Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hülyeség régi Swiftet venni?

Hülyeség régi Swiftet venni?

Figyelt kérdés
Akarok egy megbízható olcsó autót, életem első autójának. Párommal ketten használnánk, javarészt pesti közlekedés, havi 1x vidékre lemenni, akár pályán, meg hétvégente kirándulgatni erre-arra. Klímás 1,3-as 3 ajtósakat, és a 4 ajtósakat néztem 2000 utániakat.

2012. ápr. 27. 22:08
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
nem, jó az
2012. ápr. 27. 22:09
 2/32 anonim ***** válasza:
100%
Bőven elég arra amire neked kell, bár az utasvédelme elég sz-r, de cserébe megbízható és igénytelen.
2012. ápr. 27. 22:13
 3/32 anonim ***** válasza:
100%
Ha 1.3-as, klímás és euro III-as, akkor nem hülyeség. Olcsó, olcsón fenntartható és megbízható.
2012. ápr. 27. 22:28
 4/32 A kérdező kommentje:
Hát abból indulok ki hogy városban ha 30-40-el csattan az ember (ha gond van fékezel és nagyobb sebesség nem hiszem hogy van) akkor lehet hogy a fél orra eltűnik, de olcsón javítható, ha 100-al mész a fának meg tökmindegy. Ami nekem kell egy olcsó de megbízható dolog. Szerintem 2-3 évig tartanánk meg a kocsit, utána kicsit előre lépnék, egy Ignis vagy újabb Swift felé, esetleg egy Astra irányába.
2012. ápr. 27. 22:47
 5/32 anonim ***** válasza:
Szerintem jó döntés.Nekem swiftem van 5éve.Csak olajat kellett benne cserélni.Mindig indul,sosincs semmi baja.Minden olcsó hozzá és nevetségesen keveset fogyaszt (3.5 - 5 l.)De ez csak a 1.3 16v változatra igaz.2002-2003 között gyártották és 85le.Érdemes ezzel a motorral venni,nem drága ez a változat sem.Én 350ezerért vettem,2002 decemberi és dupla légzsákos.
2012. ápr. 27. 23:28
 6/32 A kérdező kommentje:
Köszönöm a kommenteket. Csak mindig van aki azzal jön hogy halálfélelme van a Swiftben meg ilyenek, ezek veszik el a kedvemet. Ami fontos, az az hogy klímás legyen, meg dupla légzsákos. Azt nem tudom hogy 3 ajtós vagy sedan legyen-e, de ahogy nézem a kiskocsik közt nem is olyan vészes a törése talán.
2012. ápr. 27. 23:35
 7/32 anonim ***** válasza:
71%
szerintem valami komolyabb megbízhatóbb autót is nézhetsz ugyanakkora köbcentivel és árral, valahogy nekem a suzukik nem jönnek be, papírautók az az igazság. Inkább valami másféle benzines felé hajlanék, de egy nagyon jó tanács! inkább nézz egy lpg gázos autót, amibe már be van építve a gázrendszer, sokkal jobban jársz vele.
2012. ápr. 27. 23:35
 8/32 A kérdező kommentje:
Ilyen olcsó kocsi nincs még 1:) Amit még nézek, az a Daewoo Kalos.
2012. ápr. 27. 23:59
 9/32 anonim ***** válasza:
Anyámnak egy 10 éves swiftje van, én is szoktam időnként használni, alapvetően szerintem nem rossz kocsi: a 10 év alatt még semmi komolyabb hibája nem volt, elmegy a legszarabb utakon is stb. Nem a világ legkényelmesebb autója, ez mondjuk tény, illetve csattani se szeretnék vele, így azt mondom, hogy inkább városi használatra alkalmas. Autópályán egyszer mentem vele hosszabb távon, 1.0-ás változatról van szó, megpakolva 3 emberrel 145 volt a maximum ami kijött belőle és az ilyen 135-140-es (azaz a pályatempót) bírta tartósan!
2012. ápr. 28. 02:24
 10/32 anonim ***** válasza:
50%

Hülyeség bármilyen régi autót venni. Figyelembe véve, hogy még te is használni akarod én 10 évnél idősebbet nem vennék. Ekkor kezdenek kijönni a komolyabb hibák. Mivel nem nálad öregedett meg így nem tudhatod hányadán állsz.

A másik fontos dolog, hogy normális használt autó nincs 600-700ezer alatt. Ezek se csodaművek mert ez a padló.

Persze kapsz olcsóbban is, de azt fogod észre venni, hogy 2-3 év alatt beletolod azokat a százezreket amit megakartál spórolni, csakhogy a sok pénzedért még mindig egy hulladék kocsid lesz.

Sok ismerősöm ráfaragott már ezzel.

2012. ápr. 28. 03:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!