Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Hogyan kell az autóval elindul...

Hogyan kell az autóval elindulni a lábunkkal mit kell ilyenkor csinálni?

Figyelt kérdés
Mikor fullad le az autó?
2009. máj. 17. 16:21
 1/9 anonim válasza:
86%
Kuplungot kiengedni, a gázt meg nyomni, akkor fullad le az auto, ha "eldobod" a kuplungot.
2009. máj. 17. 16:30
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Akkor fullad le, ha hamarabb veszed el a lábad a kuplungról, még mielőtt kellően lenyomnád a gázpedált, és elegendő üzemanyag jut a kocsi elindítéásához.

Ezért kezdő vezetőnek érdemes inkább túlpörgetni,"felbőgetni" kicsit a motort, és úhgy indulni

2009. máj. 17. 17:58
 3/9 anonim ***** válasza:
66%
Amúgy nem értem, az ilyen kérdéseket, az oktató nem magyarázza el? Nem kell szégyellni megkérdezni!
2009. máj. 17. 17:59
 4/9 A kérdező kommentje:
Nekem ő nem mondott semmit...megvan a jogsim is de nem merek vezetni:S Mert a mi kocsinkkal állandóan lefulladok és drága autó és idegesít ez is, hogy nehogy tönkretegyem már:S
2009. máj. 17. 19:24
 5/9 anonim ***** válasza:
45%
Ha nem tudsz elindulni akkor hogyan csináltad meg a forgalmi vizsgát, így inkább ne is vezess!
2009. máj. 17. 19:27
 6/9 anonim válasza:
100%
Kedves előttem szóló, nagyon remek választ adtál... A kérdező lehet, hogy például dízelen tanult, ami minden nehézség nélkül elindul gáz nélkül is, csak a kuplung felengedésével. A benzinesen lassan engeded a kuplungot és közben adsz már gázt is és el fog indulni. Én is dízelen tanultam, utána ültem át benzinesbe és rengetegszer lefulladtam, amíg utána nem néztem, hogy mi lehet a baj. Sok sikert!
2009. máj. 17. 20:34
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Azt írtad, hogy van autótok! Akkor azt valaki vezeti is, nem? Őt kellene megkérned, hogy mutassa meg!
2009. máj. 18. 09:13
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

szerintem mondd szüleidnek hogy vigyenek egy olyan helyre, ahol gyakorolhatsz, pl bevásárlóközpontok parkolóhelyén, lehetőleg hátul ahol senki nem parkol. Egy idő után bele lehet jönni.

Én már akkor sokat vezettem amikor nem volt jogsim, és a tanórákon ezzel nem volt gond, úgyhogy csak gyakorolni kell.

Én 1,2-es benzines fábiával kipróbáltam hogy gázpedál nélkül, csak a kuplung kiengedésével hanyasba tudok elindulni. Egészen 4-es fokozatig sikerült, az 5-öst már nem próbáltam, persze kicsit időigényes. Szerintem ha gyakorlod azt hogy kuplunggal indulj el, ami kicsit lassú, akkor utána a gázpedált is bevetheted. Ha már tudsz kuplunggal indulni, érzed, hogy körülbelül mikor mozdul meg az autó, ilyenkor adsz egy kis gázd, és engeded a kuplungot. Nem nagy dolog, csak gyakorolni kell, megismerni a kocsit.

2009. máj. 18. 11:29
 9/9 anonim válasza:
100%
Én is pont ezzel küszködök most. Az oktatóé dízeles és ami nekünk van, az benzinnel indul, de gázos (LPG-s). Tegnap kimentünk gyakorolni egy elhagyott, a szélén szeméttel teleszórt útra és az első 20 alkalommal én is lefullasztottam, de aztán ahogy apu mondogatta, ráéreztem. Amikor nem fullasztottam le, akkor a kuplungot először lassan-lassan (kb 1 cm/mp) fel a súrlódási pontig (amikor megindul már az autó), pici gázt és továbbra is lassan - ÉS EGYENLETESEN - felengedni (először jó sokáig, akár 5 másodpercig engedd, majd gyakorlással egyre rövidebb ideig, de az EGYENLETESEN szón van a hangsúly, mert különben rángat, meg rugdos az autó). Bal és jobb láb mozogjon pont ellentétesen mozogjon, fokozottan ügyelve egyszerre ne nyomdd a kuplungot és a gázt, mert a kocsi csinál ilyen bakkecsketejes borzalmakat!
2011. máj. 16. 23:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!