Pont elém kanyarodott ki, még szerintem fel sem gyorsult, illetve ugye a buszosok általában lassan is mennek, én viszont mentem 95 körül, és nem fékeztem be, hanem szimplán megelőztem a zárón. Nagy gond ez? Gondolom ha zsaru nem volt, akkor nincs semmi.
Azt már csak nagyon halkan jegyzem meg, hogy alig pár hozzászólással korábban még engem ostoroztál, hogy miért haladok a 40-nel cammogó busz mögött én is 40-nel. ("Vagyis TE magad is szabalytalan vagy a Kresz szo szoros ertelmeben!"). Ez elég egyértelműen azt jelenti, hogy szerinted igenis meg kellett volna előznöm a buszt, akár a záróvonalon át is. És szerinted ezért tart itt az ország...
2012. máj. 10. 10:28
42/53 anonim válasza:
Igen de En megmondat a megoldast is ha figyeltel..(hivni kell a rendort es nem megelozni), es igen pontosan ahogy irtam amellet kitartok, mert sajnos a busz a nagyobb, O van elol es szbalytalankodhat, mogotte mindenki le van sz@rva, azt hiszem az analogia tokeletes. Mert ugye senki nem hivja a rendort hanem ahogy a kerdezo is irta, "megelozi" a tiltas ellenere. Azert irtam megelozest ""-be mert inkabb a forgalmi akadaly kikerulesere hasonlit(mert atto hogy halad nem azt jelenti hogy a forgalom resze...lasd talicska, vagy setalo ember az utszelen...)
2012. máj. 10. 12:45
43/53 anonim válasza:
Ez az utóbbi gondolatod teljes fogalomtévesztés. Inkább olvasgasd a kreszt, jó sokat. Hogy hasonlítasz egy gyalogost egy járműhöz? Jó, hogy nem azt mondod, hogy a zöld nagyobb mint egy gömb. Tessék már értelmezni azt a kib@szott kreszt. Azért van. Egy lassan haladó jármű nem egyenlő egy akadállyal. Az nem egy útfelbontás, amit ki kell kerülni. Nem kell. Nincs olyan, hogy kötelező kikerülni. Olyan van, hogy tilos kikerülni záróvonalon át. Mi olyan nehéz ezen? Keresed állandóan a kifogásokat.
Fogd már fel végre: ő sem szabálytalankodhat. Senki sem. Te sem, más sem. És az, hogy valaki mégis megteszi, téged nem jogosít fel rá.
Lásd előző példámat, ahol (ha még emlékszel) Orsós Gáspár kirabolta a postást. Ez nem jogosít fel téged is a rablásra! Akkor sem, ha lassan rabolja ki. Akkor sem, ha sokat rabol. Semmilyen esetben nem jogosít fel a rablásra. A rendőr majd intézkedik, te pedig élsz tovább rablás nélkül. Értem?!
2012. máj. 10. 13:11
44/53 anonim válasza:
Ertsd mar meg EN nem mondom hogy elozze meg! En azt mondtam rendort kell hivni! Es Ha busz lerobban az utszelen akkor TE nem kerulod ki mert zarovonal van? Mert ha igy allunk akkor Te utannad sem szeretnek a sorban allni...Es a fenti eset inkabb a nem haladashoz all kozelebb mint a haladashoz, es Ezt Kepletesen ertettem hogy erzekeltessem azt hogy az Eletben Nem minden fekete es feher mint ahogy azt a jogszabaly lefesti. Meg mindig nem azt mondom hogy elozzon meg barki egy 40-nel halado buszt hanem, hogy vegyek el az ilyen soforok jogositvanyat es ugy buntessek meg mintha balesetet okozott volna, hiszen a fusztracio amit kivalt az emberekbol sokszor szazszorta veszelyesebb mint maga a tiltas megszegese. Es ez az ami nem mindegy...de azt hiszem ha utannanezel Magyarorszag vezeti a vilaglistat stressz betegsekeg, keringesi rendelleneseggek es ki tudja meg milyen nyavajak teren hala a szogletes es merev rendszernek, meg annak hogy pont azok az emberek nincsnek megbuntetve akik a legtobb problemat okozzak.
2012. máj. 11. 12:47
45/53 anonim válasza:
Ne idegesíts már. Idézek tőled:
"A busz halad 40-nel utanna haladsz TE is 40-nel...Indokold meg miert haladsz 40-nel! hiszen a forgalmi ok kizarva hiszen a busz elott szabad az ut, vagyis O indokolatlanul halad lassan ezaltal TE is indokolatlanul haldsz lassan, akadalyozod a mogotted levot, folfuzodik a sor, indokolatlanul, hiszen sem a forgalmi helyzet, sem az utviszonyok nem indokoljak a lassu hajtast. Vagyis TE magad is szabalytalan vagy a Kresz szo szoros ertelmeben! Vagyis ezt hogy oldod meg szabalyosan..."
Azt mondod, én magam is szabálytalan vagyok a kresz szerint. Meg hogy hogy oldom meg szabályosan. Ezzel már ki is jelentetted hogy
a) lövésed sincs a kreszről, hiszen szerinted szabálytalan, ha ÉN forgalmi okból lassan haladok.
b) szerinted nekem bármit is meg KELL oldanom, holott nem. Nincs KELL.
2012. máj. 11. 13:00
46/53 anonim válasza:
Kerlek En pontosan a Logikat kovettem...Es nem mondtam hogy elozze meg. Latod a valo Elet, es a logika nem osszeegyeztetheto mindenhol Kresz-el! Mert ugye ha valaki pofonvag, azert mert valaki elotte pofonvagta, akkor ugye az a hibas aki teged pofonvagott nem az aki az elozot. Es ezzel mindketto szabalty szegett. Pedig a masodik csak azert vagott pofon mert ugye valaki vele is ezt tette, nem tudni miert, (forgalmi ok). Es TE is pofonvagod a kovetkezot pontosan ugy mint elotted tettek, pedig azt sem tudod miert(csak feltetelezed hogy valaki valamiert lassan megy de hogy miert azt nem tudod, pedig a busz eseteben pontosan tudjuk!), vagyis meg szandekossag is feltetelezheto, hiszen nem tortekedsz a szabalytalan helyzet megszuntetesere(nem hivsz rendort). Vagyis veszlyhelyzetet idezel elo(igen mivel fusztralod a soforoket ami ugye a Kresz ben is benn van hogy vezetesre alkalmas allapot neven), szandokasan akadalyozol mas embereket! Es ezzel szandekosan karositasz meg mas embereket(meg mielott lehulyeznel azert a polgari torvenykonyvben nagyon sok erdekesseg van am). Ugyhogy Gondolkodj Ember, Es ne csak egy oldalrol ragaszkodj a Merev hulye rendszerhez hanem nezz a masik oldalra is!!!
2012. máj. 12. 02:41
47/53 anonim válasza:
Javitas: nem polgari, csak torvenykonyv, kicsit siettem( pl bun segedlet ami pl btk)
2012. máj. 12. 04:03
48/53 anonim válasza:
Ha te ezt komolyan gondolod - márpedig komlyan gondolod - akkor hülyébb vagy, mint gondoltam.
2012. máj. 12. 07:25
49/53 anonim válasza:
Kerlek, Ha Te osszetorod valaki kocsijat az Teged Beperelhet a kiesett ido, es bevetel miatt(Torveny szerint) sot cserejarmu hasznalatat is kifizettetheti Veled. Ez ugyan igy igaz arra a kiesett idore amit a szabalytalansaggal okozol(Igen a Busz Szabalytalan az indokolatlan lassu haladassal) ahogy az Alltalad okozott balaset is szabalytalansag erdemenye(ha koveted es betartod a Kresz minden pontjat nem okozhatsz balesetet, maximum muszaki oknal fogva, de az is kizarva mivel le van irva vilagossan Ez is a kreszben, hogy jarmuved muszaki allapotarol, minden elindulas elott meg kell gyozodnod, az megfelel e a kivanalmaknak). Mivel TE aki koveted a buszt es tudomasod szerint nincs indok, nem latsz elotte indokot, ezzel olyan jogi helyzetet teremtesz melyben Bunpartolast vegzel, hiszen nem jelented az abban az ugyben felhatalmazott hatosag fele a Szabalysertest. Ugyhogy olvasgasd a Jogokat es ne csak a Kreszrol papolj! Es igen ez a Jogallam...Gondolkodni...
2012. máj. 12. 08:02
50/53 anonim válasza:
Ja es a Kresz tilalmainak athagasa(akar az indokolatlan lassu haladas is ide tartozik) minden esetben veszelyhelyzetet okoz, hiszen a Kresz betartasa pont a veszelyhelyzetek kivedesere szolgal, vagyis ami ellentetes vele az veszelyforras!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Adataid védelme fontos számunkra!
Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.