Máshol is lenézik az infósok, mérnökök a büfészakosokat?
Büfészak alatt a bölcsészeket, szociológusokat meg a többit értem.
Haverom azt mondja, mint bányamérnök, h azért nézik le őket, mert ha diploma szóba jön, a büfészakosok az elsők, akik verik a mellüket, közben meg egy normális diplomát, mint a mérnöki le se tudnának tenni.
Meg azért tartja még őket szánalmasnak, mert már az elején tudják, h nem lesz munkahelyük, aztán meg mikor meg oda jutnak akkor meg úgy lázadoznak, mintha nem tudták volna.
Én mérnöknek tanulok. Az túlzás hogy lenézem őket, de ha az ilyen szakokon valaki tanulás nélkül 4egészes fölötti átlagot csinál, akkor ott a színvonal nem is tudom hol lehet. Persze önmagában jól hangzik ez az átlag, de talán nem véletlen, hogy nem jár érte ösztöndíj, míg nálunk 2,5-3as ösztöndíj indextől adnak.
De egyébként az alapvető nézeteltérés tárgya talán az lehet, hogy míg pl. a mérnököknek a tanulmányaik során inkább megérteniük kell a dolgokat, addig a legtöbb büfészakon leülsz, bemagolod, 5ös vagy. Ha le sem ülsz de bennvoltál órákon, már egy 4esnyi szint ragadt rád.
A beadandókat nem is említem, szerintem egy bölcsésznek az egész bsc alatt van annyi, mint nálunk 2 hónap alatt.
Én épp szociológus + mérnök vagyok.
Nálunk a mérnökin nem volt olyan nagy divat a másik lenézése főleg nem más egyetemek irányában, inkább szemellenzősként csak házon belül a menedzseri szakok legagyizása volt jellemző. Minket pedig a villanykarosok néztek le. Kivétel persze volt, egyesek tényleg mindent és mindenkit lehülyéztek, még a másik szakirányon levőt is.
Szociológián érdekes emberek voltak, valaki az égvilágon mindenkit lenézett - politikus szülők, neki is kell valami társadalomtudományos papír, hogy a nyomukba lépjen. Itt leginkább a szocmunkások lenézése volt jellemző.
Mondjuk ez a szak talán pont nem olyan jó példa a büfészakra, mert tanítanak nem kevés matekot és infót, szóval aki hülye az repül.
A leggagyibb szakok talán a filmszak, szabadbölcsész, volt szerencsém ilyen szobatársakhoz, a film szakos a Twillightból írt valami elemzést. Színvonal.
A magyarosokat, régészeket, nyelvszakosokat nem szólnám le, ilyen szakosokkal is laktam, lehet nekik nincsenek számolós óráik de baromi sokat tanulnak.
Mondjuk ők éjjel befekszenek az ágyba a könyvvel és úgy tolják, nem pedig körzővel fetrengenek a földön. :)
A tanulnivaló mérnökin abból a szempontból nehezebb, hogy ha nem érted meg a dolgot, akkor bukta. Viszont ha érted, tudod, gyorsan megcsinálod, van szabadidőd. (vagy van időd jogra magolni)
Bölcsészeknél meg egyik napról a másikra halál unalmas könyveket kell betolni, nekem a szociológiai könyvekből is elegem volt, matekos szakirányra mentem kikerülve a még több magolást. Biztos érdekes a töri szakirány, de nem jó semmire.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!