Egy savas, "zárt" akkuban is kell ellenőrizni az elektrolit mennyiséget?
Figyelt kérdés
elvileg gondozás mentes,de olvastam, hogy ez nem teljesen így van,mert lassabban ugyan,de párolog belőle az elektrolit. az akku 6 cellája le van zárva,viszont van egy "szelep" amit ki szoktam nyitni,ha töltöm,mert lerúgja magáról. 12 v 4 ah ólom akku.
a piros rész beöntés után le van zárva és nem lehet kinyitni.
2013. jan. 23. 00:29
1/10 anonim válasza:
Gondozàs mentessel elméletileg nem kell foglalkozni. Szóval a folyadék szintet sem kell nézegetni.
2/10 anonim válasza:
Nem kell vele foglalkozni mert nem is birod folyadékkal feltölteni. Hisz le van hegesztve a teteje. Az az egy kupak meg azért van hogy a töltéskor keletkező gázok tudjanak távozni.
3/10 anonim válasza:
Egyszerű: ha a cellák tetején van kupak, amin át fel tudod tölteni elektrolittal, akkor szükséges ellenőrizni és néha utána is kell tölteni. Ha nincs, akkor nem kell és nem is lehet: az akku élettartama alatt kitart az elektrolit. Ahogy nézem, ez az utóbbi típusba tartozik, nincs mód az elektrolit utántöltésére.
4/10 anonim válasza:
De milyen töltőd van ,és hány A -ral töltögeted ezt a picike aksít? Mert nem akármivel lehet !
5/10 anonim válasza:
ez vagy kismotor, vagy biztonsági rendszer akkuja.. egyébként nem kell foglalkozni vele, ha jó a töltés. ha rossz a töltés(túltölt) és forró az akksi, amikor tölti, ami tölti, akkor baj van..
az én kocsimban nyolc évig volt egy indiai gondozásmentes akksi.. soha nem kellett foglalkozni vele.
6/10 anonim válasza:
folyadékot nem kell bele tölteni csak időnként fel kel tölteni árammal én ring automata processzoros töltőt használok
7/10 A kérdező kommentje:
igen kis motorba való akksi. automata töltőm nincs,ezert vagy a motor vagy egy akkus fúró töltőjével szoktam tölteni. egy idol után kezd picit forrni benne a az elektrolit,de sajnos nincs más lehetőségem...
2013. jan. 23. 14:22
8/10 A kérdező kommentje:
*idő után
a töltő pedig átlagba 500 mA-val tölti és a töltés vége felé 17-18 volt van a két sarun. (töltéskor persze)
2013. jan. 23. 14:25
9/10 anonim válasza:
Az nem baj ha forr annak úgy kell,csak arra voltam kíváncsi,hogy mennyivel töltöd.Mert max 10% -al szabad.
10/10 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat!
2013. jan. 24. 15:44
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!