Hogyan kell az autóval elindulni a lábunkkal mit kell ilyenkor csinálni?
Akkor fullad le, ha hamarabb veszed el a lábad a kuplungról, még mielőtt kellően lenyomnád a gázpedált, és elegendő üzemanyag jut a kocsi elindítéásához.
Ezért kezdő vezetőnek érdemes inkább túlpörgetni,"felbőgetni" kicsit a motort, és úhgy indulni
szerintem mondd szüleidnek hogy vigyenek egy olyan helyre, ahol gyakorolhatsz, pl bevásárlóközpontok parkolóhelyén, lehetőleg hátul ahol senki nem parkol. Egy idő után bele lehet jönni.
Én már akkor sokat vezettem amikor nem volt jogsim, és a tanórákon ezzel nem volt gond, úgyhogy csak gyakorolni kell.
Én 1,2-es benzines fábiával kipróbáltam hogy gázpedál nélkül, csak a kuplung kiengedésével hanyasba tudok elindulni. Egészen 4-es fokozatig sikerült, az 5-öst már nem próbáltam, persze kicsit időigényes. Szerintem ha gyakorlod azt hogy kuplunggal indulj el, ami kicsit lassú, akkor utána a gázpedált is bevetheted. Ha már tudsz kuplunggal indulni, érzed, hogy körülbelül mikor mozdul meg az autó, ilyenkor adsz egy kis gázd, és engeded a kuplungot. Nem nagy dolog, csak gyakorolni kell, megismerni a kocsit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!