Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen 50ccm-es motoron...

Milyen 50ccm-es motoron érdemes kezdeni?

Figyelt kérdés
22 éves vagyok, még sosem motoroztam, egy B kategóriás jogsim van. Nézegettem hogy jó állapotú simsont olcsón lehet szerezni és alkatrész is dögivel, de kicsit úgy érzem kinőttem belőle. Kockáztatni nemigazán akarok 125-össel, A2-es jogsit meg pénzkidobásnak tartom, hisz 1,5 év és tehetek korlátlant. Ti mit ajánlanátok? Maradjak a simsonnál, megtanulni váltani + gyakorolni egy évet?

2013. dec. 1. 19:41
 1/4 anonim ***** válasza:

Alapvetően robogót javasolnék, ha A pontból B pontba akarsz eljutni. Viszont ha megakarsz tanulni szerelni, és motorozni, akkor erősen javaslom a Simsont, vagy legalábbis váltós motort. Tapasztalatból beszélek.

Én a tatám Schwalbe-jéval kezdtem és 3 évig napi használatban volt. Kb 20.000 km-t raktam bele. Gyuláról elment azzal Kaposvárra :D. Aztán az A1-el jött az MZ TS 125-s korszakom (abba kb. 30.000 km-t tettem bele, a rekord eddig 20 óra alatt 380 km) és könnyűszerrel át tudtam ülni rá. Ugyanaz csak kicsit nagyobb és kicsit erősebb, de nem okozott gondot se a Suzuki GSX-R 600, vagy a Yamaha Dragstart 600 illetve az 1000-es sem, mert minden benne volt a kezemben/lábamban.

2013. dec. 1. 19:54
 2/4 A kérdező kommentje:

Robogó okés, de azon nem tanulok meg váltani :D

Hosszútávú terv a nagymotor: chopper, sportster.

Versenymotorok és az autópályán való öngyilkossági kísérlet nem vonz ;)

2013. dec. 1. 20:03
 3/4 anonim ***** válasza:

Hali

Én ezeket ajánlom:

Aprilia: RX50, RS50, AF1 50, AF Europa, Pegaso 50, Redrose (más néven Classic 50). Yamaha: RD50, DT50, TZR50 (ezekből a yamahákból van 80as is). Suzuki: RMX50, RG50(vagy 80). Honda: NS50, NS1, NSR. Derbi: Rabasa, Senda, Fenix, GPR. Rieju: RR, RS. Keeway: X-ray, TX50. Cagiva: Prima, Elefant 50, Cocis 50.

2013. dec. 1. 22:25
 4/4 anonim ***** válasza:

Ha mindenképp nagyobb motorra váltasz majd, akkor 1 évre elég egy Simson is. Megtanulsz váltani, sőt, szerelni is (nem hátrány!) Kapsz 50 ezer körül normálisat, a többi bőven 100 ezer felett kezdődik.

Ha engem kérdezel, egy 50-es motor se ér 100 ezer ft-ot.

2013. dec. 2. 19:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!