Pedig erre való, beírod egy tetszőleges márka tetszőleges típusát, amiből van mindkét motorváltozat.... és láss csodát, lesznek adatok az autók fogyasztáűsáról is.
Ez itt a gyakorikerdesek.hu, nem pedig a googlezzhelyettemmertlustavagyok.hu.
MILYEN autó ez, ami ennyire rengeteget fogyaszt?!?!?
2013. dec. 6. 08:06
3/26 Beviz Elek válasza:
Régi. Vegyesbe az enyém is majdnem eléri (8-8,5)
2013. dec. 6. 08:16
4/26 anonim válasza:
Hát elég régi lehet...
De köszi a választ.
Az enyém 10 éves, és autópályán 130-nál fogyaszt 8 körül.
2013. dec. 6. 08:17
5/26 anonim válasza:
az enyém 99-es 1.9 benzin és az is 8,5l, igaz üresen 1,3t
2013. dec. 6. 08:59
6/26 Dörmögő válasza:
Az enyém 96-os, 1.7 td, városban 6.5, országúton 5 alatt. Enyém is 1300 kiló üresen.
2013. dec. 6. 09:11
7/26 anonim válasza:
Általánosságban kábé 25-50%-kal fogyaszt kevesebbet egy diesel egy ugyanakkora hengerűrtertalmú, hasonló kostrukciójú benzinmotornál. Tehát a negyedével-felével eszik kevesebbet. Adott mennyiségű dízelolajból ennyivel nagyobb energiamennyiség szabadítható fel, mint ugyanakkora mennyiségű benzinből.
Sokan azért nem szeretik a dízelt, mert lassú, lomha a benzineshez képest. Ez viszont azért van, mert a dízelolaj robbanásakor keletkező hullámfront sebessége jóval kisebb, mint a benziné - úgy is lehetne fogalmazni, hogy a benzin agresszívabban ég, mint a dízelolaj. Emiatt a dízelek lényegesen alacsonyabb fordulatszámra képesek, mint a benzinesek. Viszont a nagyobb felszabaduló energiamennyiség miatt nagyobb erővel nyomja a dugót a hengerben, ettől nyomatékosabb alacsonyabb fordulatszámon is.
2013. dec. 6. 09:32
8/26 anonim válasza:
Viszont a turbodiesel nem lomhább mint a benzines. Sokan azt mondják hogy a szívóbenzinest szívódiesellel kell összehasonlítani, de szívódieselt már nem is nagyon gyártanak. A turbo már szinte elemi része a diesel motornak.
2013. dec. 6. 10:26
9/26 anonim válasza:
attól még azonos lóerejű turbódiesel nem fog jobban gyorsulni mint egy sima benzines (alap kategóriában pl Skoda, vagy VW), hiába nagyobb a nyomatéka
2013. dec. 6. 10:44
10/26 Spongya Bob Kocka válasza:
Nekem nem sok tapasztalatom van még e téren, de válaszolnék a válaszokra... én eddig vezettem egy Toyotát meg egy Suzukit, a Toyota Dieseles, a Suzuki benzines. A Toyotával nem vtak gondok, könnyen gyorsult és szinte mindenhol megtudtam indulni szimplán a kuplung felengedésével míg a Suzukinál sokszor erőlködni kell a kuplung-gáz kombóval, emelkedőn a régi kézi fékes manőverrel biztonságos csak elindulni és ami a legjobban idegesítő az, hogy országúton nem gyorsul. Sztem egy diesel jobb és egy mostani diesel autónak 1-1,5 literrel kevesebb fogyasztása mint egy benzinnek.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!