Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mit gondoltok azokról a...

Mit gondoltok azokról a fiatalokról akik kispolszkit, Trabantot, Wartburgot, Ladát, Daciát, régi Skodát vesznek és szépen felújítják és olyanokkal járnak?

Figyelt kérdés
2014. márc. 27. 23:09
1 2 3 4 5
 21/46 anonim ***** válasza:
87%

Szerintem teljesen normális dolog.

Nekem is volt egy S 100-as SKODA-m, a mai napig bánom, hogy eladtam.

Teljesen hibátlan volt és soha nem hagyott cserben.

Ezeket a verdákat még minimális hozzáértéssel és szerszámzattal, otthon is lehetett szervizelni, én egy komplett motorgenerált csináltam meg a skodán a garázsban.

Miután eladtam a skodát, vettem egy modern nyugati verdát, az első szervizelésére annyit kellett költenem, hogy abból a skodrit kétszer full generáloztathattam volna.

Azóta volt már jónéhány modern kocsim, amikkel csak a gondom volt és csak a pénzt vitték.

Volt egy olyan is amin egy olajcserét sem lehetett otthon megcsinálni, mert ha nem lett computerre dugva akkor nem volt hajlandó elhinni az olajcserét, néhány száz kilométer után leállt és nem volt hajlandó elindulni.

Ennyit a modern autókról.

2014. ápr. 2. 00:02
 22/46 anonim ***** válasza:
81%

A skoda fabia, suzuki swift meg a hasonló szarok, és az ilyen régi autók felújítása között ÉG ÉS FÖLD a különbség.

Nekem speckó nem kellene ilyen autó (suzuki, opel, renault) mert szeretek magamban bütykölni a garázsban, szeretem látni a két kezem munkáját a végén, és szeretem mikor megnéznek vele.

Ez mindenkinek életérzés.

Nekem nem volt még autóm, csak motorokkal foglalkozom, tudom hogy nem nagy pénz kell hozzá szerintetek (de pedig kell) attól függetlenül irdatlan sok pénzt rá tudsz költeni.

Saját igényeid szerint újítod fel, csinálod meg, és a végeredmény FANTASZTIKUS.

2014. ápr. 2. 03:16
 23/46 anonim ***** válasza:
80%
*AZ lemaradt hogy nem volt még ilyen autóm, amit felújítottam.
2014. ápr. 2. 03:17
 24/46 Napkiraly ***** válasza:
21%

A 3 millióért épített lada annyit ér,mint a súlya x 50 ft. Nem hiszem hogy van olyan épelméjű ember, aki olyat vesz (versenyre sem, akinek arra kell, az épít).

Autóba fektetni pénzt nem érdemes. Befektetési szemlélettel sehova se jutsz. Maximum trabantot érdemes venni úgy, papír nélkül,garázsba beállítani 20 évre.

Használati tárgyként az új autó sem éri meg,érdemes a néhány éves fapados, keveset futottakat megnézni, azok elmennek egy tizenévet.

Akinek meg van ideje ezeket barkácsolni, az tegye. Egyébként érdemesebb valami nyugati nem rozsdás autót választani ilyen célra, annak használati értéke is lesz

2014. ápr. 2. 13:07
 25/46 anonim ***** válasza:
86%

Akkor menjetek azt vegyetek suzukit ha annyira a seggetekbe van szorulva a kezetek hogy egy fillért sem költenétek autóra...

VALAKINEK EZ A HOBBIJA.

Nem mindegy mire költ? Ha ezt szereti hát csinálja.

Inkább mint piára vagy kuurváákra.

2014. ápr. 2. 23:30
 26/46 Napkiraly ***** válasza:
19%
inkább krvákra költök,mint autókra. Élvezetesebb
2014. ápr. 2. 23:44
 27/46 anonim ***** válasza:
86%
nem tudom milyen gondokra gondoltok, nekem egy 1973-as Wartburg 353 De Luxe kocsim van, napi használatban és semmi gond nincs vele. Simán neki indulok 5-6-700 km-es utnak is vele autópályán vagy bárhol, maximálisan megbízható. Nagyapámtól kaptam aki az évek alatt mindössze 176 000 km-t tett bele (1973-20012) így gyári állapotban maradt a verda. Mikor hozzám került csupán a bőr kárpitot szedtem ki belőle és tisztittattam ki hogy újra hófehér legyen mint gyárilag amilyen volt (41 év alatt kicsit sárgás lett), raktam bele 3 új gyertyát és az egyik trafót kicseréltem, felpolíroztattam a fényszórókat, a lökhárítókat és a gyári disztárcsákat újra krómoztattam valamint lefestettem az autó alját. Kapott négy új gumit és már kész is volt, ennyi volt a felujítása.
2014. ápr. 14. 18:17
 28/46 Napkiraly ***** válasza:
18%
Utolsó: és gondolom termeli a benzint, a gyári gumiabroncsok vannak rajta, amik 176ezer alatt sem koptak el, és tolod a belső sávban a bmwket, hiszen mégiscsak német prémiumautó
2014. ápr. 14. 21:56
 29/46 Napkiraly ***** válasza:
18%
Bocsánat, a gumikat most látom hogy 40 év után cserélni kellett, viszont az ülések milyen bőrből vannak?
2014. ápr. 14. 21:58
 30/46 anonim ***** válasza:
82%
Az ülések barnás színű bőrböl készültek bele, azonban huzat volt rajta mindig is így azok nem koptak. Egyébként neked Napkirály komoly gondok vannak az értő olvasással. Nem az a lényeg hogy legyorsulja bármelyik mai autót vagy többel menjen, mivel arra alkalmatlan, nem arra tervezték (egyébként a De Luxe a legdrágább modell volt a Wartburgok között) és nem is arról szól! Gumit pedig nem 40 év után kapott először, csak ahogy hozzám került, én raktam rá 4 újat a "felújítás" alatt. Egyébként elmondom hogy nem dudálják ki autópályán sem mivel a 120-130 km/h tudja tartani 41 évesen is 3 hengerrel és 998 ccm-el, de 80-90-től nem szoktam vele többel menni max pályán. Az hogy sokat fogyaszt, az neked lehet probléma, de nekem nem, ha 40 litert enne sem érdekelne, de mindössze 8-12 között eszik, használattól függően. Kiváncsi vagyok hogy neked milyen autód van, gondolom egy Suzuki :) Mellesleg tavaly járt a Wartburgom Eisenach-ban, ahol 5000 eurót kináltak érte majd a krapek felment 8000 euróig is hogy adjam el neki. Viszont a pótkereken az eredeti gumiabroncs van fent, amit adtak az autóhoz 1973-ban, igaz bevan téve egy másik kerék amin már mai gumi van.
2014. ápr. 15. 09:14
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!