Van köztetek olyan, aki téli időszakban nyári gumival közlekedik?
Elbocsátottak a munkahelyemről, nincs pénzem 50Eft-ért téli gumi készletet venni.
Ha viszonylag jó idő van és száraz az út, mennyire kockázatos nyári gumit használni a téli helyett (természetesen ha hó van, nem ülök autóba)?
"Szerintem a közlekedésben a legveszélyesebbek az ideges, sietős vezetők"
De rajtad az nem segít,ha egy ideges vezető miatt te nem tudsz időben megállni, mert épp -10 fokban nyári gumid van.
Kőgazdag... :) az...
Ha egy autót tudsz tankolni, akkor tudsz téli gumit is venni rá.
Ha nem újat, akkor egy 2 szezont futott. 5-6 mm-es gumit, 5-6.000 Ft/db áron. A 4 gumi egy tank benzin ára.
31:
30-as szerintem ironizált.
Egyébként én használt gumit sose vennék, kisebb autókhoz (13, 14-es kerékre) már 9-12 körül van olcsó új téli gumi, lehet, hogy nem egy Goodyear vagy Continental, de a használtnál azért elgondolkodik az ember, hogy vajon miért válik meg tőle 1-2 évesen az előző tulajdonosa. Mert ok, hogy ha holnap olyan baja lenne a kocsimnak, amit a piaci értékének kétszereséért lehetne javítani, akkor az autó a bontóba, a gumi a használt gumi kereskedőhöz menne, de azért ezek ritka esetek.
Én például külön adtam el a téli gumit, miután eladtam a kocsimat. Nem kellett a tulajnak, én meg ingyen nem adtam oda.
Nincs gond a használt gumikkal, csak persze nem szabad 5-6 éveset és agyon kopottat venni.
No hát pont errűl beszélek, hogy még egy pudvás használt garnitúráért is elkérik két teli tank árát, plusz még a gumis egy harmadikat, meg a bontós a felnigarnitúráér meg a negyediket, hát kinek van ennyi felesleges pínze? Oszt utána nézegethetném a jégvirágos ablakon át a téli gumikon álló ottót, mer pínzem menni vele nem vóna. Hát azír van énnekem ottóm, hogy ne járjak vele?
Sajnos a tények makacs dolgok, az pedig egy tény, hogy nem a kalapos bácsik halnak meg a nyári gumis trabantban/skodában, hanem a téligumis hülyegyerekek a túlmotorizát aszfaltpattanásaikban.
Minden egyéb pedig csak a gumiipari marketing propaganda.
Amíg a BKV buszokon nincs téli gumi, és mégis meg tudnak állni, nem tömegesek a balesetek, addig nekem ne magyarázza azt senki fija-borja, hogy így meghalok meg úgy meghalok... a lúnak az ő lúgicsáját... 15 év alatt volt néhány koccanásom, de az mindig kánikulában, száraz úton, mer elbódulnak a mazsolák mög káprázik a szemük a naptú, akkó tán a légkondí mög a rally csík is legyen kötelező?
Persze, elvileg csak a felnik árával. Gyakorlatilag viszont aki keveset autózik (mondjuk mert nyugger és csak hetente egyszer a piacra jár), arra "rászárad" a gumi. És egy 10-15 éves téligumi már nem sokkal különb egy nyárinál.
Szóval amit mondsz, az csak arra igaz, aki így is, úgy is, két-három évenként lefut egy garnitúra gumit.
"bár én nem tenném fel a kocsimra, de télen még az is jobb, mint a nyári..."
Ez igaz! De én azt mondom, hogy 5-6 évig meg lehet tartani egy téli gumit, és mindenképpen megéri megvenni. A kis nyugdíjas kis autójára a 13-14"-os téli gumi meg már 10.000 ft-tól kapható :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!