Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Szerintetek Opel Corsa vagy...

Noi333 kérdése:

Szerintetek Opel Corsa vagy Suzuki Swift?

Figyelt kérdés
fiatal anyuka vagyok és saját autót szeretnék kb 2-300ezer ft értékben ami keveset fogyaszt és kevés a fenntartási költsége is. mindenki a suzukit javasolja de azért az opel csak tekintélyesebb :D szebb. valaki tud érveket esetleg ellenérveket? tapasztalat?
2013. máj. 10. 22:47
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
47%
Régen bezeg elmászkáltak az emberek a trabival wartburgal,ladával és a régi skodákkal ezek menni se bírtak kb annyira voltak biztonságosak mint egy b corsa ,vagy egy régi fajta swift,és mégis jó volt akkoriba. Nem panaszkodtak mert örültek ,hogy nem kelet biciklivel menni, vagy vonattal stb.Most meg csak a vilogást nézik az emberek
2013. máj. 12. 23:16
 12/25 anonim ***** válasza:
34%
23:16-os vagyok. Tényleg lepontoztak de nem izgat. Nem szeretem a suzukit az tény de egy kisgyermekes szülőnek a biztonságot kell szem előtt tartania. Tény hogy 120-nál már mindegy de 50-nél nem. Aki szerint a swift ugyan olyan biztonságos mint a corsa vagy az astra az nem tudom mit ért biztonság alatt. Aki meg a trabantot írja (utolsó) az egyenesen hulye. Egyébként az egyik válaszadó írt a torziós rúgóval kapcsolatban. Igen, nekem se jó de kapni ennyiért olyat ami jó és a 306-nak más baja biztos nincs. Ritka jól sikerült Peugeot. (És az euro ncap tesztet nézve mérföldekkel biztonságosabb az ilyen árúaknàl)
2013. máj. 13. 01:30
 13/25 anonim ***** válasza:
44%
Hát utólsó én neked sem adnák autót a kezedbe látom te is olyan vagy hogy minden áron balesetet akarsz szenvedni.De miért? Nem értem ezt a mániádat miért akarsz balesetet szenvedni.Régen swiftem volt aztán egy nagy toyotám mostmeg egy nagy honda acordom van de soha egyiket sem akartam összetőrni még a suzukit sem pedig tudom hogy abba kötelezően meg kel halni és össze kell tőrni :)
2013. máj. 13. 12:25
 14/25 anonim ***** válasza:

" macilaci08 válasza:

Régen bezeg elmászkáltak az emberek a trabival wartburgal,ladával és a régi skodákkal ezek menni se bírtak kb annyira voltak biztonságosak mint egy b corsa ,vagy egy régi fajta swift,és mégis jó volt akkoriba. Nem panaszkodtak mert örültek ,hogy nem kelet biciklivel menni,"

Igen, én is Trabanton tanultam vezetni (ha azt lehet vezetésnek hívni) De akkoriban elismertük ha valami szar volt. Most ez valahogy nehezen megy. Sokan okosak voltak akkor is, hogy ők azt sem tudják hol a gyertya a trabantban, de a fekete kormos gyertyákkal teli NGK.s dobozok elöl voltak a kesztyűtartóban a benzincsap mellett. Igényeink lennének, pénzünk nincs. Legalább röhögjünk egy jót az egészen.

2013. máj. 13. 22:14
 15/25 anonim ***** válasza:
Na de azért jó móka egy régi warnyút vagy trabit vezetni na persze ehhez is lóvé kel hogy hobbiból legyen egy ilyen régi autója pluszban az embernek :)
2013. máj. 13. 22:42
 16/25 anonim ***** válasza:

Macilaci08

Szerinted egy trabant ugyan olyan biztonságos mint egy 90-es évekbeli autó? Ezt te sem gondolod komolyan.

Pláne hogy hulye aki nem azt vesz mert ha nem az van akkor csak felvágsz. (De ezt kb. így mondtad)

Gondolom te se olyannal jársz illetve ha lenne egy kisgyermeked te sem olyat vennél 300e. Ft.-ért!

Az anyukának még mindig azt tanácsolom hogy a biztonságot vegye figyelembe, na meg a méretet mert egy babakocsit is be kell szuszakolni:) Szerintem egy F Astra Caravan (kombi) megfelel, bár én a Peugeot 306-ot sem vetném el. (Oké, elfogult vagyok mert ilyenem van de megbízható, minden sarkon van hozzá alkatrész -aki mást mond az hazudik!- és gombokból fent lehet tartani, nem mellesleg ebből is van kombi. Persze ezt már rá bízom. Azért érdekelne mit sikerült választani

2013. máj. 15. 23:47
 17/25 A kérdező kommentje:

hát aranyosak vagytok még nem választottam :) őszintén szólva ko

mbit semmiképpen az nekem nem bejövős :D amúgy is csak második autónak lesz az enyém babakocsit nem kell cipelnem. majd attól függ h mit veszek h mennyi pénzem gyűlik össze. ha kevés akk suzukit ha több akkor corsát és még egyszer kösz mindenkinek majd írok még!

2013. máj. 16. 00:16
 18/25 anonim válasza:
Én is pont ebben a dilemmában vagyok. 300ezer forintig nézegetek autót. Mivel szeretem a veterán járműveket, ezért más típusokat is nézegettem(Golf 2,Corsa A,B,Swift 1, Kadett,Peugeot 205,Lada(!)stb.)A 80-as évek autós formavilága nagyon tetszik.Néztem alkatrészárakat, beszélgettem az autószerelő haverommal,karosszérialakatos ismerőssel és bontóssal is,akik havonta nem kevés autót szétszednek.Nos az autószerelő ismerősöm javasolta a Swiftet,mert jó műszaki tartalommal rendelkezik,megbízható,olcsó hozzá az alkatrész,keveset fogyaszt,DE csak olyat szabad megvenni,ami karosszériára egyben van(persze ez más márkára is igaz).A karosszériás ismerős és a bontós egyáltalán nem javasolta a Swiftet,egymástól függetlenül azzal indokolva,hogy alattomosan rohad és ők látják milyen állapotban van,amikor szétszedik.Valamint,senkit sem akarok megsérteni, de egyöntetű véleményük szerint(nem ismerik egymást)Olasz,Francia autók kilőve(van francia autós ismerősöm,aki nagyon dicséri a Xsaráját,Fiatos,aki utálja a Stilóját).Ehhez nem tudok hozzászólni,mert teljesen más területen dolgozok,de emiatt elvetettem.Az olcsó alkatrészár más márkákra is jellemző,de általában a német autókhoz kevesebb összeg.Japán gyártású autóm volt,tudok viszonyítani.Emiatt nem fogok többet japánt venni.Megbízhatónak tartom,első tulajdonosa voltam sokáig egy Hondának,de rohadt drága hozzá minden,mondhatni.Corsa vagy Swift?A begyűjtött információim alapján: Corsa.(vagy egy elsőtulajos,garázsban tárolt,nem tuningolt,nem pizzafutárkodott Swift,ami nem lesz egyszerű feladat)
2013. máj. 20. 21:44
 19/25 A kérdező kommentje:
amellett döntöttem hogy lehet egyikse. :D lehet Ford KA-t veszek majd :D
2013. máj. 21. 19:18
 20/25 anonim ***** válasza:

Tyú az nagyon pici

és ehez mitszólsz ez is jó kis városi autó az 1.2 motorral

[link]

2013. máj. 21. 19:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!