Ifa teherautó váltóján hogy vannak a sebességek? és a difizár és ha van terepváltó sebességek?
Figyelt kérdés
2014. aug. 15. 20:53
1/7 anonim válasza:
Difizár van többfajta.. A mehanikusba egy kar vagy kilincs amivel zárod.. Kamionoknál nagy gépeknél egy szimpla kapcsoló ami aktivál egy relét és onnastól levegővel ,pneumatika tolja be a reteszt a difibe.
Terep váltó általába semmi mást nem csinál csak megfelezi a sebességet. De az nem egy külön váltó amivel csak terepen váltasz, hanem csak egy kapcsoló a váltókaron. Erőgépekbe negyedelő is van.
1-2-3 stb le tudod felezni a használatával..
Esetleg terepjárókba mehanikus ami egy 2 állású kar. pl lada níva.
2/7 anonim válasza:
Ifába nem tudom hogy vannak sose volt a kezemalatt ilyen szerkezet.. Hálistennek ..
3/7 anonim válasza:
Az IFAban úgy van, hogy van 5 országúti sebesség. A váltókar mellett van egy kisebb kar, ha azt behúzod T-be, akkor lesz újabb 5 sebességed, ezek a lassú terepfokozatok. A diffit nem tudom pontosan, de tuti mechanikus, talán annak is van egy külön karja.
4/7 kata kata válasza:
A difizár a műszerfalon középen van elhelyezve ha van benne.Van amelyikben egy darab hátsó difizár van,és van amelyikben kettő (első,hátsó) ezek terepes ifákban vannak.Sűrített levegővel kapcsolhatóak ki-be.
5/7 A kérdező kommentje:
ezeket tudom de a váltó sémára gondolok. pl balra elöl kettő vagy egy vagy ilyesmi. azért köszönöm :D
2014. aug. 18. 21:56
6/7 kata kata válasza:
Balra teljesen magad felé feltolva R ,lefelé húzva 1.
Alapállásban fel 2,le 3.Jobbra kitolva fel 4,le 5.
7/7 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen pontosan erre voltam kiváncsi de a többi választ is értékeltem :))
2014. aug. 20. 13:39
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!