Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Sportfutóművet így is érdemes?

Sportfutóművet így is érdemes?

Figyelt kérdés

Nem szeretnék az autóm kipofozására, tuningolására, sok százezret, milliókat költeni...

Optikai szempontból csak szépen, ízlésesen szeretném tuningolni.

Ami nem optika, mégis szeretném megcsinálni majd valamikor az még a kipufogó, de azt is csak ésszel.

Illetve gondolkodtam a sportfutóművön.

De azt érdemes úgy, hogy motorikusan nem szeretném "felpiszkálni", illetve aogy említettem optikai tuningot is csak ízlésesen, nem vagyonokat ráköltve szeretnék rajta...

2013. szept. 27. 13:48
 1/5 anonim ***** válasza:

Nincs azzal gond, hogy csak optikai tuningot akarsz, az egyik kocsinak se árt. Persze csak akkor, ha tényleg ízlésesen csinálod.

Én azt ajánlom, hogy egy kb 40/40-es ültetést tegyél a kocsi alá, az már látszik, de mégse ül le teljesen az autó. Ezt háromféle képpen tudod véghezvinni:

1. veszel csak ültetőrugót, amivel kijössz 25-3 ezer ft-ból, és csak azt cseréled ki. Ezt én nem ajánlom!

2. komplett sport futóművet veszel, állíthatót, vagy fixet. A fix 50-60 ezer ft környékén mozog, az állítható már befigyel a 100 ezres tételbe.

3. köztes megoldás. Megveszed csak a rugókat 25 ezerért, és felkeményíteted a gátlóidat hozzáértő szakemberekkel. Ez kb 5 ezer ft gátlónként.

2013. szept. 27. 14:33
 2/5 A kérdező kommentje:

Az általad felsoroltak közül, én eddig a második variáción agyaltam.

Csak nem vagyok otthon benne túlzottan.

Nem tudom milyen árban kezdődnek a megbízható, normális darabok.

Láttam olyat 160.000 körül, aminek a magasságát és a keménységét is lehet állítani, viszont láttam ennél drágábbat, amin viszont a keménység fix és csak a magasságot lehet állítani.

Ebből nekem az jön le, hogy az elsőként említett gyengébb minőségű.

Vagy egyszerűen csak nem olyan neves cég gyártja ?

2013. szept. 27. 14:41
 3/5 anonim ***** válasza:

50-100e Ft egy sportfutómű? Ilyen filléres tétel lenne? Nekem gyárilag az van, elektronikusan állítható. 1 db lengéscsillapító, ha cserélni kell majdnem 100.000 Ft. Hangsúlyozom darabonként! :O

És ez nem valami nagy luxusautóba való, csak egy Opel Astrába.

2013. szept. 27. 19:31
 4/5 anonim ***** válasza:

Ha jól emlékszem volt a héten erre vonatkozó kérdés - már ami az árat illeti. Sportgátló ültető rugó készlettel Suzuki alá 210 000 az egyik tuning oldalon.

Én nem vagyok túlzottan ültetés párty. Öcsém kocsijában 60/40-es ültetés van, gyök kettővel lehet vele csak átmenni a fekvőrendőrökön, magasabb padkára állni meg esélytelen úgy, hogy ne érjen le az alja.

2013. szept. 27. 20:04
 5/5 A kérdező kommentje:

Volt ilyen kérdés, ami kimondottan a KW sportfutóművekre vonatkozott..

Azóta megnéztem több fajtát is.

Itt van pl. az AP, ami jóval olcsóbban indul...

[link]

2013. szept. 28. 15:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!