Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ti is kivagytok ezektől a...

Ti is kivagytok ezektől a hülye kis robogósoktól akik beállnak a piros lámpánál az autótok elé, majd mennek kb.40-nel?

Figyelt kérdés
Nos nekem már rohadtul ki van velük a fas-om, csomószor eljátszották már, hogy örültem, hogy első vagyok a lámpánál pl. 2x1 sávos úton és tervezem, hogy megyek kb. 55-tel, erre a patkány beáll elém, lámpa zöldre vált és 40-nel megy előttem. Előzni pedig nem lehet, mert sűrű a szembe forgalom. A nagyobb motorokkal nincs problémám, mert azok mennek is, de ezek a kis robogósok nagyon felidegesítenek és az én türelmem is véges. Legjobb az, mikor van kiegészítő lámpa a jobbra fordulónak és ott áll előttem.. Ha dudálok ilyenkor rájuk ugyan mindig elengednek, de amikor 40-nel tötyörésznek előttem, azzal mit lehet kezdeni ott helyben? Volt már valakinek összetűzése az ilyenekkel?

2013. aug. 23. 17:06
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
Jogos, de sajnos nem tudsz mit tenni.
2013. aug. 23. 17:13
 2/17 A kérdező kommentje:
Eddig csak a kiegészítő lámpánál szóltam rájuk, de most már kezd elfogyni a türelmem, bármilyen toleráns is vagyok alapvetően.
2013. aug. 23. 17:15
 3/17 anonim ***** válasza:

Ez alapból szabálytalan mert a sáv szélén kell közlekedniük nekik. De én már láttam olyat is, hogy bicikli úton átrobogott előttem xD

Engem a biciklisek idegesítenek amikor veszélyes S kanyarokba tötymörögnek 10-el, 1-sel megyek de még majdnem akkor is majdnem éri a kereküket a lökhárító. Persze ezekkel sosem egy egyenes szakaszon találkozok ahol megelőzhetném őket. Nah engem ez idegesít xD

2013. aug. 23. 17:22
 4/17 anonim ***** válasza:

Az idegesítőbb, amikor 70-re kitáblázott úton mászik előre a pirosnál a belső sávba és zöld után mennek egymás mellett a külsőben haladó autóval 55-tel. Főleg ha úgy gondolkodsz - persze szabályellenesen - hogy épp a trafi határ alatt autóznál egy picivel.

Nem vagyok sem motor sem robogó ellenes, ott is megvan az az X % gyökér , mint autósoknál, csak sajnos ezek nagy része a belvárosra koncetrálódik :)

2013. aug. 23. 17:30
 5/17 A kérdező kommentje:

Persze, a gyoesforgalmi utakat is írhattam volna bizony, csak példaként jött ez. Szentendrei úton pl. múltkor elég idegbeteg volt egy BMW a belső sávban 40-nel tönyögő robogósra. A BMW-ket se kell félteni, mert azok meg bunkó állatok, de ilyenkor megértem őket. Az ilyesmire még egy hülye suzukiban is idegbeteg lennék.

Ketteske drága én már láttam olyat is, hogy egy nagy túra motoros megunta a dugóban várakozást, nem fért el a kocsik közt, hát felment a járdára és ott ment végig. De egyszer lerúgok a járdáról egy ilyet, nem tudom kit büntetnének meg..

2013. aug. 23. 17:43
 6/17 anonim ***** válasza:
Én úgy értem, hogy nem velem párhuzamosan jött, hanem egy gyalog-bicikli átkelőn ment át xD Elengedem a gyalogosokat, indulnék 1x csak azt látom egy robogó vág át. Mondom Te is nagyon szabályos vagy xD
2013. aug. 23. 17:46
 7/17 anonim ***** válasza:
A legutolsó kreszmódosítás óta a bringás, motoros az álló sor mellett elmehet előre, s be is állhat az első autó elé.
2013. aug. 23. 17:53
 8/17 anonim ***** válasza:

Persze előremehet, de ha tudom hogy feltartom majd a sort bringával, akkor nem mászok előre mert használom a fejem. Egyszer velem is volt olyan, hogy megálltam a külső sávban kamionnal a Szentendrei - Bogdáni sarkán kifelé, majd egy mezei bringás elém mászott ( mert ha még bringás futár az ok, mert za teker rendesen). Persze épp délutáni csúcs volt, zöld, elindulok és mivel a 2,6 méter széles szerelvénnyel nem tudod biztonságosan kikerülni és a középsőbe nem engedett be senki, így kénytelen voltam üldözni a Mozaik utcai felhajtóig. Hurrá... Ez már nem arról szól, hogy haladjon a belsősávban, ez sz0pata's!!!!

Amúgy a dugóban ha van rá lehetőségem mindig úgy állok meg, hogy ha motoros jön, az kényelmesen elférjen mellettem.

2013. aug. 23. 18:02
 9/17 A kérdező kommentje:
Hol van a kreszben h lehet ilyet? Ide linkelnéd h hol van ez leírva? Én már a felrúgás környékén vagyok az ilyenektől. Kamionnal pedig főleg extra jó lehet..
2013. aug. 23. 18:06
 10/17 anonim ***** válasza:

36§ / 12. Álló autók mellett előrehaladás: a forgalmi okokból álló járművek mellett vagy között a motorkerékpárok és a segédmotoros kerékpárok, az álló járművek mellett jobbról a kerékpárok előre haladhatnak. Ez akkor lehetséges, ha az előrehaladáshoz elegendő hely áll rendelkezésre, és az irányváltoztatási szándékot jelző járműveket az irányváltoztatásban nem akadályozzák. Tehát továbbra is attól függ a törvény alkalmazása, hogy az autóval közlekedők partnerek–e a megvalósításban. Viszont a megfogalmazás korrekt: nem a tilos jelzés miatt egyhelyben álló autókat, hanem a ’forgalmi okokból’ álló járműveket említi. Lényeges különbség.

Amúgy én azokat az autósokat nem értem meg, akik nem tudnak úgy kikerülni egy robogóst, hogy a saját sávjukban maradnak. Nem azt mondom, hogy ki kell centizni, jókora oldaltávot lehet tartani simán egy robogó kikerülésénél.

2013. aug. 23. 19:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!