Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Nagy gond az, ha záróvonalon...

Nagy gond az, ha záróvonalon megelőztem a buszt?

Figyelt kérdés
Pont elém kanyarodott ki, még szerintem fel sem gyorsult, illetve ugye a buszosok általában lassan is mennek, én viszont mentem 95 körül, és nem fékeztem be, hanem szimplán megelőztem a zárón. Nagy gond ez? Gondolom ha zsaru nem volt, akkor nincs semmi.

2012. máj. 7. 20:31
1 2 3 4 5 6
 31/53 anonim ***** válasza:

"Ja akik a Biciklist hoztak fel peldanak csak szeretnem megjegyezni hogy az egy nyomon halado jarmuvet nem elozni szoktak hanem kikerulni es az nem tiltott a kresz szerint csak a gyalogatkelohelynel."

a bicikli pont hogy nem kikerülni szokják, mert nagy ivbe kell(ene) kerülni mivel instabil lehet, hajt, aztán kanyarodik össze-vissza

2012. máj. 8. 20:18
 32/53 anonim ***** válasza:
Akkor a busz miert szeghet szabalyt 2X szeresen hiszen indokolatlanul lassan halad, ezzel akadalyozva enegem, eleve szabalytalan helyzetben vagyok! Es amig az egy nyomon halado jarmu es TE elfersz az adott savban(ami ugye nem rendkivuli eset, addig kikerulod az adott jarmuvet, csak ugye le kell lasitani, ha az oldaltavolsagot nem tudod tartani. Mert ugye a szuk utcan ahol ketoldalrol autok parkolnak es nem tudsz oldaltavolsagot tartani ott is kozlekedhetsz csak helyesen megvalasztott sebesseggel!
2012. máj. 8. 22:12
 33/53 anonim ***** válasza:

A válasz baromi egyszerű: a busz sem szeghet szabályt. Az, hogy mégis megteszi, téged nem jogosít fel a szabályszegésre. Már csak azért sem, mert míg a busz a saját szabályszegésével nem veszélyeztet senkit, addig te a záróvonalon előzéssel igen. És nem a buszt.

Ez kb. olyan, mintha azt mondanád, hogy mivel Orsós Gáspár kirabolta a postást, akkor te is kirabolhatsz bárkit.

2012. máj. 8. 22:19
 34/53 anonim ***** válasza:
Hat ha mar annyira karotnyelt vagy akkor kovessuk a logikad: A busz halad 40-nel utanna haladsz TE is 40-nel...Indokold meg miert haladsz 40-nel! hiszen a forgalmi ok kizarva hiszen a busz elott szabad az ut, vagyis O indokolatlanul halad lassan ezaltal TE is indokolatlanul haldsz lassan, akadalyozod a mogotted levot, folfuzodik a sor, indokolatlanul, hiszen sem a forgalmi helyzet, sem az utviszonyok nem indokoljak a lassu hajtast. Vagyis TE magad is szabalytalan vagy a Kresz szo szoros ertelmeben! Vagyis ezt hogy oldod meg szabalyosan hiszen a buszon sem megkulonbozteto, sem "Sarga villogo" jelzes nincs sem sebesseg korlatozas vagy muszaki ok nem rohato fel, a sofor ha csak igy tartana biztonsagosnak az utazast nem kaphat PAV vizsgat vagyis az is kizarva. Akkor indokold meg Miert hajtasz szabalytalanul 90 km/h ora helyett 40 km/h oraval! Na de latszik hogy miert tart ott az Magyarorszag ahol...ilyen emberek probaljak a karot kotni az ebhez... es nem ertik miert nem mukodik....Sok sikert...a megoldast is elmondom hogyan oldhato fel az ellentmondas mert ahhoz mar kevesek vagytok: RENDORT kell hivni az adott szituacioban, es ha ez nem elegendo tanukat kell gyujteni, ezutan Birosagra kell vinni hiszen szabalyszeges tortent! Joccakat!
2012. máj. 9. 12:48
 35/53 anonim ***** válasza:

Nézd, keresgélhetsz kifogásokat, kitalálhatsz elképesztőnél elképesztőbb magyarázkodásokat, azonban a kreszt szemmel láthatóan nem ismered.

A kresz nagyon következetes: nem lépheted át a záróvonalat. Pont. Nincs vita, nincs kifogás, nincs kiskapu.

Ha előtted a busz indokolatlanul lassan halad, akkor sem lépheted át a záróvonalat. Nem te tartod fel a forgalmat, hanem a busz, és az ő lassan haladása nem jogosít fel téged sem szabályszegésre, sem mások veszélyeztetésére.

Azt mondod, indokoljam meg, miért haladok 40-nel. Megindoklom: azért, mert a forgalom az adott szituációban ezt teszi lehetővé. Ilyen egyszerű.

Roppant sajnálatos, hogy felnőtt emberek nem képesek (vagy nem hajlandók) elfogadni, hogy nem minden az ő akaratuknak, igényeiknek van alárendelve. A szabályok rád is vonatkoznak, és más szabályszegése nem jogosít fel téged is szabályszegésre.

2012. máj. 9. 13:02
 36/53 anonim ***** válasza:

És még valami: ha a fenti szituációban a rendőr rajtakap a záróvonal átlépésén, téged sokkal súlyosabban fog büntetni, mint az indokolatlanul lassan haladó járművet, mégpedig azért, mert ő nem veszélyeztet senkit, míg te igen.

Sem a rendőrt, sem a bírót nem fogja érdekelni, hogy neked sietős volt.

És zárójelben még egy kérdés: mennyiben változik a nézőpontod, ha az előtted haladó jármű indokoltan halad lassan? Amögött hajlandó lennél lassan menni? Vagy mindegy, ki miért halad lassan, te előzöl, mert neked sietős?

2012. máj. 9. 13:07
 37/53 anonim ***** válasza:
Latod latod, pont ezt irtam, nem lepem at a zarovonalat hanem tovabbra is indokolatlanul 40-nel haladunk....de ha hiszed ha nem akkor is veszelyhelyzetet teremt a busz hiszen amint elfogy a zarovonal, es adottak a korulmenyek, a busz mogott halado elozni fog, ami eleve veszelyhelyzet, mig ha 80-nal haladna a busz akkor nem all fenn a helyzet.
2012. máj. 9. 22:04
 38/53 anonim ***** válasza:

Ha elfogy a záróvonal - és biztonságosan tud előzni - akkor nem veszélyeztet senkit.

Tudod a közútkezelő nem azért festi fel a záróvonalat, mert nem tud mit csinálni a rengeteg festékkel. Azért festi fel a záróvonalat, mert valamilyen okból veszélyes az adott szakaszon az előzés.

A veszélyes nem azt jelenti, hogy mindenki meghal, aki megpróbálja. A veszélyes azt jelenti, hogy nagyobb a kockázata akár beláthatatlan kanyar vagy bukkanó, akár mellékút vagy gyalogátkelő, vagy bármi egyéb miatt.

És most nekem nehogy leírd, hogy de tökegyenesbeláthatójóminőségű útról van szó. Az, ohgy nem tudod, miért van felfestve a záróvonal, nem jelenti, hogy indokolatlanul van ott. Ha nagyon bosszant, írsz egy levelet a közút kezelőjének, és megkérded tőlük.

A kreszt pedig légyszíves tartsd be, mindenki érdekében. Ha egy záróvonalon előzéssel megölsz vagy egy életre megnyomorítasz valakit, azt nem fogják egy vállrándítással elintézni...

2012. máj. 10. 07:29
 39/53 anonim ***** válasza:
Akkor elbeszelunk egymas mellet...en az okokat firtatom, es nem arra buzditok hogy zarovonalnal elozzon valaki. Amit irt hogy a busz kifordul ele aztan 50m utan megall....az indokolatlanul lassan halado jarmuvek stb, olyan emberi reakciokat valtanak ki ami termeszetes, mint a fusztraltsag, es ez megneheziti a donteshoztalt. Ezert mondom hogy az okokat kell megszuntetni, mert a nyugodt ember ritkan csinal butasagokat, es ezert irtam hogy akkor is a busz a hibas, azok alapjan amit elmondott, mert az emberi tenyezo amivel szamolni kell, szerintem ebben egyetertunk. Vagyis a nyamvadt busz ha var meg 20 mp-et akkor gond nelkul kifordulhat es nemfog senkit zavarni, vagy ha kepes lenne 70-80-nal menni akkor nem akarna mindenki mindenaron megelozni...ez az emberi termeszet...es a Kresz kevereke...
2012. máj. 10. 10:13
 40/53 anonim ***** válasza:

A kresz olyan amilyen: a közlekedés biztonságára helyezi a hangsúlyt. Ezt nem képesek sokan megérteni, és saját kis egójukat helyezik az előtérbe, mások biztonságának rovására.

Egyébként szerintem az okok baromi egyszerűek: az emberek gyakran idegesek, frusztráltak (lehet találgatni, hogy miért), továbbá az autóban sokan levetkőzik a civilizált énjüket és előtör belőlük az agresszivitás. A tolerancia, hogy másokra is tekintettel legyenek eltűnik, és csak az én számít.

Amíg az emberek idegből vezetnek, ez nem fog változni. Nem érdekli, hogy a busz azért lassú-e, mert spórol a sofőr a gázolajjal (szabálytalanul), vagy mert előtte halad egy mopedautó 40-nel és nem akarja a záróvonalon megelőzni (tehát szabálykövető magatartást tanusít a busz).

2012. máj. 10. 10:26
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!