Hülyeség régi Swiftet venni?
A suzuki a legolcsobb autó.Kevés pénzből mást nem is tudsz venni.Nagyon sok van belőle,hatalmas a választék.2000 -től picit erősitettek a kaszni merevségén,célszerű ennél fiatalabb példányból választani.
Az 1.0 a legrosszabb,de ha klimásat akarasz ezt a változatot kerüld is el.400-500 ezer környékén már kapni 2002-2003 évjáratú ,klimás,légzsákos swiftet 16v motorral.Én kényszerből vettem Swiftet annak idelyén,mert picit megszorultam anyagilag a lakáshitelem miatt.Nem bántam meg.A kaszni merevsége nem a legjobb,olyan mint a többi mini autóé(Tico,Seicento)és még a presztizs hiánya szól ellene,de engem ez foglalkoztatott legkevésbé.Igazából semmi más negativuma nincs az autónak.
Az 1.3 16V változat pedig kellemes csalódást okozott.Kurv@ jól megy,a 85 le.csak úgy repiti a 750kg-os kasztnit 5 l.városi fogyasztás mellett.Én 3 ajtós változatot választottam és abban gyárilag sport,kagyló ülések vannak.Olyan GTI érzésem van mikor vezetem.Szerintem ennek a változatnak van a legjobb ár-érték aránya.
Hogy 100-al nekimégy a fának, tökmindegy? Biztos vagy ebben?
Én mint autószerelőként a következőt mondom neked:
A suzuki egy igénytelen,költséghatékony megoldás. Számos pozitívummal rendelkezik,például nagyon fontos jellemző a fogyasztás...Míg egy F astra igen megeszi a 8-9-et addíg ez 7 alatt ...Először is kell döntenünk,mire kell nekünk az autó. Városba...Autópályázni? Ha városba,jó választás mivel bírja az elindulok-megállok játékot. Mindannyian tudjuk hogy nagyon fontos a biztonság. Sokkal fontosabb! Lehet hogy a suzukival 1500 akár 2000ft-ot megspórolsz,hogy kevesebbet eszik,de ha karambolozol vele ne adj Isten, azt fogod gondolni hogy kár volt a biztonságon spórolni.A suzuki nem ad védelmet. hűségesen elvisz A pontból B pontba,keveset is kér érte. De az ember egy öreg suzukival már nem úgy indul el egy hosszabb útra,hogy nem fordul meg a fejében,hogy vajon biztonságba oda fogok érni?...A klímás verzió nagyonjó meg minden,de hidd el ha városba bekapcsolod már nem 85Lóerős motor fog előtted dolgozni hanem 65. Én azt mondom neked próbáld meg,ne hallgass senki véleméyére, magad tapasztald meg hogy neked megéri-e. Viszont hosszabb utat (pl Bp-Szeged nem ajánlok!).
Nekem fiatom van,sokan utálják az olaszt,ez már divat. Nekem az autó 8-9-et eszik,én merem vállalni. De tudod hogy szállok ki az autóbol? Mosolyogva. Nem mindegy hogy mit nyújt neked az autó. Nekem olasz,meg Alfa...Mégis nagyon jó mert foglalkozom is vele, ezáltal hű társam.
És igenis a suzukival is kell törődni,butaság hogy nem...
Mesét lezárva,csak úgy vegyél használt autót hogy elviszed a tulajjal autószervizbe ÁLLAPOTFELMÉRÉSRE! Ha ebbe a tulaj nem egyezik bele,akkor rejtegetnivalója van,és azonnal menj el onnan.
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!