Ti is kivagytok ezektől a hülye kis robogósoktól akik beállnak a piros lámpánál az autótok elé, majd mennek kb.40-nel?
"Amúgy én azokat az autósokat nem értem meg, akik nem tudnak úgy kikerülni egy robogóst, hogy a saját sávjukban maradnak. Nem azt mondom, hogy ki kell centizni, jókora oldaltávot lehet tartani simán egy robogó kikerülésénél."
A hatályos jogszabály ( 11/2001. (III. 13.) KöViM rendelet ) 2.75 m minimum szélességű forgalmi sávot ír elő lakott területen belül, azon kívül 3 métert.
Az én autóm tükrük nélkül 186cm, tükrökkel 210cm. Ha a motorost aki 40 centire halad a padkától 1 méternek vesszük és én is 40 centi oldaltávot tartok kikerülésnél, akkor ez bizony 390cm. Csak halkan jegyzem meg, hogy az autópályán található forgalmi sávokra is csak 3,75m az előírt szélesség! Nem hogy városban, még autópályán is képtelenség kikerülni az én esetemben sávon belül maradva.
Jó, a Volvo S80 széles autó, vegyünk egy Suzuki SX4-et, az nettó 11 centivel keskenyebb. Még az is sok.
Én viszont kikerülésnél nem 40 centit tartok, hanem személyautóval minimum 60-70 centit, kamionnal - ha lehetséges - minimum 1 métert.
Na ezért nem lehet sávon belül kikerülni egy motorost.
én robogós vagyok és biciklis.előre szoktam én is menni a lámpánál, de persze csak addig amíg elférek.ha legelöl vagyok, akkor próbálok nagyon tekerni, vagy gyorsabban menni robesszal, de ha látom hogy nagyon akar menni a mögöttem lévő, akkor próbálok minél jobban lehúzódni.
biciklis/robogósként az idegesít nagyon, amikor ki centizik a kikerülésemet.néha azon csodálkozok hogy a tükrömet nem viszi el az adott autós.na igen...és ha nagy az oldalszél, és kicsit meglök, akkor persze nekemjön...
talán még annyit megemlítenék, hogy ha kisrobogót vezetek, akkor szinte levegőnek néznek az emberek.mentem a körforgalomba, jön a kisbusz, próbálok gyorsítani, de azért csak megtol....még szerencse hogy nem jött gyorsabban, mert akkor biztos hogy fellök...és utána még kiszól hogy: hoppsz....
hátigen, jobban kéne figyelni egyeseknek..
Én csak Budapesten közlekedek autóval...nincs semmi bajom a robogósokkal(sem)..
van egy titka..tudni kell jól vezetni.van, aki ezt ökölrázással, dühöngéssel, szidalmazással pótolja...illetve pótolná..
már az is öröm, ha valaki tudja, mi az a jobbra kiegészítő zöld.
a sok dühöngés előbb-utóbb balesethez vezet.
én szóltam...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!