Mire vittétek a régi évfolyamtársakhoz, ismerősökhöz képest? Éreztek olyat, hogy lenéznek, vagy ti nézitek le őket?
Általános és középiskolában végig kitűnő tanuló voltam, 2 nyelvvizsga, OKTV helyezések matekból, fizikából. Viszont egyetemre rossz szakra mentem, semmire sem jó társadalomtudomány, a szüleim szerették volna ha ezt tanulom mert a mérnöki szerintük nem lánynak való.
Pár éve végeztem, sokáig semmilyen munkám nem volt, most alja csicskamunkát végzek minimálbérért.
A volt ismerősök közül még a leghülyébbek is többre vitték, pl. a fizikából többször bukó 10 év alatt megszerezte egy kis főiskolán a mérnöki diplomáját, az emberileg 0, buta szépfiú céget vezet, az ugyanezt a szakot végzett, de jó ismerősökkel rendelkező kiemelt vezető lett, a legantiszociálisabb, legembergyűlölőbb egyén pedig orvos lesz, a középiskolás biológia nagyon nem ment neki, remélem azóta okosabb lett.
Egyrészt rosszul érzem magam, mi lett volna ha nem erre indulok, elrontottam az egészet, pénzem sincs újra tanulni. Másrészt egyeseken közülük látszik a kárörvendés, hogy az éltanulóból egy nagy 0 lett.
Persze annak pl. örülök, hogy a barátnőm végzett villamosmérnök lett, akinek még az egyetem évei alatt is én segítettem fizikából, csak sajnos azzal, hogy nagyjából tudom amit ők tanultak, még nem lesz papírom róla.
A gimis osztályomból én voltam a 2., aki megházasodott, és szintén a 2., akinek gyereke született. Két osztálytársam (egymástól függetlenül, más sportágban) világbajnok illetve Európa-bajnok. Mivel elég jó iskola volt, senkiből sem lett nagyon csöves, mindenki viszonylag sokra vitte, igaz, van, aki karrier, van, aki inkább család terén. Mivel nekem fontosabb a család, mint a karrier, úgy érzem, én vagyok az egyik legsikeresebb ember az osztályból. Egy bizonyos életkor után a legtöbb embernek fontosabb lesz a család a karriernél, így ezzel a véleménnyel nem vagyok egyedül. Pedig annak idején nem voltam túl népszerű, nem volt sok barátom, sőt, még csak szép sem voltam.
Az osztály legkevésbé sikeres tagja egyébként pont a két legszebb lány, akikért mindenki odáig volt.
" de a hozzászólásából elég megkeseredettnek,sértődöttnek, illetve beképzeltnek látom."
Megkeseredett, sértődött nem vagyok, maximum beképzelt, talán mindig is az voltam kicsit.
A többiről amit írtál: engem hidegen hagy, ha valaki takarítóként jó ember, orvosként meg rossz. A kérdés nem erről szól, így nem erre adtam választ. Képtelen vagyok megérteni, hogy olyan emberek, akik jó lehetőségekkel indulnak el, miért végzik így - illetve miért vesztegetik el az életüket olyan semmirekellőkként, mint egy takarító, bolti eladó, stb.
Tudom, le leszek pontozva, de mindenki tudja, hogy ezek olyan munkák, amiket csak akkor vállalsz el, ha nagyon buta vagy, esetleg nagyon szorult helyzetben vagy. És ha el is vállalod és van egy kis eszed, hamarosan továbbléphetsz...
Lehet sírni a magyar helyzetről, de én inkább azt látom, hogy sokan nem AKARNAK mozdulni, tenni valamit a normális életért. Siránkoznak, hogy hiányzik valami - magasabb képesítés, nyelvvizsga, mittudomén - de tenni nem akarnak ellene, mert az már azt jelentené, hogy ha hazaér este a melóhelyről nem lógathatja a seggét a kanapén a tévét bámulva, hanem erőfeszítéseket kellene tennie a jobb jövőért.
Igenis lenézem az ilyen embereket, és az ilyen végzettségű emberek 70%-a így viselkedik - a maradék meg annyira buta, hogy az sem tűnik fel neki, mit tehetne a helyzete ellen.
És tudod miért nézem le? Mert napi szinten találkozok azzal a megvetéssel, ami a jobb módúak, tanultabbak, jó munkával rendelkezők felé irányul, puszta irigységből. Ha ők így, én így. Sok embert ismerek, akinek senkinek nem kell megköszönnie azt, ahova jutott, mert a saját verítékes munkája eredménye az, hogy most normálisan élhet.
Én egy átlagos családból jöttem, soha semmit nem tettek a seggem alá, mindenért megdolgoztam, amim van - mert szeretek tanulni, szeretek dolgozni is. Boldog vagyok a jelenlegi helyzetemben, mert elértem azt, amire vágytam, hogy normális, jó körülmények között éljek, biztonságban, és van valakim, aki szeret. Nekem ennél több nem kell.
De ha előjön ez, hogy ki mennyit ér, meg ki mennyit nem, ez a véleményem. Mindenkinek van esélye jobbá tenni a saját sorsát - van olyan barátnőm, aki egy alkoholista, munkanélküli és egy minimálbéres szülő gyermekeként úgy végzett egyetemet, majd kapott külföldi ösztöndíjat, hogy mellette minden nap, minden éjjel dolgoznia kellett azért, hogy ezt véghezvihesse. De ez senkit nem érdekel, mert az ilyen takarítónők, bolti eladók, szállodai recepciósok lusták erre, és képtelenek elképzelni, hogy valaki tesz is valamit ezért - így a többség szimplán csak gyűlölködik és irigykedik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!