Karambolos lett a kocsim, önhibámon kívül. Hogyan kerülhetem el, hogy ne jarjak rosszul a biztositónál?
Sziasztok!
A hazunk elott parkoltam, mint maskor. Egyik este egy csak belement az autoba es 5m-rel elobbre tolta, egy faba. Par kasztni problema, meg lampak, lokharitok, kipufogo, radar, hatso ajto -nyithatatlan.
Az o kocsijuk egy ocska VW, ami mar hatulrol is gaz volt elotte, most total lett.
Az enyem egy 320d-s, 2003-as 2004-ben uzembe helyezve. Nem elso tulaj vagyok, de nem karambolos,a festekvastagsag is OK. Amugy el szerettem volna adni, de igy sokkal kevesebbet fog erni.
Ráadásul mivel 6 évnél idősebb, ezért ha eredetit szeretnék, akkor nem fizetik ki 100%-ig, csak egy részér. Namost ha valakinek ilyen regi autoja van, o sem fogja nekem kifizetni a kulonbseget.
Ilyenkor mi van, mert egyebkent tajtekzom. Onhibamon kivul serul a kocsim, nemhogy kevesebbet fog erni, de meg en fizessek?? Mert amugy ideadnak nekem valami bontottat.
Koszi
Ez sajnos egy ilyen játék.
Pár éve kerültünk hasonló helyzetbe, futóműalkatrész is sérült, szakszerviz csak újat szerel be, de mivel a 10 éves autóba lett új alkatrész téve, ezáltal (a biztosító szerint) jobb lett, mint volt, ezért csak a javítás egy részét fizette, a másik részét nekünk kellett. Az, hogy jobban örültünk volna költség nélkül az eredeti állapotnak, mint fizetve a néhány új alkatrésznek, senkit nem érdekelt.
Ez ilyen, így igaz. A biztosítós azt fogja nézni, mi az amiért NEM kell majd fizetnie, vagy egyáltalán lesz-e olyan körülmény, hogy esetleg EGYÁLTALÁN NEM kell fizetnie.
Ők a befizetésekből élnek, és sz@rrágóak minden kifizetésnél.
Talán tudnak majd olyan szerelőműhelyt ajánlani aki partnerük, és meg tudod beszélni a főnökkel, hogy bontott cuccot tegyen be ne újat, akkor nem kell Neked fizetni...
Az összes BANK és BIZTOSÍTÓ egy szemét vérszívó pióca...
Nem kötelező a biztosító ajánlatát elfogadni!
Választhatod azt is, hogy egy szakszervizben megjavíttatod és a biztosító fizeti a számlát.
Nekem a kocsimra esett egy faág. Város elismerte(!) hogy felelős. Okéé minden király gondoltam, mert addigra megkérdeztem 2 szakit mennyi a tető javítás-fényezés. Azt mondták 40-50ezer.
Mire a biztosító azt mondta hogy ad 28.000-et, vagy vigyem márkaszervízbe.
Inkább elvittem, és megcsinálták, üljél le 184.300-ér...
Azt mondták be kell fizetnem NEKEM 10% önrészt ami a város biztosítása nem térít...mondtam akkor viszem máshova, vagy oldják meg, hogy Én nem fizetek. Megoldották.
Szóval lesz ideg rendesen....meg harc...
Köszi!
3-as, 4-es es 5-os valaszt ado:
- De hogyan fogjak megoldani, hogy legyen ra penz?
- mennyi az esely arra, hogy azt fizeti ki, amit a szerviz kalkulal?
- Hogyan oldotta meg a biztosito a faágas esetben? (melyik bizt.tars. amugy, kivancsisagkepp)
- Valszeg bontott lesz, mert most nincs ra penzunk, hogy eredetit vegyunk. Bar gondolom a bontott is eredeti, csak mar hasznalt.
A szakszervizbe vittem, most arazas alatt van, amugy tovabbkuldik karosszeriashoz. A karfelmero kerdezte, hogy "oda" viszem-e, en meg mondtam, hogy igen. Szoval valamennyire ismerheti oket. Ott pedig nem mondtak, hogy szerencsem van a pasival..
Mivel öreg autó, így annyit fizet a biztosító, amennyiért bontott cuccból maszekkal meg tudod csináltatni. Utána úgyis eladod az autót...
Nem írták fel gazdasági totálkárra? Az lenne a jó.
"- mennyi az esely arra, hogy azt fizeti ki, amit a szerviz kalkulal?"
Ha a megjavíttatást választod, akkor csak beviszed a a biztosító által felajánlott szakszervizbe, és megjavítva hozod el. Számlát nem is látsz, mert a szerviz közvetlenül a bitosítóval számol el! A kellemetlenség, hogy addig nem lesz autód, de ha minden igaz, akkor a csereautót is ki lehet sajtolni belőlük!
nem ajanlott szervizt, csak kerdezte, hogy van-e nekunk, en meg mondtam, hogy a szakszerviz.
Es sajnos, hogy kevesebbet fog erni az auto utana.
Faágas vagyok, nekem az Aegon volt aki kifizette a szerviz számlát. nekem nem szarakodtak, a márkaszerviz számlát elfogadták.
Kollegámnak az Allianz volt aki tök rendesen fizetett, igaz csak egy rátolatásos horpadás volt 54000-es kárral.
Mi a fejlemény nálad?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!