Átvert az unokatestvérem, lelépett a 2 millió forinttal, mit tegyek?
Először is leírom, hogy értsétek miről van szó.
Unokabátyám németbe jár ki autókért, jól beszéli a nyelvet, ezért megkértem, hogy hozzon be nekem egy Vw Passatot, és intézzen el mindent, megbíztam benne, hisz rég ismerem, meg csak a rokonom, hát odaadtam neki 2 millió forintot, hogy ennyiből intézze el amit kell, adtam neki 1 hónapot.
Ő úgy volt vele, hogy úgy is ilyeneket hoz be, 2 hét múlva itt fog állni az autó a ház előtt.
Ez volt több mint fél éve, márciusban...
Azóta hiába hivogatom nem veszi fel a telefont, nem tudom elérni, elkapni a városban, sehol, igazából ha nagyon akarnám meg tudnám keresni, de szégyellek elé állni, mit mondjak? tudom, hogy úgy is átvert, nincs szükségem a mentegetőzésére, meg az olcsó kifogásokra, csak szeretném ha tanácsot adnátok, vagy megnyugtatnátok hogy most mit tegyek ilyenkor, ha a helyemben lennétek.
Én már nem tudok józanon gondolkodni, csalódtam mindenkiben, rendőrségre nem akarok menni, mert nincs sem papír sem semmi bizonyíték az átadásról.
tudom, hülye voltam, de mégis... valamit csak lehetne tenni nem?
Se papír, se tanú - csak te tudsz bármit tenni. Menj el hozzá, ha kell várd meg amíg hazaér és kérdezz rá. csak szépen, végülis rokon - ha nem akar eszébe jutni a dolog vagy kerek perec megmondaná, hogy nem adja vissza, akkor sem kell dühbe gurulni. El kell búcsúzni, hogy majd visszajössz - aztán legközelebb a legerősebb és legerőszakosabb haverjaiddal kell menni, és a tudtára adni, hogy neked kell a 2 millió forintod.
Ha így sem adja, akkor lehet tovább vinni a dolgot.
Hát ez nem hinném hogy jó ötlet, egyrészt kb ötször nagyobb nálam, nem is tudok és nem is akarok erőszakhoz folyamodni, viszont beszélni meg azért nem akarok vele, mert szégyellem magam, hogy ilyen béna vagyok, tudom én hogy miért nem veszi fel a telefont, és miért bújkál, nem vagyok annyira hülye, kerülni akarja a velem való találkozást, de nekem nincs valami határozott fellépésem, és ha vinnék valakit azt is kinézem már belőle, hogy letagadná hogy valaha is adtam neki pénzt.
Itt voltam hülye, hogy nem írtunk papírt, hanem megbíztam benne.. :(
2. Az a baj nincsenek nagyon ilyen barátaim, aki van azoknak sem mertem elmondani, a barátnőm pl csak annyit tud az egészből, hogy kocsit akartam venni tavasszal és mindig azt hozza fel, hogy na mi lesz már a kocsi vásárlással, ilyenkor mindig elkap a sírás, hogy neki is hazudnom kell, lényegében, mert neki sem mondtam el. Ha elmondanám tuti kirúgna, hogy egy ilyen szerencsétlen sráccal van együtt... :(
Úgy voltam vele az első hónapokban, hogy biztos még keresi, hogy jó autót hozzon be nekem, meg voltak cikkek a totalcaron is, hogy már külföldön is nehéz jó autót találni, aztán nyár közepén hívtam fel először, hogy mi a helyzet, azt mondta még fél hónap mert műtötték a kezét...
Aztán szeptember elején is semmi, ekkor hívtam fel megint, és nem veszi fel, tehát szeptember elejétől nem tudom elérni telefonon, ekkor már gyanakodtam, és adtam még neki egy kis időt, de mostanra kialakult bennem, hogy átvert, és futhatok a pénzem után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!