Mennyibe kerül egy B kategóriával még vezethető, de 3.5 tonna össztömegű teherautó fenntartása?
Vásárláskor mennyivel kerül többe az átírás, mint egy személyautónál, ha több és mennyivel több a biztosítás, az adó és egyéb fizetnivalók?
+1 Fuvarlevelet mindig írni kell, ha megyek vele, vagy csak ha van valami a platón, vagy csak akkor, ha bérfuvart csinálok?
Külön-külön a részkérdésekre is szivesen fogadom a választ, nem kötelező mindenre, ha nem tudjátok.
Előre is köszönöm.
1. vagyok nekünk amugy van egy céges 8 éves kia kisteherautónk, a biztositás egy évre olyan 50 körül van, műszaki az kb 5-6 ezerrel drágább mint személyautóra, átirási kalkulátor:
itt állitsd át buszról kisteherautó 7,5 tonna alattra, többit meg töltsd ki
Fuvarlevélről nem tudok, nekünk menetlevelet kell irni, és azt mindig, ha megyünk vele.
Nem céges lenne. Szerintem én is a menetlevélre gondoltam akkor, nem tudom ezt pontosan. Hobbim miatt lenne személyautó helyett, ezért járok utána a témának, hogy ha csak elmegyek a haverokhoz, vagy ahova személyautóval is mennék, akkor is kell-e írnom. De lehet, hogy magánszemélynél más, mint céges kocsinál.
Köszönöm a választ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!