A sima dízel autók valóban működnek BIODÍZELEL?
Szükséges átalakítani valamit vagy csak beleöntöm a biodízelt és megy?
a válaszokat köszönöm!!
én egy '84-es, 1,3-as dizel Fiat Unoval jártam használt étolajjal. fogyasztása kb. annyi volt mint normál gázolajjal. de 1. kollégám fáradt motorolaj, és étolaj keverékkel autozott. tapasztalat: kicsit lassabb volt az auto gyorsulása, amikor járt a motor, laci konyha illata lengte körül az auto farát. be kellett épiteni 1 plusz szürőt és azt 1-2 hetente takaritani. 2 évig igy használtam a gépet. kolléganőim szorgalmassan hozták nekem a használt étolajat. :D
dizelmotort EREDETILEG mogyoroolajjal hajtották, arra tervezték!
Én 4 éve keverek a kocsimba 20%ban HASZNÁLT(!) étolajat> persze gondosan leszűrve, átalakítás nélkül és semmi baja.
Amúgy '98 as VW Passat
Nem öli meg. Viszont arról ugye tudsz hogy a jövedéki adó miatt törvénytelen? El kell még adni a megmaradt gázolajkészletet hogy az állam és kuwait még utoljára jól keressen rajtad. :)
De ha ez megnyugtat már csak 15 évre elegendő kőolajkészlet van. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!