Volkswagen 1.2 12v HTP motoros autók (skoda fabia, VW polo, ibiza) mitől eszik az olajat, gyakran nagy mennyiséget is?
Szevasztok. Annyi az egész, hogy kifogtatok két buherált szart. Nekem 6 éve van ez a Fábiám. Amelett, hogy nem fogyasztja az olajat,(én esetenként 25 ezrenként cserélem)még benzint is 3,5 és 4,8 között fogyasztja 100-on. Nem tudom melyik szerelő találta ki, hogy vezérműtengely miatt fogyaszt egy autó olajat, de azt biztos nem engedném tovább a szakmába.Olajfogyasztás normál esetben két dolog miatt lehet: A szelepszárszimering vagy elkopott, vagy a gumi elöregedett és megrepedt. A másik lehetőség, ha a henger és a gyűrű megkopott.Más lehetőség nincs. ( természetesen, most nem beszélünk olajszivárgásról, tömités hibákról, stb,)Most készűlök még egy Fábiát venni. Alacsony kőltségű, kisfogyasztású, megbízható autó.
Egy tanulság van. Nem kell kontárokra bízni az autót, még szervízben sem, mert ott vannak az igazi kontárok súlyos ezrekért.
Az eredeti (címoldalon lévő) kérdésre a válasz. Azért eszi az olajat a motor mert:
-vagy gyárihibás (amit nehezen tudok elképzelni)
-vagy nem tartották megfelelően karban (gagyi olaj, 15.000 feletti olajcsere...)
-vagy mert ,,Michael Schumacher" hajtotta az autódat!
Röviden:
Nekem 2007.02.14. óta van tulajdonomban egy SKODA FABIA 1.2 HTP 47KW (64LE) (BME) motorkódu gépkocsi. Teljesen újonan vásároltam, (mikor kigurult az autószalonból 3,1KM volt benne). Én azóta az átlagnál jobban vigyázok rá, 10.000-ként olaj és szűrőcsere (Magnatec EDGE 5W-40), átlagban 90Km/h sebességgel hajtom lakott területen kívűl, pályán sem megyek 100-110Km/h-nál jobban. Hogy miért írom ezt?! Azért mert ez egy kisautó, kis teljesítményű takarékos üzemű motorral.
Nekem az általad felsorolt hibajelenségből egyet sem produkál az autó, olajcserétől-olajcseréig 1mm olajszintcsökkenés sincs!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!