Opel Astra H 1.7 CDTI 101 lóerővel?
Azt nem ismerem. Csak a pécsit meg a budapestiek közül néhányat.
Csak azért kérdeztem, Te is esetleg ide vinnéd, de ezek szerint nem...
Hát igen nem olcsó, ahhoz képest hogy mennyi "munka" van vele.
De sok helyen egy hibakód kiolvasásért is elkérnek ennyit. Sőt nekem navigációs a fejegységem, amit tavaly magyaríttattam. A legolcsóbban 10.000Ft-ért vállalták magánszemélynél, háznál, számla nélkül. Ami gyakorlatilag annyiból állt, hogy betolták a másolt CD-t és feltelepítették a magyar nyelvet 0Ft költséggel...
Egyébként esetleg a másik fórumon megkérdezhetnéd, hogy Op-com nem elég-e a BC felprogramozáshoz. Mert akkor érdemes lenne beruháznod egyre. Később is jól jönne hibakód kiolvasásra, törlésre... Én is kölcsönadnám az enyémet, de ezek szerint elég távol vagyunk sajna egymástól.
Köszönöm, hát igen, Am merre felé laksz? :) Tegnap felprogramoztattam, mostmár mutatja a fogyasztást, és h kb mennyi van vissza. Ami érdekes, hogy azt tapasztaltam, hogy pld 4.ben 90-es sebességnél 2,6-3,5 litert mutat fogyasztásnak, de ugyan ezzel a sebességgel 5.-ben 4,8-5,6 is van. Mostanság 5-be felváltottam mindig, szokásból...de úgy néz ki jobb ha hagyom 4.-ben a fogyasztást illetően.
3.ban 50km/nál pedig 2,5-3,3 között mozog :)ha felváltok 4.-be, akkor 6-ot ír kb. érdekes ez :)
Szia!
Pécsi vagyok, de hétközben Budapesten dolgozom.
Ezt a fogyasztással én is tapasztaltam már. Ezért is hagyom inkább 50-nél 3.-ban, 80-nál 4.-ben. Ha alacsony a fordulatszám akkor kicsit már erőlködik a motor ezért többet fogyaszt. Szerintem legalábbis.
Amúgy összehasonlításra legjobb ha tempomatot használsz. Ha lábbal adod a gáz nem lehet olyan jól észrevenni ha kicsit gyorsulsz és ezért több a fogyasztás, vagy picit lassulsz és ezért kevesebb. Meg persze az út is teljesen sík legyen. Fogyasztásban főleg nagyobb tempónál hosszabb távon a szél is nagyon be tud kavarni ha szemből vagy hátulról fúj.
További érdekes észrevételem, pl indulás után intenzív gyorsításkor 2.-ban simán kiír ilyen 28-30 l/100km-es pillanatnyi fogyasztásokat. :)
Igen, épp kipróbáltam tempomattal..a legjobb azon használni ha lehet, az egyenletes fogyasztás érdekében...de néha elkapja embert a hév és nyomja, azért jó, hogy végre nem kell "szaroznom" azzal h vissza kell váltani előzésnél.
Na, lett egy újabb kérdésem, elég hosszú kis topik lesz ez... :D
Szóval ma már kb 3 +- liter üzemanyag volt a tankban, töltöttem rá még 5-öt egy kannából.... az a problémám, hogy a számláló nem indult újra, és még mindig az előző RANGE-t írta mint mikor még nem "tankoltam" bele.
Hogy lehet nullázni a RANGE-t, hogy újra számolja?
Szerintem csak az van hogy ilyen 5 litereknél nem "veszi észre" hogy rátöltöttél.
Ha teletankolom nekem egyből ahogy ráadom a gyújtást az új range-t írja ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!