Mire vittétek a régi évfolyamtársakhoz, ismerősökhöz képest? Éreztek olyat, hogy lenéznek, vagy ti nézitek le őket?
Általános és középiskolában végig kitűnő tanuló voltam, 2 nyelvvizsga, OKTV helyezések matekból, fizikából. Viszont egyetemre rossz szakra mentem, semmire sem jó társadalomtudomány, a szüleim szerették volna ha ezt tanulom mert a mérnöki szerintük nem lánynak való.
Pár éve végeztem, sokáig semmilyen munkám nem volt, most alja csicskamunkát végzek minimálbérért.
A volt ismerősök közül még a leghülyébbek is többre vitték, pl. a fizikából többször bukó 10 év alatt megszerezte egy kis főiskolán a mérnöki diplomáját, az emberileg 0, buta szépfiú céget vezet, az ugyanezt a szakot végzett, de jó ismerősökkel rendelkező kiemelt vezető lett, a legantiszociálisabb, legembergyűlölőbb egyén pedig orvos lesz, a középiskolás biológia nagyon nem ment neki, remélem azóta okosabb lett.
Egyrészt rosszul érzem magam, mi lett volna ha nem erre indulok, elrontottam az egészet, pénzem sincs újra tanulni. Másrészt egyeseken közülük látszik a kárörvendés, hogy az éltanulóból egy nagy 0 lett.
Persze annak pl. örülök, hogy a barátnőm végzett villamosmérnök lett, akinek még az egyetem évei alatt is én segítettem fizikából, csak sajnos azzal, hogy nagyjából tudom amit ők tanultak, még nem lesz papírom róla.
én Kővágó Zolival (kalapácsvető)
jártam oviba meg ált. isk-ba sokat gondolkodtam ezen amit te is leírtál, hogy ő többet elért az életbe meg mittudomén
de aztán az a doppingügy...
hát már nem is irigylem annyira
Neked még nem késő belefogni másba. Igaz, csak akkor, ha eléggé elszánt vagy a dolgodban, egy infós vagy mérnök szakon könnyű elhasalni.
Azok az emberek viszont, akiket középsuliban ismertél, már nem léteznek. Egyeseket a nagybetűs élet feldob, megjavít, másokat leránt. Vannak, akik ugyanazok maradnak, és kiteljesedik a jellemük, valakik teljesen megváltoznak. Tapasztalat alapján a középsulis tanulmányi eredményekből nem lehet biztosra menni.
Csak a megmaradt féléveken kívüli tandíj is elég sok.
Sem anyámék, sem a párom nem támogatja a továbbtanulásom, idén majdnem jelentkeztem, az utolsó napokon beszéltek le róla. BA képzés is 6 félév.. nehezen tudnám kigazdálkodni, munka mellett pedig tényleg nehéz lenne elvégezni.
Én lenézem őket egy kissé.
Egy elit gimnáziumban tanultunk, ahol nekem 4-es átlagom volt (matek, fizika nem érdekeltek). Később az ELTÉ-n tanultam tovább, most a 7. nyelvemet tanulom, külföldön dolgozom és élek, iszonyatosan jól fizető állásom, komoly kapcsolatom, saját lakásom van.
A több, mint 30 fős osztályomból van egy orvos, 2 mérnök, egy jogász, egy gyógyszerész, és még 1-2, aki nem fejezte be az elhúzódó tanulmányait... és talán ennyi, aki nem érdemelte ki a megvetésemet.
A felüket eleve fel sem vették normális egyetemre, csak ilyen dunaújvárosi főiskola, pannon egyetem, stb.
Amik lettek belőlük: recepciós, szállodai dolgozó, bolti eladó, wannabe modell (tudjátok, a falusi diszkó plakátján szerepelnek), telefonos értékesítő, utazási irodai dolgozó, bérszámfejtő, és még sorolhatnám...
Egyrészt szégyellem, hogy egy ilyen jó iskolából ilyen kevés jó képességű diák került ki ebből az osztályból, másrészt ez várható volt már akkoriban is...csak nekik nem tűnt még fel.
Nem szemétkedem, nem érdekelnek, az osztálytalálkozóra sem mentem el, csak hallom a híreket felőlük. Úgy gondolom, hogy a húszas éveik közepén ilyen állásokban szenvedni úgy, hogy nagyon jó lehetőségeik lettek volna az életben - ha nem csak a kefélésen, bulizáson, divaton, alkoholon jár az eszük a gimi vége felé - szégyen.
Ami nekem erről eszembe jut, az az, hogy így jár, aki kom-média, idegenforgalom, andragógia és hasonló szakokat választ, ráadásul mindenféle no-name felsőoktatási intézményekben.
Modellünk van nekünk is viszont ő nemzetközi modell lett, milliókat keres. Gyakorlatilag ő vitte a legtöbbre, nyilván a kardiológusunkat is lenézi.
Az ELTÉ-n végeztem én is, tulajdonképpen lehetne vinni valamire ezzel is, csak nekem nem volt olyan jó hátszelem, hogy a rokonok egyből betoljanak valahová.
A normális egyetem annyiban lényegtelen, hogy aki a gyöngyösi fizetős főiskolán 10 év alatt tanárlefizetéssel mérnök lett, az mérnök, megbecsült, ugyanúgy van munkája, mint a BME-s mérnöknek.
Aki pedig az Eltén végzett jogot de nincs pénze, hátszele ügyvédbojtárkodni, az kiment Angliába mosogatni.
A csodás magyar rendszer is sokat ront a helyzeten, de egy média szaknak mi értelme van? Egy emberünk most csinálja a kommunikáció PhD-t, biztos sok hasznos dolgot tanulnak. De Dr. valaki lesz.
Médiának akkor van értelme, ha valaki jó forgatja a szavakat és szinte minden témában otthon van: tudomány, kultúra, történelem, politika, tehát nem ez a celebes sz*r.
+ ja és plusz nyelvek, nem csak angol, min. még egy másik.
Akkor tudnak hazsnálni, akár komoly, világhírű csatornák, újságok is.
Rövid ideig egyetemen, volt tudományos újságírás tárgy is. Kiváncsiságból néztem meg magamnak és bizony komoly emberkék dolgoznak ott. Nem azt mondom, hogy százezreket keres, de akkor sem lenézni való, hisz járja a világot és olyan dolgokró tudósít, értesít, ami sok értelmes embert érdekel.
Csak sajnos nem ezt nézik, a menőgyerek jön a Mercijével és pörgeti a kulcsot, a rendhagyó osztályfőnöki órán a volt ofő végigkérdez mindenkit mi lett belőle. Itt pedig mindenki próbál szépíteni, az értékesítőkből - részesedésem van egy nagy cégben, az életművészekből - külföldre járok dolgozni lesz.
Az esti bulira pedig a kaját ugyan mindenki befizette aki eljött - sokan nem is jönnek - de utána 2000-es belépős hely, ingyen hely, drága koktél, ásványvíz, egyes részről a szívátültetéssel, más részről Nietzschével menőzés. A fodrászt, aki már kicsi kora óta az akart lenni lesajnálják, pedig valószínűleg jobban keres, mint a rezindens. Ami persze sajnálatos ebben az országban, na de apu pici fia aki kapott 2 céget kettes érettségi után a leggazdagabb, persze ő is csak a Playmate-ünk után, aki nem is nálunk érettségizett, átment egy gyengébb suliba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!