Kamaz teherautó váltóján melyik sebességi fokozatot merre találom?
Figyelt kérdés
2014. aug. 21. 22:41
1/7 anonim válasza:
Kb. 25 éve vezettem Kamazt, de legjobb emlékezetem szerint sima H alakban vannak a fokozatok: balra lent 1, balra fent 2, középen lent 3, középen fent 4, 5-et ne keress. A váltógomb alatti kapcsoló a felezőé.
2/7 A kérdező kommentje:
akkor mi ez az 5+1 és 10+1 sebesség? mert a 10+1 az gondolom a felezős változat de mi a plusz 1? és miért ne keressek 5iket?
2014. aug. 22. 15:53
3/7 anonim válasza:
A klasszikus Kamazban 4 fokozatú váltó volt.
4/7 lupara válasza:
A teljesség kedvéért,kiegésziteném a fenti válaszokat.Kamaz sebváltó kapcsolása : H. bal felső 2, bal alsó 3,jobb felső 4, jobb alsó 5. Van 1.es is,teljesen balra, és föl.Rűki 1.es vonalában,magad felé.Ez igy 5 sebesség előre, 1 hátra. 5+1=6. Mindez felezhető a váltókaron lévő billenőcsappal.Kapsz újabb 6. sebességet, rövidebb,pörgös változatban. 12. sebesség a vége, az alsókat nem szoktuk felezni.Hosszú ideig jártam fixplatós darus Kamazzal,onnan tudom mindezt.
5/7 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen így már érthető a dolog! kb kettesből indulunk amúgy nem?
2014. aug. 23. 21:16
6/7 lupara válasza:
Általában igen.Az 1-es igen rövid,rakottan nehéz terepen,vagy pótos induláskor ajánlott. Motort.kuplungot is kiméled.
7/7 anonim válasza:
Szerintem már rájöttél, de azért leírom.
1: balra lent
2: az egyes mellett, előre egyenesen, középen
3: a kettessel ellentétesen, fent középen
4: jobbra lent
5: a negyedik mögött, jobbra fent
R: az egyes mögött, balra fent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!