Ti is szerettek csak úgy céltalanul autózgatni?
munkába járás: heti 500 km
Ezt dugókban töltöm egy fiatal elektromos gázpedállal szerelt autóban,ami kényelmes, de a legtöbb élményt a rádió nyújtja
munkaügyek: heti 0-1000 km
Ezt autópályán töltöm egy vadiúj euronemtudomhányas autóban,amin benyomom a tempomatot 133ra és semmi izgalmas nem történik
céltalan autózás:
heti 0-100 km
Ezt egy régi, dinamikus, bowdenes gázadású autóval teszem meg, ami beleszorít az ülésbe amikor előzök. Élmény minden pillanat, és a végén remegő kézzel szállok ki. Ez a legfeljebb 100 km simán veri a fenti két kibocsátási normákkal tönkretett hulladékot
Úúúú, már vártam mikor jön valaki a környezetvédelemmel. És egyben sikerült a másik tipikus témát is felhozni, a kopasz BMW-seket. :)
Egyébként kopasz vagyok, és BMW-s. Télen sokat járkáltam az autóval, mentem csúszkálni a hóban, nagyon jó móka. Amúgy általában azért nem ülök be az autóba, hogy körözzek a városban, de ha valamiért beülök, akkor előfordul, hogy teszek pár felesleges kört, mert vezetni jó. Majd behozom a CO2 kibocsátást, mikor bringával megyek dolgozni. :)
Én motorozom. Korántsem a benzinbe kerül, annak többszörösébe, de szórakoztató. Alapvetően próbálom, hogy kicsi legyen az ökológiai lábnyomom, néha odáig megyek, hogy inkább nem veszek zöldséget, ha nincs nálam zacskó, kerülöm a műanyag palackokat és dobozokat, miközben tudatában vagyok, hogy ha bármit veszek, az átvitt értelemben csöpög az olajtól, elkerülhetetlen a sok hulladék, csak a magam pici keretein belül tudok tenni valami icipicit. De jobb, mintha nem tenném meg, amit meg tudok.
De szabadjon már motoroznom egy jót néha... A felesleges üzemanyaghasználat az az, hogy rengetegen járnak munkába messziről, miközben sokkal boldogabbak lennének távmunkával, de az nem eléggé divat... A falusi boltba is Kínából jön a fokhagyma, ésatöbbi. Ez a helytelen, nem az, hogy valaki végre talált valamit, amit élvez.
Kicsit rádobok vele az ökológiai lábnyomomra, de ezt legalább élvezem.
No tehát a kérdés. Tényleg céltalanul ritkán motorozom (autózáshoz valami fantasztikus autó kellene, mert nem vonz az autózás, ezért is nincs jogsim rá), bár az is szórakoztató, nem kell navigálni :D
Én ki szoktam nézni kellemes kanyargós utakat és elmegyek, aztán néha módosul az útvonal... Pár elintéznivalót kivéve nálam minden motorozás luxus, élménymotorozás. Most minden megtakarítható pénzünk a házra kell, de a motorozás azért alap. Mindössze nem Szicíliába megyek nyaralni, hanem csak Bledbe és a Faaker-See mellé :P Érdekesek a prioritásaink (ideiglenesen a padlónál és a fűtőtestnél fontosabb a motorozás :D merthogy nem vet fel minket a pénz, mindenre nem jut egyszerre, s a burkolást is én végzem, gyakorlat nélkül, lelkesen, nem kis részben a pénz miatt), de az ember szeretett hobbija már csak ilyen ;)
Imádok. Régen motorral tettem ugyanezt, ma már inkább kocsival. Mikor minden nap bent vagy a munkahelyeden egy ingerszegény környezetben, akkor tök jó utána hétvégén egy hosszabbat kirándulni kocsival. Akár céltalanul is. Én ilyenkor érzem, hogy történik valami, élményeket gyűjtök stb.
Irigylem például a fuvarozókat is vagy aki sokat van úton munka miatt. Ők rengeteg helyre eljutnak (munkaidőben!), bejárják az egész országot. Míg az emberek nagy részének a munkahely ugyan az a rutin. Semmi változatosság.
Hetente elég sok órát dolgozok, váltott műszakban (H-Sze-Szo-V és a következő héten K-Sze-P beosztásban, 15 órákat, hétvégén kevesebbet). Amelyik nap nem dolgozok, én szoktam vinni a gyerkőcöt és érte is megyek a suliba, van neki szakköre, tornája stb. arra is elviszem. Viszonylag gyakran kell az anyóshoz elkocsikázni vidékre, mert idős és a nagy besárlásokat mi szoktuk neki intézni. Hivatalos ügyeket is szoktunk neki is, pl. csekkek feladása, gyógyszer kiváltása. A házimunka rám eső része után már nem esik jól beülni csak úgy kedvtelésből a kocsiba és autókázni csak úgy. Nincs még túl sok kilométer a "lábamban", de csak akkor vezetek, ha szükséges. Van, hogy az autót lerakom valahol, ha tudom, hogy nagy dugó van szeretett fővárosunkban és részben a tömegközlekedést választom. Vannak jövőre letelő hiteleink is és igyekszünk ésszerűen költekezni úgy, hogy azért ne nyomorítsuk meg magunkat. A kocsit is elsősorban az anyós és a szüleim meglátogatása miatt tartjuk fenn, ha nem olyan lenne a helyzet, hogy egy kocsival 10 perces utat "tömegközlekedve" 1 óra alatt tennénk meg, nem biztos, hogy lenne autónk. Eléggé ki van számítva az időbeosztásunk és ebben nagy segítség a kocsi, de csak mint eszköz. A szórakozást, kikapcsolódást máshol keresem :-P
Ja, és egy nagy pozitívum a vezetés kapcsán, hogy nem iszok alkoholt csak nagyon ritkán (háromhavonta egyszer), amikor tudom, hogy a párom vezet aznap. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!