Nagyon nehéz megtanulni motort vezetni?
1/12 A kérdező kommentje:
Dehogynehez:D én régóta motorozok,és m3g iskoába is motorral járok:) sportmotoral: ) csak meg kell szokni,ovatosan 3s határozottan:)
2014. jún. 16. 18:49
3/12 A kérdező kommentje:
nehezebb mint egy kocsit mert azt tudok (nagyábol) egyene súlyozni meg nem nehéz mert robogót már vezettem.
Bal oldalon van a kuplung, csak hogy ne legyen ebből bonyodalom. Hogy be kell e húzni az függ attól hogy hogy van kialakítva az erőtviteli rendszer. Simsonnál ha behúzod a kuplungot akkor nem lehet berugni a motort, mert a kuplungon keresztül hajtja meg a főtengelyt a berugómechanizmus. De komolyabb motoroknál meg be lehet, sőt általában be is kell húzni indításkor mert egyébként nem működik az önindító (mikrokapcsolóval van biztosítva).
Igen, váltani úgy kell ahogy leírtad.
2014. jún. 16. 19:27
Hát a videóban konkrétan eldobálja a kuplungot, bemutatja a kuplunggyilkolás művészetét, de ha a bal kezét figyeled, akkor lehet látni, hogy használja a kuplungot. Szerintem nem nehéz, én először autót vezettem, de nagyon nem éreztem a kuplungot, utána motoroztam és ott elsőre ment, akkor értettem meg a kuplung működési elvét és a következő autós vezetésemnél mint ha nem is én lettem volna korábban, olyan jól ment.
2014. jún. 16. 20:04
Attól függ mennyi érzéked van hozzá, ha megvagy áldva vele akkor könnyű, de van aki az életébe nem tudnak megtanulni biztonságosan motorozni, és az jobb is ha nem ül rá. Egyébként ugyanúgy működik mint az autó, vannak sebességi fokozatok, gáz fék kupplung. ugyanugy kell kezelni. legtöbb motron jobboldalt a gázkar, és az első fék karja, baloldalt a kormányon a kuplung, bal oldalt lábnál a hátsófék, jobboldalt lábnál a váltókar. A sebességek a legtöbb motornál : bal lábbal teljesen lenyomva legalsó hzetben a váltokart, ott az egyes, egyet felhuzol: kettes, vagy ha ovatsan huzpd akkkor az 1-2s és 2es között ott az üres, 2-es után tovább huzod fel: hármas stb...
2014. jún. 16. 21:32
"bal oldalt lábnál a hátsófék, jobboldalt lábnál a váltókar"
helyesen: bal láb váltó, jobb láb hátsó fék
2014. jún. 16. 22:17
8/12 A kérdező kommentje:
9/12 A kérdező kommentje:
azt hogy a kuplung meg jobb oldalt van egy ismerősöm mondta
csak nekem nem logikus a gáz és a fék egy helyen :)
igen félreírtam, szóval bal oldalt láblál a váltókar, és jobb oldalt lánál a hátsó fék, késő volt már bocsi
2014. jún. 17. 09:32
Kapcsolódó kérdések: