1600cm3 öreg dízel valóban elmegy 5L-ből?
Minden hírdetés alatt azt írják, hogy max 5 - 5,5L fogyasztás.
Valóban? Konkrétan 1-es golf és Jettára gondolok (ugyanaz a motor nem?)
Mert azon töröm a fejem, hogy lenne olcsóbb. Gázos szovjet ipar remeke :D vagy valami dízel...ami még el menne használt "bijó" cuccal is akár...így csökkentve költségeinket.
Vélemény?
Szerintem meg inkább valami kis benzinest érdemes venned, mert amit nyersz a dízel motor némileg kisebb fogyasztásán, azt bukod a szerelésen. Pl. Opel Corsa, Suzuki Swift, Peugeot 206, Fiat Punto, stb., stb.
És előzőnek igaza van. Egy régi Audi 80-nak vagy VW Jettának a jellemző életútja az, hogy először újonnan megveszi a német, munkába jár vele, megy vele 5 év alatt 200 ezret, ezután eladja, megveszi egy nepper, aki behozza Magyarországra, itt eladja egy olyan embernek, aki szintén sokat megy, ezért kell neki a dízel, ez az ember használja még 5 évig, beletesz szintén 200 ezret, majd mikor már úgy látja, túl gyakran kell javítani, eladja, ekkor már műmájerkedő hülyegyerekek vagy dakoták veszik meg, akik Audival akarnak vagizni a diszkó előtt. Na, ők ugyan nem mennek sokat, de széthajtják rendesen, mikor már teljesen leépült, akkor eladják egy neppernek, aki némileg visszatekeri, hogy csak 250 ezer legyen benne, meg kipupálja annyira, hogy azért menjen valamennyire, majd te kedves kérdező, megveszed.
És azt ne feledjük, hogy a dízelnek arányaiban drágább a szerelése is, mint a benzines autóknak. Alapból is csak akkor érdemes dízeles autót venni, ha elég sokat mész vele, akkor lesz ténylegesen olcsóbb.
Hagyd már ezeket az ezer éves diesel és a hasonlóan trágya 20-30 éves Ladákat. :)
Ha van ~300.000-ed autóra, akkor vegyél egy Suzuki Swift-et, vagy mittomén... Skoda Feliciát, Fiat Puntot, Renault Cliot, ne pedig egy roncsot, vagy egy 9-10 litert nagy lazán megkajáló ronda, minden kényelmi funkciót nélkülöző kockaladát. :)
Ha nincs ennyi pénzed, akkor szerintem inkább tegyél még hozzá, gyűjts még, mert ez alatt vállalhatatlan roncsokat kapsz,amit inkább szerelgetni kell majd, mint használni.
Nem kockát, hanem kerek lámpásat akarnék :D Mert szeretem, tetszik. Szeretem a régi autókat. Suzuki azért nem akarok, mert bármi más csak az ne... Nincs vele bajom, tudom milyen igénytelen, de jellemtelen az egész. Több pénz is akadna rá, csak nekem megteszi bármilyen fapados gép is és nem akarok megint 1 évet spórolni rá. Spóroltam már így is eleget, hogy már a szülők agyára mentem kb :D
Sorolj, ha még tudsz mit érdemes megnézni és majd utána olvasgatok :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!