Ti hogyan szoktatok visszaváltani? Bővebben lent.
Tavaly okt. végén lett meg a jogsim, azóta nem vezettem, csak ez évben kezdtem meg, szépen lassan sorakoznak a hónapok egymás mögé, de még mindig rengeteget tudnék kérdezni, tanulni - ez szerintem örökké tart.
Amióta kijöttünk Németországba, ez az első, hogy ezt látom:
a csaj nem úgy kapcsol vissza 2esbe, ha kanyarodunk, hogy fékezünk, lassulunk, és kuplung be & egyből beböki 5-ösből, vagy 4esből 2esbe, hanem szépen végigzongorázza a sebességfokozatokat, és úgy teszi 2esbe.
Ennek van valami jelentősége, vagy jó az úgy is, ahogy mindenki mástól láttam meg ahogy tanultam, visszakapcsolok - varia nélkül.
Különben szerintem ezért is f*s, hogy nincs műszaki része az oktatásnak.... Az embernek mindent innen-onnan kell összeszednie.
Tippeket, segítséget szívesen fogadok - akár ha nem pont ide kapcsolódik is. ~ flegmázást még mindig nem - köszi :*
A többire már reagáltak:
"A teherautókban vissza kell kapcsolni rettenetes nagy az össztömeg és a rakomány is,de az erre van kitalálva.Alegtöbb teherautóban autómata van. "
Van a f...t van a teherautókban automata. Teherautókban nagyon ritka az automata. Az össztömeg nem tudom, hogy jön a motorfékhez, ha mondjuk megszűnik egy hengerfejprobléma miatt a kompresszió, akkor nem fogok tudni megállni? Ezt nem is tudtam.
Teherautónál pont nem a motorfék miatt szoktuk visszapakolni, hanem hogy ha lehet indulni, akkor minél kevesebb lendületvesztéssel tudjunk menni. Meg itt a motorfék szerepét már évtizedekkel ez előtt átvette a kipufogófék, azt meg váltotta a retarder/intarder.
mutass nekem egy kézi váltós kamiont a mostaniak közül...
okoska
a többit el sem olvastam
"mutass nekem egy kézi váltós kamiont a mostaniak közül... "
Mintha teherautóról lett volna szó. De, hogy meglegyen az örömöd, kb az összes létező kamion rendelhető kézi váltóval. Azért, mert az automata előállítási költsége és megbízhatósága ma már ott tart, hogy lassan minden autóban alapfelszereltség, attól még létezik a kéziváltó.
A legújabb FH-nál a VT sorozat ( VT2214B/VT2514B/VT2814B). A Scania az Opticruise mellett még mindíg kínál kétféle kézi váltót ( 12 és 12+2 sebességest).
Az MAN is kínál a TGXhez kéziváltót a TipMatic mellé, a Waberers pl ezzel vett elég sok autót.
Soroljam még? A kamionban is bőven akad még kézi váltós is, ráadásul korábban teherautóról volt szó. Teherautóknál meg nem igazán elterjedt az automata váltó, abban a kategóriában a kézi sokkal kisebb, könnyebb, olcsóbb, egyszerűbb....
Okoska mi ? :D
Hát olvasom a válaszokat és el vagyok képedve.
GYEREKET MA TÉNYLEG EZT TANÍTJÁK??????
Az,hogy én egy 90 fokos kanyar ellőtt 90 Km/h-ról lelassítok
20-ra és közben visszapakolgatom a egyesével a fokozatokat a 2-es ne adj isten 1-es be a legnagyobb ökörség a VILÁGON!!!!
Nem akarom elhinni,hogy ezt olyan ember mondta,aki autóvezetést tanít!Ekkora baromságot!
Igen az autómata váltós kocsid sza@r.Azért váltogat vissza,ha nyomod a gázt(padlógáz)Mert intenzíven gyorsítassz.Ha meg fékezel azért csóró valató nem tudja eldönteni,hogy te meddig akarsz visszalassítani és elkezdi visszapakolgatni.(sz@r)Hidd el ha tehetné az is normálisan váltana,de nem tud.
Visszazongorázni?Raly vagy épített verseny páján ahol verseny van.OTT visszakall,de NEM UTCAI AUTÓNÁL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
De ti csak csináljátok.
Ha ki akarjátok röhögtetni magatokat nyugodtan.Mindenkinek szivejoga úgy leégetni magát ahogy akarja.
DE KÖNYÖRGÖM NEM TERJESSZÉTEK EZT AZ ORBITÁLIS BAROMSÁGOT
Köszönöm mindenkinek a válaszokat,
egyidejűleg szeretném, ha nem vesznétek össze a véleménykülönbségeken, mert tényleg, csak kíváncsiságból és hogy jobban tudjam kezelni a szegény öreg autónkat, nos ezért kérdeztem.
Van, aki így tudja, van aki amúgy, kérlek benneteket, ne szedjétek ezért szét egymást ;) :*
Csóközön mindenkinek ;)
Ja és persze ígérem, hogy átrágom a tanácsokat egytől egyig,
s a legjobb belátásom szerint alkalmazni is fogom,
ezer köszi mindenkinek, hogy olvasott, gépelt, segített, válaszolt :)
A kérdezőnek.
Ez viszont gyönyörű volt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!