Milyen a mennyország és milyen a pokol?
A pokol jelentése:
az emberiség közös sírja. vagy is ahova a halottat eltemetik.
Olyan értelemben pokol nem létezik, ahol élőket kínoznának a teremtő jóváhagyásával
A halál az élet ellentéte, mint ahogy a sötétség ellentéte a világosság, a vidámság ellentéte a szomorúság.
amit a nap alatt megtehetsz amíg élsz azt a halálban nem mert megszűntél létezni.
a mennyország az sok milliárd angyalból álló égi szervezet, amelyet a teremtő irányít, bár jól lehet most Jézusnak adott hatalmat felettük is egy időre mint Király uralkodik.
Az angyaloknak 3 csoportja van:Kérubok, szeréfok, és a hírvivő angyalok.
mindenkinek van szerepe, munkája az égi királyságban rendben és ékesen halad a teremtő "égi szekere."
A földön is van Jézusnak látható szervezete vagy is országa, de csak azok tartoznak oda akik elismerik ezt a királyság kormányzatot.Ők lehetnek az alattvalói.
ez az uralom nem olyan mint az emberi uralom.
Zsömle/lány
talán az illetékest (Jézus) kéne megkérdezned
hidd el nem fog titkolózni
A pokol, az előttem író állításaival ellentétben, Jézus szavaival ilyen:
"19. Vala pedig egy gazdag ember, és öltözik vala bíborba és patyolatba, mindennap dúsan vigadozván:
20. És vala egy Lázár nevű koldus, ki az ő kapuja elé volt vetve, fekélyekkel tele.
21. És kíván vala megelégedni a morzsalékokkal, melyek hullanak vala a gazdagnak asztaláról; de az ebek is eljővén, nyalják vala az ő sebeit.
22. Lőn pedig, hogy meghala a koldus, és viteték az angyaloktól az Ábrahám kebelébe; meghala pedig a gazdag is, és eltemetteték.
23. És a pokolban felemelé az ő szemeit, kínokban lévén, és látá Ábrahámot távol, és Lázárt annak kebelében.
24. És ő kiáltván, monda: Atyám Ábrahám! könyörülj rajtam, és bocsásd el Lázárt, hogy mártsa az ő ujjának hegyét vízbe, és hűsítse meg az én nyelvemet; mert gyötrettetem e lángban.
25. Monda pedig Ábrahám: Fiam, emlékezzél meg róla, hogy te javaidat elvetted a te életedben, hasonlóképen Lázár is az ő bajait: most pedig ez vígasztaltatik, te pedig gyötrettetel.
26. És mindenekfelett, mi köztünk és ti közöttetek nagy közbevetés van, úgy, hogy a kik akarnának innét ti hozzátok általmenni, nem mehetnek, sem azok onnét hozzánk át nem jöhetnek.
27. Monda pedig amaz: Kérlek azért téged Atyám, hogy bocsásd el őt az én atyámnak házához;
28. Mert van öt testvérem; hogy bizonyságot tegyen nékik, hogy ők is ide, e gyötrelemnek helyére ne jussanak.
29. Monda néki Ábrahám: Van Mózesök és prófétáik; hallgassák azokat.
30. Ama pedig monda: Nem úgy, atyám Ábrahám; hanem ha a halottak közül megy valaki hozzájok, megtérnek!
31. Ő pedig monda néki: Ha Mózesre és a prófétákra nem hallgatnak, az sem győzi meg őket, ha valaki a halottak közül feltámad"
Egy kis magyarázat. Ameddig Jézus Krisztus fel nem támadt, az addig élt, ószövetségi szentek és azok akiket Isten méltónak talált rá, NEM a "menyországba" (ami egyébként "mennEK királysága") kerültek fizikai haláluk után, hanem a Jézus által "Ábrahám kebelének" nevezett helyre, ami a "Seol" (görögül asszem "Hádész") egyik része volt. Mondhatnám úgy is, hogy a Seolnak 2 része volt, egyik a pokol, másik Ábrahám kebele és ez utóbbiba kerültek a jók.
Ma már nem így van, mert Jézus lehetővé tette hogy közvetlenül a mennyekbe, Isten lakhelyére kerüljenek azok, akiknek Isten Jézus igazságát tulajdonítja azért, mert Jézus kifizette helyettük az árat és helyettesítve a benne hívőket a kereszten, elszenvedte a rájuk mért jogos büntetéseiket azok minden következményével együtt, vagyis az Istentől elválasztottságot=a halált is beleértve.
A pokol eredetileg a sátánnak és a vele fellázadt angyaloknak készült, de ő és az angyalainak egy része még szabadlábon tevékenykedik az emberiség "háta mögé bújva" és ezáltal időt nyerve. Amikor az utolsó ítéletkor feltámad minden valaha élt ember és halhatatlan testet kapva Isten elé állnak, akik nem mentesültek az ítélet alól, akkor Isten fog ítéletet mondani és eldönteni, hogy az örökkévalóság, az időn és téren kívüli létezésüket hol fogják eltölteni. Aztán maga a pokol is a "kénnel és tűzzel égő tóba" lesz dobva, ahogy a sátán és angyalai, meg az őket követő emberek is, akik nem nyertek kegyelmet, hogy örökké szenvedjék annak a büntetését, amiket most követnek el és amilyen állapodban vannak (rekedtek) megváltás, vagyis helycsere nélkül.
A mennyEK pedig egy távoli hely, a biblia "harmadik égnek" is nevezi, létező, valóságos földrajzi hely(eket jelent) Valahol a második égen kívül, vagy túl kell lennie, vagyis azon túl, amit mi kozmosznak nevezünk és égitesteknek, galaxishalmazoknak, "űrnek" stb. fogunk fel, ismerünk és nevezünk. A földi lét "árnyéka" az ott uralkodó állapotoknak, nem igazán van viszonyítási alap, ahogy közted és az árnyékod között is hatalmas és szavakkal nehezen leírható, vagy jellemezhető különbségek vannak, olyan mértékű az eltérés a mennyek és a földön megismert állapotok és "élet" minősége és jellege között. Képzelegni lehet, van néhány leírás a bibliában is róla, de az igazság az, hogy a mennyek olyan természetű dolog, amit az ember, jelenlegi tudása és értelmi képességei alapján képtelen lenne akárcsak elképzelni is, meghalad minden elképzelést, amit képes kicsiholni magából fantáziájának legvirágzóbb pillanataiban is akár.
"A miket szem nem látott, fül nem hallott és embernek szíve meg se gondolt, a miket Isten készített az őt szeretőknek"
Alapjában véve "ismerős" is, mint környezet, szóval a fák nem fejjel lefelé nőnek és nem óriás rózsaszín buborékok fújják ott se a déli szelet, de ha a mostani, földi viszonyokhoz próbálnád hasonlítani, akkor nem tudnád hová felszorozni. Pl. nem lesz akkora jelentősége a nemeknek, nem lesz vér a testünkben és a téridő sem létezik majd a maga korlátaival, amiket most ismerünk. A jelenlegi világ, amit még a jelenlegi, csökevényes érzékszerveinkkel sem vagyunk képesek felfogni, csak másolata a mennyeknek. Isten ráadásul eltörli ezt a világegyetemet és földet, hogy egy sokkal jobbat, tökéleteset alkosson az örökkévalóságra. Sok más is van még, de asszem ennyi is elég ahhoz, hogy a lényeget kivehesd belőle. Akármit is hallasz, vagy látsz akár, vesd össze a bibliában található igazsággal, mert az az egyedüli mérce. Azokat is, amiket én írtam.
Második, hol találom ezt a titokzatos Jézus nevű személyt?
Hogy léphetek vele kapcsolatba?
Gondolom te is feltetted már magadnak a kérdésem. Neked mit mondott Jézus?
Titok? Egyénre van szabva?:)
Köszönöm a válaszokat. Különösen neked harmadik válaszololó!!
Külön Örülök, hogy belinkelted a történetet.
Fűznék hozzá 1-2 érdekes észrevételt:
1. a gazdag ember aki meghalt valószínűleg zsidó
2. valószínűleg tudott Istenről és a törvényekről, valószínűleg hitt is Istenben.
Különben miért mondja, hogy Atyám Ábrahám?
Tehát nem számít sem a származás, sem a pénz, sem a hit önmagában. A cselekedet számít, a szívetek/lelketek tisztasága!
Ami még érdekes, hogy a gazdag emberke ott van a pokolban és még mindig szegény Lázárt akarja csicskáztatni.
Persze nem csak magára gondol, mert azért aggódik a testvéreiért.
A történet vége pedig igen csak izgalmas. Miben változna meg az ember gondolkodása, ha egy halott jönne vissza?
Miér nem hisznek az emberek a profétáknak?
Miért mondta Jézus ezt a történetet?
nekem azt mondta Jézus hogy menjek hozzá bármikor ha szomorú vagyok de akkor is ha vidám vagyok szóval bármikor mehetek
szerintem neked se mondana mást hidd el
és egyáltalán nem titokzatos
szólítsd meg
ott van nálatok is
Én még annyit fűznék hozzá hogy van tisztítótűz is:
1Kor 3,15 - De akinek műve elhamvad, az kárt vall. Maga ugyan megmenekül, de csak mintegy tűz által.
Én egyszer megkértem Istent hogy ha most meghalnék akkor mennyit kellene szenvednem a tisztítótűzben. Aznap éjjel álmomban megmutatta. (olyan volt mintha egy nagy kohóba tettek volna be) A végén már nem bírtam és a nagy fájdalomra felébredtem, szóval végülis nem tudtam meg hogy meddig kellett volna ott lennem csak azt hogy az ott átélt szenvedés nagyon intenzív.
Egyszer pedig egy más meghalt rokonom jelent meg álmomban. Érdekes hogy nem úgy nézett ki már mint életében (pl. nem volt már túlsúlyos) mégis tudtam hogy ő az. Megkérdeztem hogy hogy van? Azt mondta hogy ő jól, csak a lányáért aggódik. (a lánya is meghalt már) Ebből lehetett tudni hogy a lányáért kell még imádkozni.
Mennyország: életed legszebb napját újra és újra éled a végtelenségig.
Pokol: értelemszerűen az előző ellentéte.
az nagyon sanyarú lenne ha életed legszebb napját kéne végig élned
szerintem a negyedik napnál elkezdenél az öngyilkosságon gondolkodni de fölösleges mert úgyis újra kezdődne minden
Isten azért ennél sokkal bölcsebb
"Hol találom ezt a titokzatos Jézus nevű személyt? Hogy léphetek vele kapcsolatba?"
Imádkozz a saját szavaiddal, Jézus Krisztus nevében az Atyához, és tedd fel neki a kérdéseidet, bármivel legyenek is kapcsolatosak. Ha őszintén szeretnél válaszokat kapni, Ő válaszolni fog. Ez sokféle módon történhet, a lényeg, hogy nyitott szívvel járj, hogy észrevedd a választ. Az érkezhet az érzéseiden keresztül, egy ismerősöd szavain keresztül, vagy éppen úgy, hogy kinyitod valahol a Bibliát, és pont ott a válasz, ahol kinyitod. A lényeg, hogy nyitott légy.
"Tehát nem számít sem a származás, sem a pénz, sem a hit önmagában. A cselekedet számít, a szívetek/lelketek tisztasága!" - Így van. Pusztán az, hogy valaki hisz, édeskevés. A hithű cselekedetek számítanak, ezek által üdvözülhetünk csak.
"Miben változna meg az ember gondolkodása, ha egy halott jönne vissza?"
Szerintem embere válogatja. Gondolom, hirtelen döbbenetükben hinnének neki, aztán az idő múlásával elhalványulna a döbbenetük, és így apránként egyre kevésbé hinnének a szavaiban.
"Miért nem hisznek az emberek a prófétáknak?" Mert kényelmetlen dolgokat mondanak, vagy egyszerűen, mert balgák. A legtöbb embernek kényelmetlen pl. nem szexelni házasságon kívül. Mások belátják, hogy nem kéne, mégis szexelnek házasságon kívül - ezt hívják balgaságnak.
"Miért mondta Jézus ezt a történetet?" Hogy tanuljunk a történetben szereplő gazdag ember hibájából, és legyünk önzetlenek. A vagyon és más világi javak hosszabb távon nem boldogítanak, míg az, ha önzetlenül segítünk másokon, igen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!