Alfa Spider/159 tulajok! A reális fogyasztás egy 2.4-es JTDm Alfa esetén 90-100 km/h-nál átlagos jobblábbal valóban nem megy le 5-6 liter közé?
Remek takarékos dízelmotor, ami egy 1,5+ tonnás kasztnit mozgat.
A spritmonitor szerint a 159 2.4JTDm átlaga 8,5 liter vegyesben. Ha nem is megy 6 liter alá, de 6-6,5 reális lehet 90-100-as tempóban. Ha pl beállnál pályára tempomattal 95-re, akkor egy BP-Nyíregy-Bp távon szerintem 6 alá is vihető. De ez nem tekinthető átlagos használatnak.
Azt meg nem értem, hogy egy 1600-1700 kilós autónak - ezzel a motorral- miért kellene 6 liter alatt ennie...
Persze, 2000 köbcenti, 4 henger és 8 fokozat. Na ezt hasonlítod 2400 köbcenti, 5 henger és 6 fokozathoz.
Mivel mindkét nagyjából ugyanúgy működik ( mindkettő CR ) így szerintem nem túlzás azt mondani, hogy az 5 hengeres fajlagos fogyasztása több lesz 15-20 %-kal. 5*1,2 = 6
Valószínűleg átlagban e miatt többet fog enni az Alfa. Talán 140-150-es pályatempóban fog minimalizálódni a különbség ( bár ha a 8 sebességes ott jelentősen kevesebbet pörög, akkor nyilván nem ).
Az N57-es motor meg pár évvel újabb fejlesztés.
Igazából a dízeleknél 5 henger fölött ugyanakkora kasztniban nézve nem nő meg jelentősen a fogyasztás, ezért van az, hogy országúton/pályán egy .25d és egy .35d fogyasztása között nincs 1-1,5 liternél nagyobb eltérés.
A 2,4JTDm Alfa fogyasztását inkább az E60 525d-hez ( M57TUD25 ) kellene hasonlítani , ott szerintem nem lenne ekkora különbség.
2.4-es motor nem fog annyit enni, mint egy 1.9, 2.0-es..
Ha annyira fontos a fogyasztás, akkor vedd 1.9-el. Vezettem, azzal is jól megy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!