A benzinnel menet közben hogy lehet jobban spórolni?
Ilyeneket tudok, hogy ha nagy sebességnél le van húzva az ablak, be van kapcsolva a klíma, nincs leszedve a tetőcsomagtartó, vagy túlsúly van a kocsiban, akkor ezek növelhetik a fogyasztást.
Ezekkel nincs is gondom. Nagy sebességnél mindig felhúzom az ablakot, már csak a huzat miatt is. A klímát alig használom. A tetőcsomagtartót leszerelni nem tudom, ugyanis gyárilag ott van a tetőn. Túlsúly meg maximum annyi van a kocsiban, amivel a bevásárlásból hazaérek.
De menet közben hogy lehet spórolni? Motorféket igyekszem elég gyakran használni /lejtőn alap, de elég gyakran sík úton is/. Igyekszem korán felváltani. Bár erről eltérő véleményeket olvastam. Valaki szerint nagyobb fordulaton kevesebbet fogyaszt, viszont valaki azt mondja, hogy ha kihúzatja a fokozatot, akkor fogyaszt többet. Illetve nem tudom, hogy ha úgy váltok, hogy egyáltalán nem rángat a kocsi, akkor úgy jobb a fogyasztás? Vagy ez tökmindegy?
És azt se tudom, hogy 1-esből vagy 2-esből való indulásnál nagyobb a fogyasztás? Igen, azt tudom, hogy 2-esnél kicsivel jobban kophat a kuplung, mert többet kell csúsztatni, de én most ettől függetlenül kérdezem. Mert nekem mindkét fokozatból való elindulásnál mutatott már 20-30 litert is pillanatnyi fogyasztásnak, de 80-90-et is...
Köszi előre minden választ!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!