Nagy gond az, ha záróvonalon megelőztem a buszt?
kétféle busz van:
1.a sofőrnek benzines autója van: 80 és 100 között közlekedik,duda nélkül,egyenes szakaszon előzhető
2. a sofőrnek dízel autója van: 60nal gurul,bárhol idegből előzhető
amerre dolgozni járok,3-4kilométerenként belebotlok egybe,mintha nem is ritkították volna őket. BKV buszt meg eleve be se engedem,az lassú,húzza a belét,és 20 méterrel arrébb megálla következő megállóban
68%-os:
Közveszélyes?? Normál tempóban történő előzés miatt?
Elmehetsz a csába...
A többire már nem is válaszolok, eléggé álszent vagy, kíváncsi lennék h te hány szabályt szegtél már meg...
Nézd: lehet, hogy nehéz elhinni, hogy vannak, akik képesek nyugodtan, szabályosan közlekedni. Sajnos a magyar közlekedséi morál ilyen: megkérded, nem gond-e záróvonalon át előzni, majd ha leírom, ohgy szerintem gond lehet belőle, akkor leszólsz.
Írd oda a kérdéshez, hogy nem kérsz olyan válaszokat, ami szerint de igen, gond lehet, és akkor nem írom ide a véleményemet.
Amúgy sem kellett volna, mert szemmel láthatólag az érvekre csak annyi a válaszod, hogy menjek a csába.
És hogy a közveszélyesre is válaszoljak: igen, az. A záróvonal (sokadszor ismétlem) azért van felfestve, mert a közút kezelője valamiért veszélyesnek ítéli meg az előzést. Beláthatatlan kanyar, beláthatatlan mellékút, ilyesmi. Namármost ha egy ilyen helyen buszt előzöl, ami ugye elég hosszú jármű, az azt jelenti, hogy ha bármi felbukkan veled szemben, melletted, bárhol, akkor sokkal kevesebb lehetőséged lesz menekülni. Hogy te meghalsz, azt lesz@rom. Az még csak önveszélyes. Azonban ha mást is veszélyeztetsz, azt már közveszélyesnek hívják.
Persze felőlem azt csinálsz, amit akarsz, mert azt azért sejtem, hogy te egy olyan fasza csávó vagy, hogy scumacher elbújhat melletted, nyilván tőled vett vezetési leckét a fél F1, WTCC és WRC mezőny. De még így is veszélyes amit csinálsz, és sajnos ahelyett, hogy próbálnád megérteni, hogy veszélyes, csak kifogásokat keresel. Lelked rajta.
Zárásként arra még felhívnám a figylemedet, hogy a sok baleset, amit látsz a tévében, nem azért történik, mert azok a sofőrök meg akarnak halni. Nagy részük azért történik, mert azt hiszik, hogy rájuk nem vonatkoznak a szabályok; hogy egy kicsit mehetnek gyorsabban; hogy ott még előzhetnek; hogy ezen a piroson még átférnek. Csak most. Eddig is sikerült. Előbb-utóbb eljön az a pillanat, amikor nem sikerül...
Én mondjuk képes vagyok vánszorogni a busz mögött ha záróvonal van :D
Egy okból szoktam átlépni a záróvonalat, ha megelőzök egy biciklist, de akkor is csak alapos körültekintés után jól belátható útszakaszon.
Egyszer volt hogy lakott területen kívül léptem át, egy kb 600 méter hosszú NYÍL EGYENES szakaszon volt záróvonal (agyonlőném aki odafestette) és egy traktoros mögött cammogtam)
Nagyon sok helyre én sem értem a záróvonalat, mint pl. amit fentebb leírtam. Ott meg ahol már majdnem szenvedtem balesetet, egy deka záróvonal sincs. (pedig ha ott lenne és betartanák akkor semmi gond nem lenne)
Íme, a notórius szabályszegők ultimate kifogása: "Elet mindik produkal olyan helyzeteket amit nem lehet tisztan es szabalyosan megoldani...."
Ha józanul gondolkodsz, beláthatod, hogy nincs igazad. A te példádban pl. senkit nem érdekel, hogy nem tudsz lendületet venni, vagy hogy füstölög előtted a busz. Nem előzhetsz záróvonalon. Ha pedig szaggatott van, akkor sem vagy köteles előzni. Ha nem vagy rá képes, mert olyan az autód, vagy olyanok az időjárási- vagy útviszonyok, akkor nem előzöl. Nem kényszerít senki előzésre, az pedig, hogy te sietsz, nem jogosít fel a szabályok megszegésére. Ha télen, csúszós úton, rossz látási viszonyok között csattansz frontálisan egy záróvonalon keresztül előzésnél, az nem ment fel téged.
Gondold azt, hogy a gyerekedet elüti egy autó, és a sofőr azzal védekezik, hogy bocs, de a buszt muszáj volt megelőznöm, mert füstölt. Gondolom, nem fogod azt mondani neki, hogy hát jó, így érthető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!