Orvosisok/ orvosira jelentkezők! Ti tanultatok/ tanultok a biosz- kémia v. fizika mellett más tantárgyra is?
Persze. Mivel alapból jó tanuló voltam (jók voltak az év végi jegyeim), rendesek voltak a tanáraim, sokkal könnyebb volt így összeszedni a pontokat.
A magyar csak szövegértés, a töri szintén, a matekhoz józan paraszti ész kell, németből meg amúgy is volt már nyelvvizsgám, annyira nem volt nagy kunszt utána az érettségi.
Azért a duplázással elég könnyű befürödni. Kisit rossz napod van, vagy épp egy szívatós feladatsort kapsz ki és borul a bili.
A sima pontszámításnál jóval többet lehet hibázni.
Bár hozzáteszem, végül tök mindegy, mivel számoltak volna, mert meg lett volna a pontom, de sima pontszámítással több jött ki, mint duplázással.
Bár azért hozzáteszem, hogy a "tanulás" nem sok mindent takart. A középszintű kötelező érettségik nevetségesek.
Töriből mindig is sík hülye voltam, de az érettségin gyakorlatilag csak értelmezni kellett a szövegeket és az alapján válaszolni pár kérdésre.
Magyar ugyanez...
Matek meg olyan, hogy ha 4 évig nem vágtad, akkor érettségire sem fogod megtanulni pár hónap/hét alatt. Ha meg alapból jól megy, akkor nem kell rá igazán készülni...
Szia!
Én tavaly érettségiztem,a biosz emeltem 95 lett,a kémia közepem pedig 84.Most ide járok a SOTE-ra.
Azt mondom,h mindenképpen próbáld meg elkerülni a duplázást,tehát ha kis esély is van arra,h összeszedheted a sima pontszámítási módszerrel is a pontot,akkor próbáld meg azzal.Nekem tavaly a 480-ból 451 lett azzal,a másikat meg ki tudod számolni ha szeretnéd.Azt hiszem azzal is bejutottam volna,de így azért lényegesen egyszerűbb volt.Én a kémia érettségire tanultam szinte kizárólag az érettségit megelőzően,mert abból nagyon hülye voltam.Aztán végül láthatod,h nem lett fullos,de csak összehoztam.Na meg én 12.-ben csináltam a német felsőfokút is,ezért előbb azzal,később a kémiával foglalkoztam.Mindemellett kigondoltam,hogy magyarból úgyis a novellaelemzést választom,azt írtam párat,odaadtam magyartanároknak,akik javítgattak rajta. A törivel nem volt gondom,de azért 1-2 dologgal jó ha tisztában vagy,azért azt érdemes átolvasni.Na meg a matek...sosem voltam kiemelkedően jó matekból,igazság szerint amellett,h rendes volt a tanár,nem követelt tőlünk sokat.Kinyomtatta az akkori bnőm és egyben osztálytársam a feladatsorokat és együtt gyakoroltunk egész sokat. Sok sikert a felvételihez :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!