Hülyeség régi Swiftet venni?
Figyelt kérdés
Akarok egy megbízható olcsó autót, életem első autójának. Párommal ketten használnánk, javarészt pesti közlekedés, havi 1x vidékre lemenni, akár pályán, meg hétvégente kirándulgatni erre-arra. Klímás 1,3-as 3 ajtósakat, és a 4 ajtósakat néztem 2000 utániakat.2012. ápr. 27. 22:08
2/32 anonim válasza:
Bőven elég arra amire neked kell, bár az utasvédelme elég sz-r, de cserébe megbízható és igénytelen.
3/32 anonim válasza:
Ha 1.3-as, klímás és euro III-as, akkor nem hülyeség. Olcsó, olcsón fenntartható és megbízható.
4/32 A kérdező kommentje:
Hát abból indulok ki hogy városban ha 30-40-el csattan az ember (ha gond van fékezel és nagyobb sebesség nem hiszem hogy van) akkor lehet hogy a fél orra eltűnik, de olcsón javítható, ha 100-al mész a fának meg tökmindegy. Ami nekem kell egy olcsó de megbízható dolog. Szerintem 2-3 évig tartanánk meg a kocsit, utána kicsit előre lépnék, egy Ignis vagy újabb Swift felé, esetleg egy Astra irányába.
2012. ápr. 27. 22:47
5/32 anonim válasza:
Szerintem jó döntés.Nekem swiftem van 5éve.Csak olajat kellett benne cserélni.Mindig indul,sosincs semmi baja.Minden olcsó hozzá és nevetségesen keveset fogyaszt (3.5 - 5 l.)De ez csak a 1.3 16v változatra igaz.2002-2003 között gyártották és 85le.Érdemes ezzel a motorral venni,nem drága ez a változat sem.Én 350ezerért vettem,2002 decemberi és dupla légzsákos.
6/32 A kérdező kommentje:
Köszönöm a kommenteket. Csak mindig van aki azzal jön hogy halálfélelme van a Swiftben meg ilyenek, ezek veszik el a kedvemet. Ami fontos, az az hogy klímás legyen, meg dupla légzsákos. Azt nem tudom hogy 3 ajtós vagy sedan legyen-e, de ahogy nézem a kiskocsik közt nem is olyan vészes a törése talán.
2012. ápr. 27. 23:35
7/32 anonim válasza:
szerintem valami komolyabb megbízhatóbb autót is nézhetsz ugyanakkora köbcentivel és árral, valahogy nekem a suzukik nem jönnek be, papírautók az az igazság. Inkább valami másféle benzines felé hajlanék, de egy nagyon jó tanács! inkább nézz egy lpg gázos autót, amibe már be van építve a gázrendszer, sokkal jobban jársz vele.
8/32 A kérdező kommentje:
Ilyen olcsó kocsi nincs még 1:) Amit még nézek, az a Daewoo Kalos.
2012. ápr. 27. 23:59
9/32 anonim válasza:
Anyámnak egy 10 éves swiftje van, én is szoktam időnként használni, alapvetően szerintem nem rossz kocsi: a 10 év alatt még semmi komolyabb hibája nem volt, elmegy a legszarabb utakon is stb. Nem a világ legkényelmesebb autója, ez mondjuk tény, illetve csattani se szeretnék vele, így azt mondom, hogy inkább városi használatra alkalmas. Autópályán egyszer mentem vele hosszabb távon, 1.0-ás változatról van szó, megpakolva 3 emberrel 145 volt a maximum ami kijött belőle és az ilyen 135-140-es (azaz a pályatempót) bírta tartósan!
10/32 anonim válasza:
Hülyeség bármilyen régi autót venni. Figyelembe véve, hogy még te is használni akarod én 10 évnél idősebbet nem vennék. Ekkor kezdenek kijönni a komolyabb hibák. Mivel nem nálad öregedett meg így nem tudhatod hányadán állsz.
A másik fontos dolog, hogy normális használt autó nincs 600-700ezer alatt. Ezek se csodaművek mert ez a padló.
Persze kapsz olcsóbban is, de azt fogod észre venni, hogy 2-3 év alatt beletolod azokat a százezreket amit megakartál spórolni, csakhogy a sok pénzedért még mindig egy hulladék kocsid lesz.
Sok ismerősöm ráfaragott már ezzel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!