Miért van Magyarországon ilyen fajta gyűlölet, és lenézés a Suzukisokkal szemben?
A Suzukisok ezért a válaszért biztos le fognak pontozni... De legyetek szívesek, mielőtt lepontoznátok, ízlelgessétek egy kicsit, amit írok és számoljatok el 10-ig :)
Nemrég vezettem egy ismerősöm 2008-as Swiftjét egy kb. 150 km-es úton. A kormány baromi vékony és rossz érintésű. Az ülés szintén kemény és szögletes (sztem szögletes üleppel szálltam ki a kocsiból az utazás végén). A pedálokat nehéz lenyomni, azok is "kemények". A motor teljesítménye városi autózáshoz elég, de városon kívül már kissé kelletlen. A csomagtere és a hátsó ülése nagyon szűkös. Jó tulajdonsága a váltó (na, az előtt tényleg le a kalappal) és a fordulékonysága, könnyű kormányozhatósága. Ha az ismerősöm kb. 1,5 millióért vette volna ezt a kocsit, akkor vállbaveregetném, hogy milyen jó üzletet csinált, na de a 1,5 milliónak a dupláját fizette ki ezért a kocsiért...
Hasonló kategóriájú kocsikból vezettem már Fabiát (2003), Polót (2004) és Punto Classicot (2006). A váltót leszámítva mindegyik sokkal minőségibb érzetű. Egy Puntóból 150 km után is frissen száll ki az ember, és nem fáj a lábfeje a kemény pedáloktól.
Sokan azért ragaszkodnak a Suzukihoz, mert az a köztudat szerint megbízható. Jelentem, a fent említett Punto, ami az én jelenlegi autóm, egy éve van meg, de még csak kopóalkatrészeket kellett rajta cserélni. Az út mellett nem hagyott soha, a régi olasz autókra jellemző váratlan meghibásodása nem volt. Tehát ma már nem biztos, hogy csak Suzukit vehet az, aki megbízható autóra vágyik.
Summa: szerintem azért nézik le sokan a Suzukisokat, mert amennyi pénzért megvették a kocsijukat, azért lehet komfortosabbat, erősebbet, tágasabbat is venni.
Egyébként egyszer én is szeretnék Suzukit, de nem Swiftet vagy Splasht, hanem egy Jimnyt :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!