1600cm3 öreg dízel valóban elmegy 5L-ből?
Minden hírdetés alatt azt írják, hogy max 5 - 5,5L fogyasztás.
Valóban? Konkrétan 1-es golf és Jettára gondolok (ugyanaz a motor nem?)
Mert azon töröm a fejem, hogy lenne olcsóbb. Gázos szovjet ipar remeke :D vagy valami dízel...ami még el menne használt "bijó" cuccal is akár...így csökkentve költségeinket.
Vélemény?
"arra figyelj, h öreg dízelt csak hidegbe vegyél! ;) Melegbe a legkopottabb motor is be fog indulni..."
Akkor tudok egy eladó nyerges vontatót. Hidegben pöccre indul, melegben azért néha 30-40 másodperc indítózással indul csak :D
Vannak olyan adagolóproblémák, amik inkább meleg motornál jelentkeznek.
Nekem ilyen vassal nincs tapasztalatom, de a 15 éves 1.5ös benzines Honda Civiccel klíma nélkül 6,5 literrel járok dolgozni - ez helyközi üzem, tehát van benne városi és országúti szakasz is. Siófok-Szeged távon most csináltam vene 5,2-es fogyasztást. És abban aztán van villanyablak, légzsák, 16 szelep meg minden qwaannya :)
Szóval ha veszel egy egyszerű kis dízelt, azzal simán tudsz hozni ennél egy literrel kevesebbet, persze ha nem akarod lealázni a Hondámat a pirosnál XD
Nem beszélve arról, hogy én valszeg 350000 km-nél dobhatom ki a csába az autót, a kisdízelt meg ha megveszed 400000rel egy darabig még elmegy
Nekem egy hasonló tréfogatú 8 éves közös nyomócsöves turbódízelem van. Gondolom ennél jóval régebbi szívó dízelre gondoltál...
Ezzel főleg autópályán járok. A 130-as tempó sokat dob a fogyasztáson, de így se sikerült még 6-6,5-nél kevesebbet produkálni.
Szerintem hatalmas nagy bátorság 25-30 éves diesel autót venni, és egy mai modern 1.6-os diesel autó fogyasztását várni tőle.
~200.000 Ft-ot adni érte pedig...hát nem tudom. Én biztosan hamarabb vennék 200-250.000 körül egy kevesebb, mint fele annyi idős Suzuki Swift-et, több okból is.
Az 1.3-as swift tényleg 6 liter körül tartható, fiatalabb, modernebb (nem azt mondom, hogy húúúú de király autó, de mindenképp modernebb). Valamint ha a 30 éves diesel-ed elromlik, akkor kuka, bontó, roncstelep, vagy ami tetszik.
A suzuki-t meg fillérekből javíttatod. Bár gondolom inkább használni akarod, nem szerelgetni. Ez esetben meg pláne ne vegyél ilyen vén autót.
De te tudod...
Golf 1-2, Passat, Jetta, Audi 80, Opel Kadett, kb ezekre gondoltam
klíma, elektromos dolgok, szervó nem baj ha nincs és az se ha 80al kell mennem :D
Az a helyzet ,hogy az ilyen régi spórolós dízeleket pont azok veszik akik a szerelővel is spórolnak. Addig hajtják ,gányolják szegény kocsit, amíg olyan szintű hibája nem lesz ami miatt inkább el kell adni ,csak előtte egy két trükkel ki kell kupálni hogy a próbakört még éppen kibírja...
Szóval nagyon ritka az olyan darab a piacon, ami még sokáig megbízhatóan fog működni.
Inkább egy fiatalabb gázos autót ajánlanék ,de nem zsigulit!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!