Milyen 50ccm-es motoron érdemes kezdeni?
Alapvetően robogót javasolnék, ha A pontból B pontba akarsz eljutni. Viszont ha megakarsz tanulni szerelni, és motorozni, akkor erősen javaslom a Simsont, vagy legalábbis váltós motort. Tapasztalatból beszélek.
Én a tatám Schwalbe-jéval kezdtem és 3 évig napi használatban volt. Kb 20.000 km-t raktam bele. Gyuláról elment azzal Kaposvárra :D. Aztán az A1-el jött az MZ TS 125-s korszakom (abba kb. 30.000 km-t tettem bele, a rekord eddig 20 óra alatt 380 km) és könnyűszerrel át tudtam ülni rá. Ugyanaz csak kicsit nagyobb és kicsit erősebb, de nem okozott gondot se a Suzuki GSX-R 600, vagy a Yamaha Dragstart 600 illetve az 1000-es sem, mert minden benne volt a kezemben/lábamban.
Robogó okés, de azon nem tanulok meg váltani :D
Hosszútávú terv a nagymotor: chopper, sportster.
Versenymotorok és az autópályán való öngyilkossági kísérlet nem vonz ;)
Hali
Én ezeket ajánlom:
Aprilia: RX50, RS50, AF1 50, AF Europa, Pegaso 50, Redrose (más néven Classic 50). Yamaha: RD50, DT50, TZR50 (ezekből a yamahákból van 80as is). Suzuki: RMX50, RG50(vagy 80). Honda: NS50, NS1, NSR. Derbi: Rabasa, Senda, Fenix, GPR. Rieju: RR, RS. Keeway: X-ray, TX50. Cagiva: Prima, Elefant 50, Cocis 50.
Ha mindenképp nagyobb motorra váltasz majd, akkor 1 évre elég egy Simson is. Megtanulsz váltani, sőt, szerelni is (nem hátrány!) Kapsz 50 ezer körül normálisat, a többi bőven 100 ezer felett kezdődik.
Ha engem kérdezel, egy 50-es motor se ér 100 ezer ft-ot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!