Tegnap este rámentem éjszaka véletlen az M1-esre, de a kamerák utáni első kijáraton ki mentem, számíthatok büntetésre? Természetesen nem volt matricám. Biatorbágy felé mentem rá.
"Heti (10 napos) autópálya matrica
Érvényes a vásárlás napjára és további kilenc napra (összesen 10 egymást követő napra)."
7-es: figyelmetlenül olvasol.. görgess az aljára is:
-Jogosulatlan úthasználat
Ha a gépjármű a helyszíni vagy a rendszám alapján végzett elektronikus ellenőrzéskor nem rendelkezik érvényes jogosultsággal, illetve az elektronikus szolgáltatás igénybevétele esetén a szolgáltató által küldött nyugtázó értesítéssel, abban az esetben a gépjárművezető köteles pótdíjat fizetni az ellenőrzés alá vont gépjármű díjkategóriájának megfelelően.
Tehát, később hiába veszel matricát, az ellenőrzés időpontjában nem rendelkezel vele, ezért szokták a vásárlás pontos idejét is megadni.
Tehát a 10 napos érvényes a vásárlás napjára (a vásárlás időpontjától) + 9 nap
Ez így igaz, ahogy előttem írják. De minden ilyen kérdésnél le szoktuk írni, hogy ez csak a hivatalos szöveg. D1 kategóriában, ha adott nap éjfélig megveszed a matricát, akkor nem jön bünti.
Nyilván ha élőerős ellenőrzés van az csöcs :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!