Milyen Swiftet vezetni?
"Még mindig figyelmen kívül hagyod a tényt, hogy a swiftet a 80-as évek végén tervezték, azt a 206-ost pedig a 90-es évek végén. 10 év tevezésbeli különbség van köztük, ami meglátszik a törésteszteken is."
Szerintem ha összeengedjük a Swiftet egy Volvo 245 el, csúnya vége lenne. A suzuki nem azért szar, mert a 80as évek végén gyártották, hanem mert nem gondoltak a biztonságra...
Nekem 5 éve van régi régi suzukim! Semmi bajom nincs vele műszakilag. Tényleg strapálható kis autó! Autópályán általában 140-el közlekedem, városban meg szokásos tempó! Nos igen ne ma biztonságáról híres, de hálás, és ha vigyázol rá és nem vezetsz barom állat módjára, illetve körültekintően. Tehát azokat akik agresszíven vezetnek és veszélyt jelenthetnek rád, azok egy másik autóban is összetörnek nem csak a swiftben. Tehát, inkább körültekintőnek kell lenned, és a legköl,tséghatékonyabb autót vedd meg, vagy azt, amelyik tetszik! Az autó vásárlás is komprumisszumokból áll. Eddig is tudtam, de most, hogy leakarom cserélni a kicsi suzy-t, kezdek rájönni. Ha ezt akarom, akkor mást ki kell lőni (felszereltség). Nincs tökéletes autó, vagy legalábbis nem az átlagos magyar zsebek számára.
Eredeti kérdésre válaszolva: meg kell szokni, hogy alacsonyan ülsz, hogy esetleg nincs benne szervó, és a párhuzamos parkolásoktól bedurran a felkarod:) és egyéb ilyenek. De, az úton lehet tartani, és nem is nehezen! Sok sikert!
Én szeretem vezetni a kis suzukit.Az igaz,hogy nekem a legutolsó évjárat van ami a futoszalagról lejött 2002.Már a gyerek betegségeket kijavították és beletettek 2 légzsákot is.A kormányt szervo nélkül is könnyű tekerni,teljesen felesleges szervosat venni.A gyári sportülések jól tartják a felső testet és kènyelmes is.Minden elektromosan működik,de ez egy extrásabb kivitel.A motorja a legnagyobb erőssége.1.3 16V 85le. a karosszéria pedig csak 780kg.Megy mint atom és csak 5 lityó benzint kér a városban 100km alatt.
Ami nem tetszik benne,hogy túl alacsony a vezető pziciója és persze a kisautós törékeny karosszéria.Más negativumot nem tudok mondani.A válto kellően preciz és pontos.A futomű egy picit sportos,de valaki pont ezt szereti.Mindent kapni hozzá és aránylag olcsón.
Összességében egy szerethető kisautó.
Nehéz jól válaszolni, két részre osztanám az egészet.
1., Swift. Megbízható, egyszerű, viszonylag erős, keveset fogyaszt(pont a kis tömeg miatt). Biztonságról, kényelemről viszont nem szabad beszélni. A másik gond, hogy mivel mindenki azt szajkózza, hogy elpusztíthatatlan(joggal!), nagyon sok a leharcolt, nem karbantartott darab.
2., vezetés. Ha még nem nagyon vezettél, akár tetszhet is, de ha vezettél már előtte pár igényesebb autót, akkor sírni fogsz...Nem tudom, mennyit szánsz autóra, de 3-400.000 Ft-ért már sokkal komolyabb, biztonságosabb, kényelmesebb autókat kapsz, mint a Swift.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!