Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ti is szerettek csak úgy...

Ti is szerettek csak úgy céltalanul autózgatni?

Figyelt kérdés
Én úgy vagyok vele h van h reggel beülök és csak este szállok ki :D V munka/suli után vezetgetek pár órát, megnyugtat :)
2012. szept. 14. 15:39
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/71 anonim ***** válasza:
61%
És akkor mi van? Én is egy 280 lovas géppel nyomom.Nyáron kb 10.000km-t lekocsikáztam mert nem volt jobb dolgom.14Lert fogyaszt százon,de ha én ki tudom fizetni akkor miért ne? És az volt a kérdés,hogy szerettek-e,nem pedig az,hogy ki mennyit költhet benzinre.
2013. máj. 4. 03:49
 62/71 Napkiraly ***** válasza:

munkába járás: heti 500 km

Ezt dugókban töltöm egy fiatal elektromos gázpedállal szerelt autóban,ami kényelmes, de a legtöbb élményt a rádió nyújtja

munkaügyek: heti 0-1000 km

Ezt autópályán töltöm egy vadiúj euronemtudomhányas autóban,amin benyomom a tempomatot 133ra és semmi izgalmas nem történik

céltalan autózás:

heti 0-100 km

Ezt egy régi, dinamikus, bowdenes gázadású autóval teszem meg, ami beleszorít az ülésbe amikor előzök. Élmény minden pillanat, és a végén remegő kézzel szállok ki. Ez a legfeljebb 100 km simán veri a fenti két kibocsátási normákkal tönkretett hulladékot

2013. máj. 4. 09:16
 63/71 anonim ***** válasza:

Úúúú, már vártam mikor jön valaki a környezetvédelemmel. És egyben sikerült a másik tipikus témát is felhozni, a kopasz BMW-seket. :)

Egyébként kopasz vagyok, és BMW-s. Télen sokat járkáltam az autóval, mentem csúszkálni a hóban, nagyon jó móka. Amúgy általában azért nem ülök be az autóba, hogy körözzek a városban, de ha valamiért beülök, akkor előfordul, hogy teszek pár felesleges kört, mert vezetni jó. Majd behozom a CO2 kibocsátást, mikor bringával megyek dolgozni. :)

2013. máj. 4. 10:15
 64/71 Szolovjov ***** válasza:
Szeretnék, ha olcsóbb lenne az LPG, de már majdnem 300 Ft 1 liter.
2013. máj. 4. 11:21
 65/71 anonim ***** válasza:
100%

Én motorozom. Korántsem a benzinbe kerül, annak többszörösébe, de szórakoztató. Alapvetően próbálom, hogy kicsi legyen az ökológiai lábnyomom, néha odáig megyek, hogy inkább nem veszek zöldséget, ha nincs nálam zacskó, kerülöm a műanyag palackokat és dobozokat, miközben tudatában vagyok, hogy ha bármit veszek, az átvitt értelemben csöpög az olajtól, elkerülhetetlen a sok hulladék, csak a magam pici keretein belül tudok tenni valami icipicit. De jobb, mintha nem tenném meg, amit meg tudok.

De szabadjon már motoroznom egy jót néha... A felesleges üzemanyaghasználat az az, hogy rengetegen járnak munkába messziről, miközben sokkal boldogabbak lennének távmunkával, de az nem eléggé divat... A falusi boltba is Kínából jön a fokhagyma, ésatöbbi. Ez a helytelen, nem az, hogy valaki végre talált valamit, amit élvez.

Kicsit rádobok vele az ökológiai lábnyomomra, de ezt legalább élvezem.

No tehát a kérdés. Tényleg céltalanul ritkán motorozom (autózáshoz valami fantasztikus autó kellene, mert nem vonz az autózás, ezért is nincs jogsim rá), bár az is szórakoztató, nem kell navigálni :D

Én ki szoktam nézni kellemes kanyargós utakat és elmegyek, aztán néha módosul az útvonal... Pár elintéznivalót kivéve nálam minden motorozás luxus, élménymotorozás. Most minden megtakarítható pénzünk a házra kell, de a motorozás azért alap. Mindössze nem Szicíliába megyek nyaralni, hanem csak Bledbe és a Faaker-See mellé :P Érdekesek a prioritásaink (ideiglenesen a padlónál és a fűtőtestnél fontosabb a motorozás :D merthogy nem vet fel minket a pénz, mindenre nem jut egyszerre, s a burkolást is én végzem, gyakorlat nélkül, lelkesen, nem kis részben a pénz miatt), de az ember szeretett hobbija már csak ilyen ;)

2013. máj. 4. 13:43
 66/71 anonim ***** válasza:
Kiegészítés... A motorozás ugye kell, de azon belül is megteszem, ami tőlem telik, jó élvezet/érték arányú helyekre próbálok menni (kanyargós hegyek), ahol a fogyasztás is a legjobb, az én és a párom motorjával véletlenül kb. azonos, kánikulában 2,7 liter/100km. A motort nem cseréljük le 100 ezer km után sem, megy, ameddig megy, nem kell újat gyártani. Ennyit tudok tenni, akinek ez sem elég, az higgyen abban, hogy ha nem vezet járművet, akkor valami rohadt jó ökológiai lábnyoma van, pedig majdnem pontosan ugyanakkora, csak veszt egy csomó élményt.
2013. máj. 4. 13:47
 67/71 anonim ***** válasza:

Imádok. Régen motorral tettem ugyanezt, ma már inkább kocsival. Mikor minden nap bent vagy a munkahelyeden egy ingerszegény környezetben, akkor tök jó utána hétvégén egy hosszabbat kirándulni kocsival. Akár céltalanul is. Én ilyenkor érzem, hogy történik valami, élményeket gyűjtök stb.

Irigylem például a fuvarozókat is vagy aki sokat van úton munka miatt. Ők rengeteg helyre eljutnak (munkaidőben!), bejárják az egész országot. Míg az emberek nagy részének a munkahely ugyan az a rutin. Semmi változatosság.

2013. jún. 12. 12:40
 68/71 anonim ***** válasza:
53%
Én szeretnék,ha ingyen lenne a petró!
2013. jún. 12. 23:04
 69/71 anonim ***** válasza:
Én is nagyon szeretek csak úgy céltalanul keringeni.:)Ilyenkor tényleg ki tudok kapcsolni,az üzemanyagárakra meg sz@rok nagy ívbe.Annyi amennyi.Ha 800Ft lenne 1 liter akkor is mennék a vakvilágba.Kevés dolog tud ennyire kikapcsolni mint a vezetés.
2013. aug. 29. 19:18
 70/71 Evele123 ***** válasza:

Hetente elég sok órát dolgozok, váltott műszakban (H-Sze-Szo-V és a következő héten K-Sze-P beosztásban, 15 órákat, hétvégén kevesebbet). Amelyik nap nem dolgozok, én szoktam vinni a gyerkőcöt és érte is megyek a suliba, van neki szakköre, tornája stb. arra is elviszem. Viszonylag gyakran kell az anyóshoz elkocsikázni vidékre, mert idős és a nagy besárlásokat mi szoktuk neki intézni. Hivatalos ügyeket is szoktunk neki is, pl. csekkek feladása, gyógyszer kiváltása. A házimunka rám eső része után már nem esik jól beülni csak úgy kedvtelésből a kocsiba és autókázni csak úgy. Nincs még túl sok kilométer a "lábamban", de csak akkor vezetek, ha szükséges. Van, hogy az autót lerakom valahol, ha tudom, hogy nagy dugó van szeretett fővárosunkban és részben a tömegközlekedést választom. Vannak jövőre letelő hiteleink is és igyekszünk ésszerűen költekezni úgy, hogy azért ne nyomorítsuk meg magunkat. A kocsit is elsősorban az anyós és a szüleim meglátogatása miatt tartjuk fenn, ha nem olyan lenne a helyzet, hogy egy kocsival 10 perces utat "tömegközlekedve" 1 óra alatt tennénk meg, nem biztos, hogy lenne autónk. Eléggé ki van számítva az időbeosztásunk és ebben nagy segítség a kocsi, de csak mint eszköz. A szórakozást, kikapcsolódást máshol keresem :-P

Ja, és egy nagy pozitívum a vezetés kapcsán, hogy nem iszok alkoholt csak nagyon ritkán (háromhavonta egyszer), amikor tudom, hogy a párom vezet aznap. :-)

2013. szept. 24. 18:01
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!