Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Máshol is lenézik az infósok,...

Máshol is lenézik az infósok, mérnökök a büfészakosokat?

Figyelt kérdés

Büfészak alatt a bölcsészeket, szociológusokat meg a többit értem.

Haverom azt mondja, mint bányamérnök, h azért nézik le őket, mert ha diploma szóba jön, a büfészakosok az elsők, akik verik a mellüket, közben meg egy normális diplomát, mint a mérnöki le se tudnának tenni.

Meg azért tartja még őket szánalmasnak, mert már az elején tudják, h nem lesz munkahelyük, aztán meg mikor meg oda jutnak akkor meg úgy lázadoznak, mintha nem tudták volna.

2012. okt. 3. 16:21
 1/4 anonim ***** válasza:
92%
Szánalmas az összes olyan ember aki csak ezt tudja hangoztatni állandóan.
2012. okt. 3. 16:26
 2/4 anonim ***** válasza:
88%
Ja és mielőtt kapom a beszólásokat egy infós.
2012. okt. 3. 16:31
 3/4 anonim ***** válasza:
38%

Én mérnöknek tanulok. Az túlzás hogy lenézem őket, de ha az ilyen szakokon valaki tanulás nélkül 4egészes fölötti átlagot csinál, akkor ott a színvonal nem is tudom hol lehet. Persze önmagában jól hangzik ez az átlag, de talán nem véletlen, hogy nem jár érte ösztöndíj, míg nálunk 2,5-3as ösztöndíj indextől adnak.

De egyébként az alapvető nézeteltérés tárgya talán az lehet, hogy míg pl. a mérnököknek a tanulmányaik során inkább megérteniük kell a dolgokat, addig a legtöbb büfészakon leülsz, bemagolod, 5ös vagy. Ha le sem ülsz de bennvoltál órákon, már egy 4esnyi szint ragadt rád.

A beadandókat nem is említem, szerintem egy bölcsésznek az egész bsc alatt van annyi, mint nálunk 2 hónap alatt.

2012. okt. 5. 15:30
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Én épp szociológus + mérnök vagyok.

Nálunk a mérnökin nem volt olyan nagy divat a másik lenézése főleg nem más egyetemek irányában, inkább szemellenzősként csak házon belül a menedzseri szakok legagyizása volt jellemző. Minket pedig a villanykarosok néztek le. Kivétel persze volt, egyesek tényleg mindent és mindenkit lehülyéztek, még a másik szakirányon levőt is.

Szociológián érdekes emberek voltak, valaki az égvilágon mindenkit lenézett - politikus szülők, neki is kell valami társadalomtudományos papír, hogy a nyomukba lépjen. Itt leginkább a szocmunkások lenézése volt jellemző.

Mondjuk ez a szak talán pont nem olyan jó példa a büfészakra, mert tanítanak nem kevés matekot és infót, szóval aki hülye az repül.

A leggagyibb szakok talán a filmszak, szabadbölcsész, volt szerencsém ilyen szobatársakhoz, a film szakos a Twillightból írt valami elemzést. Színvonal.

A magyarosokat, régészeket, nyelvszakosokat nem szólnám le, ilyen szakosokkal is laktam, lehet nekik nincsenek számolós óráik de baromi sokat tanulnak.

Mondjuk ők éjjel befekszenek az ágyba a könyvvel és úgy tolják, nem pedig körzővel fetrengenek a földön. :)

A tanulnivaló mérnökin abból a szempontból nehezebb, hogy ha nem érted meg a dolgot, akkor bukta. Viszont ha érted, tudod, gyorsan megcsinálod, van szabadidőd. (vagy van időd jogra magolni)

Bölcsészeknél meg egyik napról a másikra halál unalmas könyveket kell betolni, nekem a szociológiai könyvekből is elegem volt, matekos szakirányra mentem kikerülve a még több magolást. Biztos érdekes a töri szakirány, de nem jó semmire.

2012. okt. 12. 14:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!