Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Egy dízel autó mennyivel...

Linkoln kérdése:

Egy dízel autó mennyivel eszik kevesebbet egy benzinmotorosnál, kb?

Figyelt kérdés

Pl, 2000cm3-es benzin motoros, 130 lóerő, 9 liter 100on.

Egy szintén 2000cm3-es 100 lóerős dízel autó mennyit enne általánosítva?

2013. dec. 6. 06:53
1 2 3
 11/26 Beviz Elek ***** válasza:

75%-os válaszoló

Akkor a tiéd sem eszik kevesebbet...

2013. dec. 6. 11:25
 12/26 anonim ***** válasza:
60%

Az az 1-1,5 liter akár a többszöröse is lehet, ahogy egyre nagyobb hengerűrtartalmú motorokat veszünk górcső alá :) Egy 1.4-es dízel és benzinmotor között alig van 1-1,5 liter fogyasztáskülönbség. Egy kétliteres dízel és kétliteres benzinmotor között már 2-3, egy négyliteres benzin és dízelmotor között pedig már akár 4-7 liternyi is lehet a fogyikülönbség. Nagyon nem mindegy. Éppen ezért van az, hogy a nagy (és főleg az extrém nagy) hengerűrtartalmú motorok esetében már szinte kizárólag dízelüzeműeket gyártanak (erő-munkagépek, mozdonyok, hajók, stb.). Persze, a versenysport az mindig is kilógott ezek közül, hiszen ahol a gyorsulás az első számú szempont, ott a fogyasztás a háttérbe szorul.

"Viszont a turbodiesel nem lomhább mint a benzines."

Lehet a szívóbenzinest hasonlítani a turbós dízelhez - de akkor mihez hasonlítod a turbós benzineseket?

"A turbo már szinte elemi része a diesel motornak."

Ez is inkább csak a személyautókra vonatkozik, ott is inkább csak a hülye EU-s szabványok miatt van így. Szerinted mi értelme egy 1 literes benzines autóra turbót építeni? A világon semmi. Csak annyi, hogy a teljesítménye kábé egy 1.6-os szívó teljesítményével ér fel, a fogyasztása viszont bőven több lesz, ha nyomod neki. A turbó viszont csak akkor dolgozik, ha nyomod neki... Ráadásul egy 1 literes motorból 130 lóerőt kihozni, az eléggé nagy terhelésnek teszi ki azt a kis motort, 15 év után széthullik az egész. Ezek miatt értelmetlen a dolog, de ugye az EU "okosai" rákényszerítik a hülye szabványaikkal az autógyártókra ezt.

2013. dec. 6. 11:34
 13/26 anonim ***** válasza:

" A Toyotával nem vtak gondok, könnyen gyorsult és szinte mindenhol megtudtam indulni szimplán a kuplung felengedésével míg a Suzukinál sokszor erőlködni kell a kuplung-gáz kombóval, emelkedőn a régi kézi fékes manőverrel biztonságos csak elindulni és ami a legjobban idegesítő az, hogy országúton nem gyorsul."

Szerintem meg tanulj meg vezetni ;-)

Sceptic-nek meg kitartást. Figyeld meg, estére jönnek az okosabbnál okosabb hozzászólások :)

2013. dec. 6. 11:43
 14/26 Spongya Bob Kocka ***** válasza:
13.! Tudok vezetni! Te meg tanulj meg nem beszólni és kedves lenni :)
2013. dec. 6. 11:50
 15/26 anonim ***** válasza:

Nekem benzinessel is megy za elindulás, emelkedőn is, kézifék nélkül is. Próbáltam ezres Swifttel és WagonR+-szal is. Az országúton nem gyorsul meg csak ( hú ezt most, hogy írjam le kedvesen ) szerintem nem fedi a valóságot.

De ne offoljunk, a kérdés nem erről szól. Nem is tudom egyáltalán minek kezdtem bele. :)

2013. dec. 6. 13:20
 16/26 anonim ***** válasza:

"75%-os válaszoló

Akkor a tiéd sem eszik kevesebbet..."

De, mert városban 7 körül van, országúton meg 6,5 a fogyasztás.

2013. dec. 6. 13:28
 17/26 anonim ***** válasza:
Városban 7, országúton 6,5, autópályán 130-nál meg 8 litert eszik egy 2000-es benzines gép? Ezek így együtt igen érdekes fogyasztási adatok... :)
2013. dec. 6. 13:31
 18/26 anonim ***** válasza:
Haverom kézis 2.0 MK3 Mondeoja nagypapás tempóban Budapesten 10-11 liter. :)
2013. dec. 6. 13:37
 19/26 Beviz Elek ***** válasza:
Pályán 3asban?
2013. dec. 6. 13:50
 20/26 A kérdező kommentje:

Szerintem is kicsit leestek a fogyasztások. A gyári adatokat nehezen tartom a valós adatoknál nagyobbnak. Éles a verseny, fél liter azonos kategóriában végzetes. Csalnak a fogyasztások gyári értékeivel ahogy lehet, szerintetek meg ezek hülyeségek?

Ez egy átlagosnak mondott, sedan személyautó. Új. Gyári adat.

2.0, 130 lóerő, 9 liter vegyesen.. És tök átlagos, keresgéltem már. De szinte csak benzinben. Inkább, tapasztalatokat akartam hallani, nem feltétlen a konkrét számadatot.

2013. dec. 6. 16:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!