Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Tegnap este rámentem éjszaka...

Tegnap este rámentem éjszaka véletlen az M1-esre, de a kamerák utáni első kijáraton ki mentem, számíthatok büntetésre? Természetesen nem volt matricám. Biatorbágy felé mentem rá.

Figyelt kérdés
Mennyibe fog ez nekem fájni?

2014. máj. 23. 12:11
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
Mármint kettővel előttem, a másik 77%-os nem én vagyok :D
2014. máj. 23. 12:57
 12/30 anonim ***** válasza:

Én nem úsztam meg ezelőtt 5 éve az M7-en. 14 ezer körül fizettem ha nem csal az emlékezetem. Ne vedd készpénznek mert nem tudom hogy azóta változott-e valami.

Annak örülnék ha megúsznád.

2014. máj. 23. 13:11
 13/30 anonim ***** válasza:

mennyit mentél.

Nekem faterom ment rá autópályára pár évvel ezelőtt, pár km után lehajtott róla (mivel tévesen ment fel, játszotta az agyát, hogy csak a gps-re hallgat az pedig felvitte a fenébe), de nem kapott büntit.

sok múlik a szerencsén.

2014. máj. 23. 15:17
 14/30 A kérdező kommentje:
én is csak pár km-t mentem rajta mert engem is ez a sz@r vitt rá, mármint a gps, az első kihajtónál lementem róla. Köszönöm a jókívánságokat, én is remélem, hogy megúsztam! :D
2014. máj. 23. 15:23
 15/30 anonim ***** válasza:
Sajnos számíthatsz rá hogy küldik a "pótdíjfizetési felszólítást", hogy mikor az bizonytalan. Mivel ez nem a KRESZ megszegése miatt van, nem lesz sokszor 10000Ft, "csak" olyan maximum 2-szer.
2014. máj. 23. 15:41
 16/30 anonim ***** válasza:

#15 meg a többi hozzáértő:

az autópálya matricát nem a telepített kamerák ellenőrzik, hanem a szép kis sárga-fehér autóz az út szélén (ráadásul még villog is a tetejükön a sárga lámpa)

a díj pedig, ha aláfut valaki személykocsira 14875 Ft

2014. máj. 23. 15:44
 17/30 anonim ***** válasza:

"az autópálya matricát nem a telepített kamerák ellenőrzik,"

Nana! Az M3-on és az M30-on telepített kamerák ellenőrzik a matricát. Az M1-en tényleg csak villogós autó kontrollozik.

Tudom ilyenkor nem esik jól ha osztják az embert, de ezt az ilyen "elrabolt a GPS" -es kérdéseknél le szoktuk írni, hogy annyira azt a vackot figyelitek, hogy nem vesztem észre egy 3*5 méteres kék táblát ( mert kékkel csak az autópálya/autóút van jelölve), akkor más balesetveszélyes dolgot észre fogtok venni?

2014. máj. 23. 16:22
 18/30 anonim ***** válasza:
17-es "hozzáértő": A villogós autó, a teherautókra kirótt e-útdíj fizetését ellenőrzi, mert nekik nem csak autópályán kell fizetni. Autópályákon telepített kamerák vannak. Mi értelme lenne autóba tenni ugyanazt a kamerát, amit lehet fixen is szerelni plusz embert fizetni aki autózik, megy ugye autót ezért fenntartani?
2014. máj. 23. 16:30
 19/30 anonim ***** válasza:
16-osnak ment az előző, bocsánat nem a 17-esnek.
2014. máj. 23. 16:32
 20/30 Zsebvirág ***** válasza:

Én az M43-s autópálya mellett lakom és igen is létezik fix ellenőrző pont is! A Móra Ferenc híd tiszántúli lábánál van felhelyezve ilyen. Az pedig megint csak nem igaz, hogy az 1. kihajtóig ingyenes minden autópálya, ebben a körzetben több falunak, külterületnek egyetlen egy kapcsolata a legközelebbi várossal azaz Szegeddel csak az autópálya és mégis mindenkinek itt is ugyanúgy meg kell vennie a matricát mint aki Szegedről Budapestre jár vagy éppen vki egyik országból a másikba halad át az autópályán. És az hogy lehet, hogy a GPS felvitt véletlenül az autópályára?

I. Ki lehet jelölni, hogy fizetős útvonalak/autópályák elkerülése

II. Azért egy autópálya felhajtó illetve maga az autópálya eléggé feltűnő jelenség + a tábla is, nem értem egyszerűen hogy nem lehet észre venni 1 autópályát. Mikor felhajtasz eleve vagy felüljáróról mész le az autópályára vagy az autópálya van felüljárón.

2014. máj. 23. 17:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!