Kezdő A1-es jogosítvánnyal lehet 18 év alatt vezetni külföldön?
Figyelt kérdés
A jogszabály úgy van hogy:
"A B kategóriára érvényesített vezetői engedély a járművezető 18. életévének betöltéséig csak belföldön történő járművezetésre jogosít."
Ebből nekem az jön le hogy csak 'B' kategóriával nem lehet 18 év alatt külföldön vezetni, a többivel lehet, szóval A1-el is ami már 16 éves kortól megszerezhető.
Szó nélkül kiengedtek a határon, elkérték a személyit az jó utat kívánt a határőr, visszafele ugyanez, kérdés hogy legális volt-e az akció?
Ezek szerint pedig a kezdő jogosítvány nem akadálya a külföldön vezetésnek.
2012. ápr. 30. 17:34
1/3 anonim válasza:
Nem tudom, hogyan van, de én is kíváncsi lennék rá. Mikor én szereztem a jogsimat, úgy emlékszem, valami olyasmit magyaráztak az autósiskolában, hogy nem az életkor számít, hanem a gyakorlat. Ez konkrétan azt jelenti, hogy a jogsi kiállításának dátumától 1 évig nem lehetett külföldön vezetni. De ez 2003-ban volt, azóta ezerszer változhattak a szabályok.
2/3 A kérdező kommentje:
Ilyen biztos nincs, sehol sem találtam ilyesmit meg a 21 éves baromságot, sok hülye terjeszti az igét..
2012. ápr. 30. 18:01
3/3 anonim válasza:
Amint a jogsi a kezedben van, vezetheted az adott kategóriát külföldön is .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!