Milyen autót ajánlanátok?
A közeljövőben szeretnék venni egy kocsit.
Ezekre gondoltam:
-BMW 316 1.6 E36
-Honda Civic 1.5 1991
-Opel Omega B 2.0
-BMW 316 1.6 E30
Na ezek tetszenek de azért még nem ennyi.
Az is lényeg h mennyit fogyaszt.
Városba jó lenne ha max 9l/100km - el sikerülne kijönni.
Ez a max. jobban örülnék ha 8l - el is elmenne. :D
BMW - nél néztem h nagyobb motor jobb lenne bele pl. 1.8 - as mert ez a motor kicsi a kasztnihoz.
Opel Omega B -ről meg annyi vélemény van népitéleten is h aztse tudom melyik igaz h mennyit fogyaszt.
Várok más ajánlatokat, tapasztalatokat.
300 000Ft értékbe nézegettem/nézegetem a kocsikat használtan.
Nem mondom nem hangzik rosszul, meg hát csinos kis autó.
Én pl nem hiszem, hogy meg tudnám állni, hogy ne lépjek oda neki néha néha :)
Nem tudom jól körbe kell nézni, meg hát 3 kilója van rá a srácnak.
"Annyi szánalmas már ez a vegyél németből autót, mert az annyival jobb."
Megpróbálom elmagyarázni miért jobb németből kocsit venni hátha megérted.
- jobb módú társadalom és nem a kocsin spórolnak. Ergo nem tolják ki az olajcsere periódusokat 20 ezer kilométerig mert nincs rá pénz. Hanem mindig időben elvégeztetik. Ha például valami kopog a futóműben nem azt mondják, hogy "elmegy az úgy még egy darabig" hanem fogják és elviszik megcsináltatni.
- párszor már jártam Németországban az utóbbi pár évben és nem emlékszem, hogy találkoztam volna kátyúval. Itthon az autópályák kivételével nem igazán lehet 100m-nél többet úgy elmenni, hogy ne lásson az ember kátyút. Városba meg pláne nem. Ezt gondolom nem kell ecsetelni, hogy mennyivel károsabb az autóknak.
- a Németek eléggé műszaki beállítottságú és precíz emberek. Eleve jobban tisztelik, becsülik az autót. Jobban karbantartják.
- az autók nagyobb arányban állnak garázsban. Nem kint a lakótelep parkolójában rohadnak télen-nyáron.
- nem azért cserélnek kocsit mert már széthajtották a belét meg lelakták hanem azért mert megtehetik azt, hogy újabb kocsival járjanak.
Kezded már kapirgálni, hogy miért jobb Németből kocsit hozni?
Na örülök a válaszoknak. Jó sok jött és persze hasznos is! :)
Elsőként szerintem ha elindulok venni BMW E36 - ot fogok keresni.
Persze szerelővel átnézetni is kell meg minden h ne egy nagyon rossz állapotút válasszak.
Akkor BMW E36 - ba melyik motor lenne az ideális?
1.8 esetleg 2.0???
# 12
Ez amit leírtál mind igaz, ha egy max. 4-5 éves autóról beszélünk.
Egy 20 éves autó a Németeknél is leharcolt, mert azzal a török és kelet-európai vendégmunkások járnak...
Hát azért nézelődök majd hátha találok E36 - ot jó állapotút viszonylag.
Ha nem akkor nézek E30 - at is. :)
Jó lenne valamilyet találni viszonylag jót. :P
Honda Civic. miről beszélünk itt, az elvárt fogyasztás kapcsán a többi szóba sem jöhet. ezek 20éves bömösök, meg 20éves 2ezres opel. mind inkább 10-12 Liter, mint 8!
Hiába 20 a Honda, olyan mint a Suzuki, nem tudod megölni.
300ezerért BMW csak halott van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!