Ti is "féltek" belegondolni, hogy ha egy régi (Dacia, Skoda, Lada, Wartburg) -ba beültök és karamboloztok akkor kevesebb eséllyel élhetitek túl mint egy modernben?
én lexarom
ha peched van akkor úgyis beledöglesz a balasetbe
Amikor kicsi voltam, akkor egy Daciánk volt. Emlékszem hogy az első ülések mögött álltam és kapaszkodtam a fejtámlába, mert úgy tökéletesen kiláttam előre. :) Ha meguntam, leültem az igen csak kényelmes, pihe-puha ülésre.
No biztonsági öv, no 3 pontos gyerekülés, no para!
És itt vagyok, élek.
Ma sem félek beülni egy Ladába, Skodába, vagy bármibe, ami régi, hogy jajj, mi van ha baleset lesz.
20/f
Nekünk is Dacia volt.
De szeretem attól ezeket. Nem ezen izgulok, csak néha bevillan. :)
Azért nem törtek annyira, mert nem volt tervezett gyűrődési zónájuk. A mai autók azért törnek annyira, mert úgy tervezik őket, hogy az ütközés energiáját elnyelje a karosszéria. Ez azért nagyon jó, mert így nem lassul olyan gyorsan a tested ésegy nagyobb ütközésnél nem szakadnak le a belső szerveid.
Van egy videó youtube-on, ahol egy 59-es Chevrolet BelAirt és egy 2009-es Chevrolet Malibut ütköztetnek egymással. Érdemes megnézni. Y “régen minden jobb volt“, “ ebben még van anyag“ BelAir úgy hajlik mint egy konzervdoboz, konkrétan rászalad az egész eleje a sofőrre. A baba fejét a kiszakadó kormányoszlop is rendesen megcsókolja. Ezzel szemben a “műanyag“ Malibu nyitja alégzsákokat és gyönyörűen megvédi a próbababát.
A régi autókat én is jobban szeretem, mert volt stílusuk és számomra sokkal szebbek, nem ilyen szapantartók mint a mostaniak. Azt viszont be kell látni, hogy utasbiztonság szempontjából fényévekkel jobbak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!