Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Átvert az unokatestvérem,...

Átvert az unokatestvérem, lelépett a 2 millió forinttal, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Először is leírom, hogy értsétek miről van szó.

Unokabátyám németbe jár ki autókért, jól beszéli a nyelvet, ezért megkértem, hogy hozzon be nekem egy Vw Passatot, és intézzen el mindent, megbíztam benne, hisz rég ismerem, meg csak a rokonom, hát odaadtam neki 2 millió forintot, hogy ennyiből intézze el amit kell, adtam neki 1 hónapot.

Ő úgy volt vele, hogy úgy is ilyeneket hoz be, 2 hét múlva itt fog állni az autó a ház előtt.

Ez volt több mint fél éve, márciusban...

Azóta hiába hivogatom nem veszi fel a telefont, nem tudom elérni, elkapni a városban, sehol, igazából ha nagyon akarnám meg tudnám keresni, de szégyellek elé állni, mit mondjak? tudom, hogy úgy is átvert, nincs szükségem a mentegetőzésére, meg az olcsó kifogásokra, csak szeretném ha tanácsot adnátok, vagy megnyugtatnátok hogy most mit tegyek ilyenkor, ha a helyemben lennétek.

Én már nem tudok józanon gondolkodni, csalódtam mindenkiben, rendőrségre nem akarok menni, mert nincs sem papír sem semmi bizonyíték az átadásról.

tudom, hülye voltam, de mégis... valamit csak lehetne tenni nem?

2013. nov. 17. 18:25
1 2 3 4
 1/34 anonim ***** válasza:
95%
Mi az, hogy szégyellsz elé állni??? A helyedben ütném, míg vissza nem adja a pénzt.
2013. nov. 17. 18:28
 2/34 anonim ***** válasza:
Én tuti megkeresném. Papírt íratnék alá, hogy visszafizeti. Ha nem rendőrség, ha nem tudnak segíteni, akkor ismét megkeresni és kiverbi belőle a sz@rt is. Én ezt tenném. De az első találkozáshoz min. 1 nagydarab havert vinnék.
2013. nov. 17. 18:28
 3/34 anonim ***** válasza:
100%

Se papír, se tanú - csak te tudsz bármit tenni. Menj el hozzá, ha kell várd meg amíg hazaér és kérdezz rá. csak szépen, végülis rokon - ha nem akar eszébe jutni a dolog vagy kerek perec megmondaná, hogy nem adja vissza, akkor sem kell dühbe gurulni. El kell búcsúzni, hogy majd visszajössz - aztán legközelebb a legerősebb és legerőszakosabb haverjaiddal kell menni, és a tudtára adni, hogy neked kell a 2 millió forintod.

Ha így sem adja, akkor lehet tovább vinni a dolgot.

2013. nov. 17. 18:33
 4/34 anonim ***** válasza:
90%
Mivel családtag, a dolog egyrészt különösen gáz, másrészt szerencse is. A helyedben minden rokonnak, ismerősnek hangosan terjeszteném, hogy meglopott (pl így: figyu, a Tibit 2 hónapja nem érem el, és nála van 2 misim amiből kocsit kellett volna nekem vennie. Szólj már neki/nekem, ha találkozol vele stb.) És eszedbe se jusson neked szégyenkezni emiatt! Amúgy marad amit a többiek írtak, fenyegetés, papírozás, feljelentés stb.
2013. nov. 17. 18:33
 5/34 anonim válasza:
Ha a 2 milliót készpénzben adtad, akkor lehet hogy ellopták tőle. Leütötték és elvették tőle. Ez esetben vagy meghalt, és nem voltak nála az iratai hogy bizonyítsa hogy honnan valósi, vagy pedig ő is szégyell veled találkozni, mert tudja hogy úgy sem hinnéd el ha azt mondaná, hogy ellopták tőle. vagy tartozása volt amit nem mondott el.
2013. nov. 17. 18:34
 6/34 A kérdező kommentje:

Hát ez nem hinném hogy jó ötlet, egyrészt kb ötször nagyobb nálam, nem is tudok és nem is akarok erőszakhoz folyamodni, viszont beszélni meg azért nem akarok vele, mert szégyellem magam, hogy ilyen béna vagyok, tudom én hogy miért nem veszi fel a telefont, és miért bújkál, nem vagyok annyira hülye, kerülni akarja a velem való találkozást, de nekem nincs valami határozott fellépésem, és ha vinnék valakit azt is kinézem már belőle, hogy letagadná hogy valaha is adtam neki pénzt.

Itt voltam hülye, hogy nem írtunk papírt, hanem megbíztam benne.. :(

2. Az a baj nincsenek nagyon ilyen barátaim, aki van azoknak sem mertem elmondani, a barátnőm pl csak annyit tud az egészből, hogy kocsit akartam venni tavasszal és mindig azt hozza fel, hogy na mi lesz már a kocsi vásárlással, ilyenkor mindig elkap a sírás, hogy neki is hazudnom kell, lényegében, mert neki sem mondtam el. Ha elmondanám tuti kirúgna, hogy egy ilyen szerencsétlen sráccal van együtt... :(

2013. nov. 17. 18:36
 7/34 anonim ***** válasza:
2 milla azért nem egy túró rudi hogy csak úgy fél éveket várok mielőtt eszembe jut megkeresni! Nekem az alkesz unokatesóm lopott el 1x a szobámból 200 eurót, már másnap ott voltam nála, szó nélkül bementem és elkezdtem átkutatni a szobát. Meg is lett a pénz, azóta nem is tartom vele a kapcsolatot.
2013. nov. 17. 18:37
 8/34 anonim ***** válasza:
Hát haver ha neked ennyit jelent 2 M akkor ez van. Én olyan szinten ki lennék akadva hogy lehet akármekkora darab is, ha kell megvárnám a háza előtt és tuti neki is mennék, még ha nagyobb darab is és ezt addig ismételném míg vagy nem lesz belőle rendőrségi ügy, vagy meg nem unná és vissza nem adná.
2013. nov. 17. 18:42
 9/34 anonim ***** válasza:
De én láttam már olyat aki felfújta az adós háza falára hogy "ADÓS FIZESS". Meg lehet keseríteni 100 féle módon egy ember életét ha nem használ a szó.
2013. nov. 17. 18:44
 10/34 A kérdező kommentje:

Úgy voltam vele az első hónapokban, hogy biztos még keresi, hogy jó autót hozzon be nekem, meg voltak cikkek a totalcaron is, hogy már külföldön is nehéz jó autót találni, aztán nyár közepén hívtam fel először, hogy mi a helyzet, azt mondta még fél hónap mert műtötték a kezét...

Aztán szeptember elején is semmi, ekkor hívtam fel megint, és nem veszi fel, tehát szeptember elejétől nem tudom elérni telefonon, ekkor már gyanakodtam, és adtam még neki egy kis időt, de mostanra kialakult bennem, hogy átvert, és futhatok a pénzem után.

2013. nov. 17. 18:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!