Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Az új kresz szerint ugyebár...

Az új kresz szerint ugyebár nem kerülhetem ki, előzhetem meg a gyerekszállító buszt. Akkor mi van, ha megáll az út szélén és várakozik? És nem két percet .

Figyelt kérdés
2013. máj. 25. 17:24
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

6-os nak igaza van.

Az iskolában inkább a kreszt tanítanák mint egyébként oly sok hülyeséget tanítanak, másik a szülőket is minősíti, hogy mennyire törődnek a gyerekeikkel!

2013. máj. 26. 08:17
 12/13 anonim ***** válasza:

10-es: nem szabad elfelejteni, hogy régen jóval kevesebb autó volt, akik jóval kevésbé siettek. Általánosabb volt, hogy a kreszt betartják, és hogy másokra figyeljenek. Ma ez már a béka segge alatt van, mindenki úgy van vele, hogy baj nem lehet, max a pofámba csapódik a légzsák és kiszállok. A kint levők ezt nem mondhatják el, csak ha új volvo-d van gyalogos-légzsákkal.

11-es válaszolónak pedig: egyetértek azzal, hogy tanítsák meg a gyerekeknek a kreszt, főleg, hogy ma már senki nem bír autó nélkül létezni, akinek van egy kis pénze máris autót vesz. Valahol érthető mert pocsék a tömegközlekedés, de ez a kettő együtt is jár. De most nem ez a téma.

Ez az új kresz, ezt kell elfogadni. Sok helyen már értelmesen változott (pl vasúti átjárónál nem kell lasítani). Ha valaki nem tudja elfogadni a változást vagy ne autózzon, vagy járjon arra, ahol nincs gyerekszállítás. Szerintem ez nem nagy dolog, de ha az én gyerekemet ütné el, vagy ütné el majdnem valaki azért, mert szarik rá hogy megállj van neki, valószínű, hogy nem sok maradna a kocsijából. Mondom ezt úgy, hogy még gyerekem sincs, és nem köt erős szál hozzá.

2013. máj. 26. 09:06
 13/13 anonim ***** válasza:

"Ez az új kresz, ezt kell elfogadni. Sok helyen már értelmesen változott (pl vasúti átjárónál nem kell lasítani). Ha valaki nem tudja elfogadni a változást vagy ne autózzon, vagy járjon arra, ahol nincs gyerekszállítás."

Ez mind nagyon szép lenne ha nem abszurdisztánban élnénk!

Pont péntek reggel történt amikor a fiamat vittem le a suliba, hogy elakadásjelzővel állt a gyermekszállító busz a polgármesteri hivatal előtt. Csak az volt a bibi, hogy nem gyerekek szálltak fel, hanem a helyi óvónői kar, és a konyhai dolgozók, akik épp kirándulni mentek! Na most júniustól nem mérlegelhetek, ha így áll az út mellet fél órát, mert még várnak valakit, akkor ott fog mindenki szívni! Sajnos az nincs a jogszabályban, hogy ha nem gyermekszállítást végez, akkor pl. le kell takarni a táblát!

És igen, tökéletes lenne, ha mindenütt lennének menetrend szerinti iskolabuszok, amelyek hozzák-viszik a gyerekeket és max. 5 percig állnak a megállóban amíg felveszik, vagy lerakják a srácokat!

De nem: Magyarországon ezek 99%-a kirándulóbusz, ami megáll az út szélén, aztán egy fél óra mire minden kölyök felkászálódik! Sajnos ez a tapasztalatom. Megjönnek a buszok egy fél órával korábban és mivel máshol nem tudnak, állnak az út szélén elakadás jelzővel. A KMB-s meg arat!

2013. máj. 26. 20:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!