Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Dacia 1310 hiba javítás...

András23 kérdése:

Dacia 1310 hiba javítás érdemes szét szedni a motort?

Figyelt kérdés

Hello van egy dacia 1310 az utóbbi időben meg gyűlt a bajom vele haza fele le robbantam vele el vittük szerelőhöz elsőnek ő sem tudta mi lehet vele a baj meg csinálta két hét alatt közben azt mondta, hogy nem henger fejes amint el hoztam tőle el kezdet főni a víz aztán megint le állt haza hoztam ki cseréltem a gyertyákat megint be indult aztán leállt most megint nem indul tanácstalan vagyok.

Aki tud segíteni legyen szíves írjon.

Előre is köszönöm.

2014. febr. 3. 21:41
 1/7 anonim ***** válasza:

Akkor szép sorban: Mikor először lerobbantál akkor is felforrt a víz?

Illetve gyertyacsere után volt csak hajlandó beindulni?

Amiket kivették rossz gyertyákat hogy néztek ki?

2014. febr. 3. 22:43
 2/7 anonim ***** válasza:

Cserélj termosztátot, ha ez sem segít, akkor a hűtőt érdemes lenne kitakarítani. A mi Daciánk is forralta avizet, mert vízköves volt a hűtő.

A gyertyakép édekelne engem is, mint az első hozzászólót. Sok mindent rlárulhat.

2014. febr. 3. 23:43
 3/7 anonim ***** válasza:
a légtelenítésről se feledkezz meg!
2014. febr. 3. 23:47
 4/7 A kérdező kommentje:
Első lerobbanásnál a gyújtás elosztó volt javítva meg a karburátort ki tisztogatta és légtelenítette a hűtőt és más gyertyát tett bele amikor ki szedtem a gyertyákat fekete volt az egész akkor le pucoltam és be indult el kezdtem légteleníteni és le állt magától amit észre vetem rajta a vizet néha vissza fele nyomta a tartályba de csak gyújtás után 1-percig aztán rendesen ment most új gyertyát tetem bele de valamiért nem indul be.
2014. febr. 4. 01:46
 5/7 anonim ***** válasza:

Na ezért nem kell szétszedni a motort!

A hűtéssel van ott még valami baj, és nem csak a gyertyákat kell cserélni, hanem át kellene nézni a gyújtótrafókat is.

2014. febr. 4. 14:06
 6/7 A kérdező kommentje:

Na szóval a dugattyúk mozognak, akkor is be lehet sülve a motor?

Henger fej tömetés szét rohadt, ezért aggódom a motor miatt.

A másik az olaj mert nem tudom, hogy milyet raktak bele.

Valahogy meg lehet állapítani, hogy jutott víz az olajba?

2014. febr. 5. 21:55
 7/7 anonim ***** válasza:

Egyszerű: Henggerfejes lett, amikor felforrt a hűtővíz.

Cserélj. hengerfej tömítést (rossz esetben hengerfej síkolás iskell) és takarítsdki az olaj és a víz járatait. Vedd. le az olajteknőt isés pucold ki aztt is.

Jobban járnál ha szerelőhöz. vinnéd, mert szerintem nincs. nyomatékkulcsod, amivel lehúzd a hf csavarokat.

2014. febr. 6. 05:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!