Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » üdv mindenkinek szerintetek...

Rustling kérdése:

üdv mindenkinek szerintetek lehetséges e az h egy átlagos ház fogyasztása 45 ezer forint, : 3 hűtő az egyik A kategoria ebben van a fagyasztó is,2 számítógép egy bojler 2 tv átlagosan 4-5 órát megy minden plusz átlagos világítás 60w égők?

Figyelt kérdés
ha nem mi lehet a gond? lehetséges valami a renszerben ami plusz energiát vesz el és nem beszámított fogyasztó vagy elavult nem szakszerű vezetékelés vagy bármi ötlet?

2012. szept. 12. 10:49
 1/4 anonim válasza:

Ez szerintem sok.

Nálunk 1 hűtő van, ami nagyon régi, tehát nem energiatakarékos.

1 hűtőláda.

2 számítógép.

1 mosógép, ami sokat van használva.

3 tv.

És mivel nyár van, nagy kert, ezért szivattyúval megy a locsolás, ami sok áramot megeszik.

Ezenkívül daráló, morzsoló, amik szintén sok áramot esznek.

De így sincs több 20 000 Ft-nál a villanyszámlánk.

2012. szept. 12. 11:07
 2/4 anonim ***** válasza:

Nálunk van 200 literes villanybojler, három számítógép, ami egész nap folyamatosan megy, egy komplett zenei stúdió, ahol szintén egész nap, sőt éjszaka dolgoznak, tévé, hűtő, mosógép szinte naponta megy, mindenhol százas égők vannak, a kertben van pár reflektor is, ami egész este világít, és így fizetünk havonta 36ezer forint átalányt.

Biztos, hogy ez a havi számlátok? Nem lehet az éves elszámolás összege?

2012. szept. 12. 11:10
 3/4 A kérdező kommentje:
Igen ez havi szinten, tegnap méricskéltem bojler nélkül az egész ház fogyasztása körülbelül 10kW ami szerintem még mindig sok a hallottak alapján az egy hónapban kb 18-20 ezer forint, lehet annyira rossz egy bojler h napi 4 órában megeszik 25ezer forintot egy honapban?
2012. szept. 13. 07:37
 4/4 anonim válasza:
A bojlert éjszakai árammal kellene üzemeltetni, annak fel kell szereltetni egy külön mérőt. Nekem 20 ezer volt a számla, egy hűtő, 2 notebook (egyik 0-24 ment!) mindenhol szinte energia takarékos izzó, mosás hetente max 2X volt AA-s mosógéppel, konyhában villany tűzhely, de nem sűrűn volt használva, és persze a bojler. Nem volt éjszakai áramom, kijött egy villanyszerelő és mondta, hogy a háztartás felé az adja, ami a számlán is látható. Annyit mondott, hogy egy 200 literes bojler állapottól függően (milyen öreg, és mennyire tiszta a fűtőbetét) 300-500 kW-ot is képes megenni egy hónap alatt. Számoltam, és fel lett szereltetve az éjszakai árammérő, és a bojler külön lett órázva. Most 12 körül van a villanyszámla, és többet főzünk mint előtte.
2012. szept. 13. 10:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!