Mérnökök, ti kb mennyit tanultok egy héten?
Tudom, ezt így nem lehet megmondani,meg a zh időszakban többet... de mégis, általában mennyit készültök? Rendszeresen vagy csak zh előtt?
Azt is írjátok, hogy milyen mérnöknek tanultok.
Én még több között is gondolkozok, de érdekelne, hogy megy ez. :)
Köszi!
(Ja nem ez a szempont, hogy melyiken mennyit kell tanulni, csak érdekel)
Mérnök informatikusnak tanulok.
Csak a ZH-kra, általában mondjuk egy matek ZH előtt 3-4 napot gyakorlással töltök (ilyenkor tényleg csak arra koncentrálok, még egy film sem megengedett). A vizsgaidőszak előtt pedig már két héttel elkezdem átnézni az anyagot, az meg ugye változó, általában oda esik a tanulás nagyobbik része.
Aztán persze év közben is tanulok ezeken kívül, például programozást, azért is, hogy magamat fejlesszem. (mert ugye egy diploma még önmagában nem sokat ér)
gépész vagyok bme-n
elég sok a kötelező beadandó. azokat csinálom kb minden héten (ez mondjuk a 3-4. héten indul aztán a 7-8-9. héten csúcsosodik ki és 14./pótlási hétig tart). ez teszi ki a tanulás nagy részét.
zh-ra nehéz megmondani a tanulás mennyiségét. van olyan tárgy, ami nehéz de jól megy, arra elég a zh előtti nap 2-3 órát készülni. de ha valami nem megy abszolút, arra lehet h 3-4 nappal a zh előtt el kell kezdeni készülni és akkor minden szabad perced arra kell áldozni.
általánosságban a félév közepe (amikor legtöbb a zh meg a beadandó) az úgy telik h hazamész és vagy tanulsz vagy házit csinálsz... ez megy mondjuk 2-3 hétig, aztán pihi félév végén meg megint ez megy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!