8 km-es távra nem érdemes dízelt venni?
ha sportosan teszed meg ezt a távot akkor egyértelmű a benzines ha viszont nagypapás a stílusod akkor dieseles a te autód!
én tudom hova tartozom egyértelműen a benzinhez :)
még lámpáknál is bőgetem am otort olyan szép hangja van lehúzom az ablakot, és kicsit mindig bejön a friss benzinszag :) imádom.
dízeltől inkább rosszul vagyok a buszok miatt.
annak a ketyegése tetszik, nagyapám mondta anno a diesel az egy műszer.
de csak a régi dieselek az ujakat már elcseszték .
10 ezer? Inkább 30-at mondanék határvonalnak.
Ilyen távra csakis benzinest, ráadásul kicsit.
Benzinest mindenképp. Kb. én is ennyire lakok a melóhelytől. Jó, mert télen 1km után van fűtés, 4 után üzem meleg a motor.
Dízellel ha fűtesz is 8km alatt épphogy bemelegedne.
Persze, vegyél benzinest...istenem...
Ha szeretnéd azt a huszon km-ert 15 literes fogyasztással megtenni, amíg az automata szívató nem áll vissza alaphelyzetbe, akkor vegyél benzint.
A dízelnél ilyen sincs, hidegen melegen ugyanannyit eszik, csak ne pörgesd szét. Pörgetheted, én azért inkább kímélem.
Alapjáratom elmegy 3-ban, 5-ben is kb 1500-2000 a fordulata 80-90-nél.
Csak lehetőleg ne francia/olasz dízelt...
Nekem volt mind a kettő. Most dízelem van (CR), előtte benzines volt. A dízelt sokkal jobban szeretem, igaz megyek is vele napi 200-300 km-t autópályán.
De ilyen kis távra egyértelműen valami kis benzinest vennék.
(8-as! Egyébként a dízel is többet fogyaszt hidegen. Nézd csak meg az alapjárati fogyasztást! Üzemi hőfokon nekem 0,4-0,5 l/h-kat ír ki, reggel hidegen indítás után 1,5-1,6 l/h.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!