Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A benzinnel menet közben hogy...

A benzinnel menet közben hogy lehet jobban spórolni?

Figyelt kérdés

Ilyeneket tudok, hogy ha nagy sebességnél le van húzva az ablak, be van kapcsolva a klíma, nincs leszedve a tetőcsomagtartó, vagy túlsúly van a kocsiban, akkor ezek növelhetik a fogyasztást.

Ezekkel nincs is gondom. Nagy sebességnél mindig felhúzom az ablakot, már csak a huzat miatt is. A klímát alig használom. A tetőcsomagtartót leszerelni nem tudom, ugyanis gyárilag ott van a tetőn. Túlsúly meg maximum annyi van a kocsiban, amivel a bevásárlásból hazaérek.

De menet közben hogy lehet spórolni? Motorféket igyekszem elég gyakran használni /lejtőn alap, de elég gyakran sík úton is/. Igyekszem korán felváltani. Bár erről eltérő véleményeket olvastam. Valaki szerint nagyobb fordulaton kevesebbet fogyaszt, viszont valaki azt mondja, hogy ha kihúzatja a fokozatot, akkor fogyaszt többet. Illetve nem tudom, hogy ha úgy váltok, hogy egyáltalán nem rángat a kocsi, akkor úgy jobb a fogyasztás? Vagy ez tökmindegy?

És azt se tudom, hogy 1-esből vagy 2-esből való indulásnál nagyobb a fogyasztás? Igen, azt tudom, hogy 2-esnél kicsivel jobban kophat a kuplung, mert többet kell csúsztatni, de én most ettől függetlenül kérdezem. Mert nekem mindkét fokozatból való elindulásnál mutatott már 20-30 litert is pillanatnyi fogyasztásnak, de 80-90-et is...

Köszi előre minden választ!

2014. máj. 29. 21:46
1 2 3 4 5
 41/45 A kérdező kommentje:
Pedig a Corollánál eredetileg nem így volt. Felkapcsolt világítás mellett is ugyanolyan erős volt a műszerfal fénye. Október végén kezdtem el vezetni, és már eleve így kezdtem el, hogy megvolt ez a jelenség. Előtte pedig 2013 április végén /tehát bő 1 éve/ volt utoljára vezetve. Utána májustól október végéig semmi, csak állt a garázsban... Talán 1-2-szer anyumék beindították, de azt is csak azért, hogy kijjebb álljanak vele, mert nem tudtak a kocsitól hozzáférni a garázs végében lévő fűnyíróhoz. Ezen kívül gyakorlatilag fél évet állt a garázsban. Én úgy kezdtem el október végén vezetni, hogy előtte szépen nekiálltam töltögetni az akksit, mert nem indult. Azóta már csak én járok vele, de szinte napi rendszerességgel /maximum januárban maradt ki 2-3 hét a rossz idő miatt/.
2014. jún. 1. 20:54
 42/45 anonim válasza:
Nincs a műszerfal vilagitasnak semmi baja. A km nullazo gombbal lehet a kijelzo fenyet allitani.addig nyomod amig a trip a b stb utan egymas alatti vonalakat latsz.ott megallsz es hosszan lenyomva tartod ekkor a kijelzo valtoztazni fogja a fenyerosseget amelyik bejon ott elengeded a gombot.es ezt mind felkapcsolt fenyszoroknal.
2015. máj. 11. 18:53
 43/45 anonim válasza:
86%
kerdezo, ha ilyen kicsi autoval jarsz akkor nem lehet olyan nagy a fogyasztasod hogy ennyit szarakodj a benzinnel. mit tudsz megsporolni tankolasonkent? parszaz forintot? hosszabb tavon nehany ezret. mit fogsz v ele csinalni? elviszed a fejed alatt a sirba? egek sose fogom megerteni ezt a fajta szarragast.....
2015. jún. 15. 13:04
 44/45 anonim ***** válasza:
48%
Hát pont hogy sok kicsi sokra megy, ahogy a mondás is tartja. Ha odafigyeléssel óvatos vezetéssel 1 literrel lejeb tudja tornázni az átlagot az éves szinten 20 ezres futásnál 74 ezer ft! Ez egy magyar átlagember fél havi fizetése.Amiért 2 hétig kínlódik a melóban. Ezt nem kéne kiszórni az ablakon . 10 év alatt meg 740 ezer plusz kamat.Ezért már kapni egy jó használt autót. És semmit nem csinált, csak nem nyomta ész nélkül a pedált. Ezt rá lehet vetíteni nagyon sok mindenre cigi pia felesleges vásárlások ,energiatakarékosság a háztartásban stb. Ha mindenki spórolna ,akkor öreg korára semmi gondja nem lenne mert milliókat összeszednének még a relatív szegények is. De idehaza menők vagyunk és "szarrágózunk" lyukas gatyával hónapról hónapra élve is...
2015. jún. 15. 19:10
 45/45 anonim ***** válasza:
Piros lámpáknál, várakozásnál stb. leállítani a motort, ne fogyjon a benya. Ahogy előttem írták, rengeteg pénzt meg lehet így spórolni. Ha csak háromszor kevesebbszer mész tankolni emiatt, már megérte!
2018. jan. 17. 19:19
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!