Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Egy savas, "zárt" akkuban is...

Egy savas, "zárt" akkuban is kell ellenőrizni az elektrolit mennyiséget?

Figyelt kérdés

elvileg gondozás mentes,de olvastam, hogy ez nem teljesen így van,mert lassabban ugyan,de párolog belőle az elektrolit. az akku 6 cellája le van zárva,viszont van egy "szelep" amit ki szoktam nyitni,ha töltöm,mert lerúgja magáról. 12 v 4 ah ólom akku.

[link]

a piros rész beöntés után le van zárva és nem lehet kinyitni.

2013. jan. 23. 00:29
 1/10 anonim ***** válasza:
Gondozàs mentessel elméletileg nem kell foglalkozni. Szóval a folyadék szintet sem kell nézegetni.
2013. jan. 23. 05:51
 2/10 anonim ***** válasza:
Nem kell vele foglalkozni mert nem is birod folyadékkal feltölteni. Hisz le van hegesztve a teteje. Az az egy kupak meg azért van hogy a töltéskor keletkező gázok tudjanak távozni.
2013. jan. 23. 06:13
 3/10 anonim ***** válasza:
Egyszerű: ha a cellák tetején van kupak, amin át fel tudod tölteni elektrolittal, akkor szükséges ellenőrizni és néha utána is kell tölteni. Ha nincs, akkor nem kell és nem is lehet: az akku élettartama alatt kitart az elektrolit. Ahogy nézem, ez az utóbbi típusba tartozik, nincs mód az elektrolit utántöltésére.
2013. jan. 23. 07:20
 4/10 anonim ***** válasza:
De milyen töltőd van ,és hány A -ral töltögeted ezt a picike aksít? Mert nem akármivel lehet !
2013. jan. 23. 09:20
 5/10 anonim ***** válasza:

ez vagy kismotor, vagy biztonsági rendszer akkuja.. egyébként nem kell foglalkozni vele, ha jó a töltés. ha rossz a töltés(túltölt) és forró az akksi, amikor tölti, ami tölti, akkor baj van..

az én kocsimban nyolc évig volt egy indiai gondozásmentes akksi.. soha nem kellett foglalkozni vele.

2013. jan. 23. 10:24
 6/10 anonim ***** válasza:
folyadékot nem kell bele tölteni csak időnként fel kel tölteni árammal én ring automata processzoros töltőt használok
2013. jan. 23. 12:48
 7/10 A kérdező kommentje:
igen kis motorba való akksi. automata töltőm nincs,ezert vagy a motor vagy egy akkus fúró töltőjével szoktam tölteni. egy idol után kezd picit forrni benne a az elektrolit,de sajnos nincs más lehetőségem...
2013. jan. 23. 14:22
 8/10 A kérdező kommentje:

*idő után

a töltő pedig átlagba 500 mA-val tölti és a töltés vége felé 17-18 volt van a két sarun. (töltéskor persze)

2013. jan. 23. 14:25
 9/10 anonim ***** válasza:
Az nem baj ha forr annak úgy kell,csak arra voltam kíváncsi,hogy mennyivel töltöd.Mert max 10% -al szabad.
2013. jan. 23. 16:46
 10/10 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat!
2013. jan. 24. 15:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!