Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Átvert az unokatestvérem,...

Átvert az unokatestvérem, lelépett a 2 millió forinttal, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Először is leírom, hogy értsétek miről van szó.

Unokabátyám németbe jár ki autókért, jól beszéli a nyelvet, ezért megkértem, hogy hozzon be nekem egy Vw Passatot, és intézzen el mindent, megbíztam benne, hisz rég ismerem, meg csak a rokonom, hát odaadtam neki 2 millió forintot, hogy ennyiből intézze el amit kell, adtam neki 1 hónapot.

Ő úgy volt vele, hogy úgy is ilyeneket hoz be, 2 hét múlva itt fog állni az autó a ház előtt.

Ez volt több mint fél éve, márciusban...

Azóta hiába hivogatom nem veszi fel a telefont, nem tudom elérni, elkapni a városban, sehol, igazából ha nagyon akarnám meg tudnám keresni, de szégyellek elé állni, mit mondjak? tudom, hogy úgy is átvert, nincs szükségem a mentegetőzésére, meg az olcsó kifogásokra, csak szeretném ha tanácsot adnátok, vagy megnyugtatnátok hogy most mit tegyek ilyenkor, ha a helyemben lennétek.

Én már nem tudok józanon gondolkodni, csalódtam mindenkiben, rendőrségre nem akarok menni, mert nincs sem papír sem semmi bizonyíték az átadásról.

tudom, hülye voltam, de mégis... valamit csak lehetne tenni nem?

2013. nov. 17. 18:25
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:
Egyébként arra még senki nem gondolt, hogy esetleg kamu a kérdés?
2013. nov. 17. 22:02
 32/34 anonim ***** válasza:
Ha nem kamu a kérdés akkor istenkirály vagy komám!Előre odaadsz 2 millát készpénzben,úgy ,hogy hozzon egy passatot érte amit te nem is láttál hogy néz ki,milyen állapotba van.Ilyen naív ember nincs úgyhogy énis csak kamukérdésre tudok gondolni.De ha mégis ilyen madár voltál akkor legalább már gyáva ne légy.Hagyuk a rokoni köteléket 2 milliós téten az már nem játszik,kanna benzin rá,gyufa a kézbe aztán a kérdés,hol a lóvé.Az 5-ször akkora emberből rögtön feleakkora sem lessz.Sok sikert a behajtásra és egy jótanács: soha ne fizess előre senkinek és semmiért amíg nincs a kezedben a venni kívánt dolog és meg nem győződtél arról,hogy azt a pénzt valóban megéri-e amit odakívánsz érte adni.
2013. nov. 17. 23:13
 33/34 Balta apó ***** válasza:

#31 és #32

Nekem is van autókkal foglalkozó rokonom, akinek a tudásában megbízok annyira, hogy rá merném bízni, hogy autót vegyen nekem, anélkül, hogy én láttam volna a kocsit. Ő több kocsit látott már életében, jobban meg tudja állapítani, hogy mit érdemes megvenni és mit nem.

A pénzt előre odaadni papír nélkül valóban hiba volt, bár az ember joggal hiszi azt, hogy egy rokonban megbízhat... Vagy ti fémdetektorral átkutatjátok pl. a testvéreteket, amikor látogatóba megy hozzátok? Nehogy esetleg gépfegyver legyen nála, amivel lelő, aztán kirabol titeket?

Kérdező: nyugodtan vidd magaddal a diktafont, meg lehet a közelben tényleg egy haver baseball-ütővel, de szerintem első körben próbáljátok békésen megbeszélni a dolgot. Persze lássa rajtad, hogy magabiztos vagy, de azért nem kell most rögtön 130 kilós bodybuilderekkel rátörnöd...

2013. nov. 18. 08:53
 34/34 anonim ***** válasza:
Drága baltapapa!Fél éve nem látta az embert se meg a pénzét se,szerinted ezen van mit békésen megbeszélni?Tényleg vannak ennyire naív emberek?Azt a 2 millát bánópénznek hívják amit sirat a kérdező.Mit akartok a diktafonnal?Azt mondom,hogy én vagyok az amerikai elnök,és akkor tényleg én vagyok?-dehogy.Részeg voltam,nem voltam beszámítható állapotban,összevissza beszéltem minden félét.Semmire sem mész egy diktafonos felvétellel.Nincs nyoma a pénzátadásnak tehát ha a rokon "úgyakarja" akkor megsem történt.Nem kell a rokonokat fémdetektorozni de feltétel nélkül bízni sem szabad senkiben,még rokonban sem,főleg ekkora összeggel.Ha én nem értek a kocsikhoz akkor viszek magammal valakit aki ért hozzá,nem a pénzt adom oda,hogy ezért hozz nekem egy jó kocsit.A pénzt akkor adom oda ha minden rendbe van a géppel,kezembe van a forgalmi,törzskönyv,adásvételi,meg a kocsikulcsok.Sajnos nem így jártál el kérdező,ezért nincs igazán jó tanácsom a pénzed visszaszerzésére.
2013. nov. 18. 23:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!