Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Szerintetek Opel Corsa vagy...

Noi333 kérdése:

Szerintetek Opel Corsa vagy Suzuki Swift?

Figyelt kérdés
fiatal anyuka vagyok és saját autót szeretnék kb 2-300ezer ft értékben ami keveset fogyaszt és kevés a fenntartási költsége is. mindenki a suzukit javasolja de azért az opel csak tekintélyesebb :D szebb. valaki tud érveket esetleg ellenérveket? tapasztalat?
2013. máj. 10. 22:47
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
80%

Tény, hogy az opel "tekintélyesebb", viszont ebben az árkategóriában "kissé" ordasan rohad a kasztni általában (és gondolom, nem akarod egyből megduplázni a kocsi értékét egy lakatolással).

A buzuki nem annyira "tekintélyes", cserébe viszont gombokért kapsz hozzá alkatrészt, és szinte "bárki" tudja szerelni, lévén a mai kocsikhoz képest a bonyolultsága nagyjából egy faékével vetekszik.

Ha van hozzáértő ismerős, esetleg érdemes megnézegetni seicento-t vagy punto-t, időnként egész tűrhetőeket lehet 300e körül kifogni.

2013. máj. 10. 23:03
 2/25 anonim ***** válasza:
55%
Ha a gyermeked is szállítanád akkor én a helyedben a suzukit elkerülném. Meg úgy egyébként is. Lehet hogy olcsó de nekem nincs hozzá gusztusom. Csörög-zörög, kicsi, ronda. Ennyiért ki lehet fogni Polo 3-at, Seat Cordobat, Peugeot 306-ot, stb. A Corsa se rossz de rohad, ennyiért le vannak lakva. Egy szép F Astra is nagyon jó lehet
2013. máj. 10. 23:16
 3/25 anonim ***** válasza:
64%
az 1-es válaszolóval egyetértek a corsa vs swift felállásról, de szerintem olasz és francia autót NE! fiatot meg pláne, nagyon problémásak már kevés km után.
2013. máj. 10. 23:18
 4/25 anonim ***** válasza:
42%

Szerintem a swift mert hamarabb találsz belőle jó állapotút mint a B corsából.Biztonság szempontjából nincs külömbség köztük mind a kettő kicsi régi autó így természetes hogy nem lesz a töréstetsztje olyan mint egy audi a6 nak.Sőt aswift még nagyobb utastérrel is rendelkezik mint acorsa.

Nekem is volt egy ilyen 1.0 swiftem és akopó alkatrészek cseréjén kívűl más hibája nem nagyon volt rozsdálni és rohadni se rohadt sehol még a küszöbnél sem legalábbis az enyémnél így volt.

Ha túlnyomó részt városban használnád akkor vegyél egy 1.0-sat ennél alacsonyabb költségvetésű autó szerintem nincs még egy .

it egy páre 1.0-ás

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

2013. máj. 11. 00:18
 5/25 Vizéli László ***** válasza:
53%
A két említett példa közül én is a swiftet választanám. Rosszabb a törés tesztje lehet, de nyilván nem összetörni vennéd. Ha meg netalán (ne így legyen) egy kamionnal csattansz frontálisan teljesen mind 1 milyen autóban ültél. Ebben az árkategóriába a swift szerintem jobb választás.
2013. máj. 11. 08:22
 6/25 anonim ***** válasza:
54%

Szia!

Én a Corsát választanám ha találnék kívül-belül és műszakilag is jó állapotút.

Lehet hogy egy kicsit drágább hozzá az alkatrész, de azért nem kell óriási különbségekre gondolni. Kerüljön egy alkatrész a Swifthez mondjuk 20.000 Ft-ba, ugyan az a Corsahoz kb 25.000.

Egy másik példával: én sem állok úgy hogy szórhatnám a pénzt, de pl wc-papírból sem a teszkó gazdaságosat veszem, mert az milyen olcsó!

2013. máj. 11. 09:19
 7/25 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen mindenkinek a kommentet! egy kicsit mindenkivel egyetértek még gondolkodom de nagyon aranyosak vagytok puszi!
2013. máj. 12. 19:18
 8/25 anonim ***** válasza:
15%

23:16 os-t de lepontoztátok tök jót írt. Szuziki tényleg csörög összevissza. És én sem szívesen csapnám be a szuzi ajtaját ha gyerek is van a kocsiban. (nehogy az üvegszilánkok eltalálják)

Annyit írnék még a válaszolónak hogy az "F" el kezdődő autómárkákat kerülje jó messzire. (Fiat,Ford, Francia) Főleg ebben az olcsó kategóriában. Ford télen tuti nem indul, nyáron meg csak néha. A cicán (peugeot) tuti hátsó torziós rugót kell cserélni műszakira. Mindnek van hátránya sajnos....

2013. máj. 12. 22:46
 9/25 anonim ***** válasza:
52%
ne sérteges én nem pontoztam le senkit és azért ne túlozzál már miért törne be az üveg ha becsapod az ajtót és egyáltalán nem csörög zörög jobban mit egy 20 éves astra vagy corsa ,egyszerüen teszi a dolgát amire legyártották és amíg benzin van bene addig megy.tudom mert nekem is voltswiftem
2013. máj. 12. 22:53
 10/25 anonim ***** válasza:
55%

Ja és ha már a kinézetnél tartunk a corsa is elég ronda idétlen az eleje és a hátúlja is ,úgy néz ki mint egy volswagen bogár de a bogár legalább vicces és mókás ,de ez a corsáról nem mondható el. A swifnek legalább autó kinézete van .Ráadásul a corsa kisebb a swiftől ami szerintem még egy hátrány a swiftel szemben :)

Ja és láttam már abontók ban egy jópár corsát swiftet,wv polót összetőrve mind ugyan úgy ripityára tört a felismerhetetlenségig csak annyi ,hogy az imádott német autókról nem szabad rosszat mondani azok nem törnek össze sőt még a balesetet is elkerülik ,mert az árják gyártották bár így lenne de sajnos nem így van ugyan úgy lehet balesetet szenvedni egy opelban is és egy suzukiban is.De aki eleve úgy áll az autó vásárláshoz, hogy össze töri és már csak azért is tönkreteszem ,meg meghalok bene mert az egy suzuki és mivel a buta magyar nép azt mondja abba kötelezően meg kel halni,akkor annak úgy is kel lennie.Az ilyen aki így gondolkozik az inkább ne is vegyen autót,sőt az ilyenektől még a jogsit is el kéne venni.

2013. máj. 12. 23:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!